hamur.gen.tr
hamur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli olan bu lezzetin hamurun ince bir şeklide açılır ve odun ateşli taş fırınlarda pişirilir. Not olarak, tarif doyumluk 2 kişi, tadımlık 4 ve 6 kişiliktir. 32,5 santim çapında normal yuvarlak yada borcam cinsi pişirme tepsileri işlemi yerine getirir.

İtalyan Pizza Hamuru  İçin Malzemeler;

  • 3,5 yada 4 su bardağı kadar un.
  • 1 tatlı kaşığı kadar kuru maya.
  • 1 çay bardağı kadar süt.
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ.
  • 1 adet kadar yumurta.
  • Bir miktar kadar tuz.

Sosu için;

  • 1 çay bardağı kadar soyulmuş ve doğranmış domates.
  • 1 çay kaşığı kadar kekik.
  • 1 tatlı kaşığı kadar sirke.
  • 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı.

Üzeri için;

  • Mozzarella peyniri.
  • İsteğe göre mantar, salam, sosis, sucuk konulabilir.
    İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamurunun Yapılışı; Mayayı ılık su ile yumuşatılır. Ve daha sonra un ve mayayı yoğurma kabında karıştırmaya başlanılır. Azar azar sütü ve sıvı yağı konulup klasik bir biçimde hafif bir şeklide yoğurmaya devam edilir. Daha sonra 1 adet kadar yumurta konulup tuzunu ve suyu da konulduktan sonra fazla katı olmayan fakat hafif katı olan bir hamur elde edilir. Yoğurma olayı son bulunca streç film ile hamur sarılır ve 1 saat kadar dinlendirmeye bırakılır. Hamur dinlenirken sosu hazırlayıp öbür üst malzemeler dilimlenir.

Sos için mikserde domates, kekik, sirke ve sıvı yağı kıvamı gelene kadar karıştırması gerekir. Üst malzemeleri de zevkinize göre, damak tadına uygun ne varsa onlar tercih edilebilir. Hamuru açma ve pişirme işlemi ise, Mayalanmış olan hamur pişirme tepsinin boyutuna göre 1 yada 2 eşit parçaya bölünerek yuvarlak ve incecik açılır. Daha sonra, hamurun üstünde sosu gezdirip kaşar peyniri ve öbür üst malzemeleri konulur. 250 derece önceden ısıtılmış olan fırında 3 ve 5 dakika kadar pişirilir. Hamur ince olduğundan dolayı hemen vakitte pişecektir.

Yayınlanma Tarihi : 13.01.2016 10:16:52

İtalyan Pizza Hamuru Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İtalyan Pizza Hamuru"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için çok önemli bir etkinliktir. Ayr...

Hamur Şekeri

Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen ham...

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışım...

Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediği...

Pasta Hamuru

Pasta HamuruPastalar ve kekler çaylarımızın yanın da sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister.Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tut...

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli ola...

Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan...

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru, Gözleme Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir. Hamur işlerine fazlasıyla düşkün bir toplam olarak gözleme çeşitlerini yapmak ve yeme konusunda oldukça başarılıyızdır. Kolaylıkla yoğurduğumuz gözleme hamur...

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır

İçli köfte hamuru nasıl yapılır, özellikle ince bulgurun yoğurularak hamur haline getirilmesinden sonra kıymalı ya da patatesli harç ile doldurularak hazırlanan köfte çeşitlerinden birisidir. İçli köfte aslında Arap mutfak kültürü...

Elmalı Kurabiye Hamuru

Elmalı kurabiye hamuru,  bir kurabiye hamurudur. Bu kurabiye hamuru sayesinde nefis elmalı kurabiyeler yapıp misafirlerinizi, eşinizi veya çocuklarınızı mest edebilirsiniz. Vereceğim kurabiye hamuru tarifi sayesinde artık çay saat...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hamur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017