hamur.gen.tr
hamur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstıklı olsun damak tadına en çok hitap eden tatlıdır. Özellikle baklava ramazan ayında iftar sonrasında en çok sevilerek yenen bir lezzettir. Yapılışı oldukça meşakkat isteyen baklava oldukça ince açılmalıdır. En önemlisi baklava hamurunun hem ince hemde yediğiniz zaman çıtır çıtır olmasıdır. Eğer doğru malzemeler kullanılır ise mükemmel bir baklava hazırlayabilirsiniz. 

Baklava hamurunun malzemesi
  • 5 su bardağı un,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • Yarım çay bardağından biraz daha az sıvı yağ,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 yemek kaşığı sirke,
  • Yarım çay kaşığı tuz,
  • 400 gram buğday nişastası,
  • 200 gram tereyağı,
  • Ceviz,
Baklava hamurunun şerbeti
  • 1 kilo toz şeker,
  • 4 su bardağı su,
  • Yarım limon suyu,
Baklava hamurunun yapılışı, öncelikle unun ortasını açın içine sıvı yağı, yoğurdu, yumurtasını, sirkeyi, tuzunu yoğurma kabının içine alın. Ilık sütü yavaş bir şekilde ekleyerek baklavanın hamurunu yoğurun. Eğer ihtiyaç duyulur ise biraz daha ılık süt ilave edebilirsiniz.
Baklava Hamuru

Baklava hamurunu yaklaşık olarak 15 dakika kadar toparlayarak yoğurun. Mutlaka baklava hamurunun üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Baklava hamurunun açılışı, hazırladığınız baklava hamurunu küçük parçalara ayırın, önce merdane yardımı ile bezeleri biraz açalım. Daha sonra tezgahın üzerinden kaldırmadan üzerine hafifçe nişasta serpelim. İki baklava hamurunun arasına nişasta serptikten sonra üst üste koyalım ve açmaya devam edelim. Bu işlemi baklava hamurları bitine kadar yapmaya devam edelim. Bütün baklava hamurları bittikten sonra üzerine nemli bir bez örterek yaklaşık 45 dakika kadar dinlendirelim. Hamurlar dinlendikten sonra oklavaya teker teker alarak saralım ve açmaya devam edelim. Baklava hamurlarının birbirine yapışmaması için mutlaka bolca nişasta serpilmelidir. Açılan hamurların çok ince olmasına özen gösterilmelidir. Baklava genellikle çok katlı olarak tepsiye dizilir ve baklava dilimi şeklinde yada küçük küçük kesilir. Ayrıca büzme şekli ya da çok farklı şekillerde de yapılabilmektedir. Baklava tepsiye alınıp kesim işlemi yapıldıktan sonra üzerine erittiğiniz tereyağı dökün ve 180 dereceli önceden ısıtılan fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Daha sonra fırının ayarını 190 dereceye çıkararak nar gibi kızartıyoruz. Önceden hazırlanarak soğutulan şerbeti sıcak baklavanın üzerine döküyoruz ve şerbeti çektikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 12.01.2016 10:06:35

Baklava Hamuru Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Baklava Hamuru"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için çok önemli bir etkinliktir. Ayr...

Hamur Şekeri

Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen ham...

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışım...

Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediği...

Pasta Hamuru

Pasta HamuruPastalar ve kekler çaylarımızın yanın da sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister.Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tut...

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli ola...

Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan...

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru, Gözleme Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir. Hamur işlerine fazlasıyla düşkün bir toplam olarak gözleme çeşitlerini yapmak ve yeme konusunda oldukça başarılıyızdır. Kolaylıkla yoğurduğumuz gözleme hamur...

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır

İçli köfte hamuru nasıl yapılır, özellikle ince bulgurun yoğurularak hamur haline getirilmesinden sonra kıymalı ya da patatesli harç ile doldurularak hazırlanan köfte çeşitlerinden birisidir. İçli köfte aslında Arap mutfak kültürü...

Elmalı Kurabiye Hamuru

Elmalı kurabiye hamuru,  bir kurabiye hamurudur. Bu kurabiye hamuru sayesinde nefis elmalı kurabiyeler yapıp misafirlerinizi, eşinizi veya çocuklarınızı mest edebilirsiniz. Vereceğim kurabiye hamuru tarifi sayesinde artık çay saat...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hamur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017