hamur.gen.tr
hamur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye düşündüğümüzde, en büyük kurtarıcımızdır makarna.Hazır makarnaların aksine evde makarna yapmak hem lezzetli, hemde daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.Tek bir makarna hamurundan bir çok faklı çeşitlerde yemek elde edebiliriz. Örneğin; erişte, kare mantı makarna ve çorbalık ince makarna.
Bayanlarımız kışın daha rahat etmeleri için makarnaları yazdan yapıp hazır etmelerini tavsiye ederim. Yapımı hem eğlenceli, hemde bereketli olan makarna hamurunun tarifini sizinle paylaşmak isterim.

Makarna hamuru tarifi için gerekli malzemeler:
  • 2 kilo un 
  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı  su
  • 100 gr kaya tuzu 
Yapılışı:
Derin bir kaba unumuzu döküyoruz. Orta kısmını havuz şeklinde açıyoruz. Diğer bir kabımızda tuzumuzu bir çay bardağı su ile eritip, 5 tane olan yumurtalarımızı içine kırıyoruz. Hepsini bir kaşık yardımıyla çırpıyoruz. Ortasını açmış olduğumuz una yavaş yavaş döküyoruz. Bir yandan da diğer elimizle yoğurmaya başlıyoruz .
Makarna Hamuru

akarna hamurunun en önemli özelliği; hamurunun gayet sert olması. Hamur ne kadar sert olursa makarnamız o kadar güzel olur. Aksi halde yumuşak olan makarna hamurundan makarna yapamayız, olmaz çünkü. Elimizde istediğimiz gibi hamuru açamayız ve şekil veremeyiz. Yoğurulan hamur iyice pürüzsüzleşene kadar yoğuralım. Bu işlem biraz uzun sürebilir.Ama sonucu enfes olacaktır. Sonra hamuru 2-3 saat dinlendirelim. Dinlenen hamurlardan orta büyüklükte bezeler alalım.Bir beze dışarıda kalmak üzere, diğerlerini ağzı kapaklı bir kaba koyalım, yoksa yüzleri kaysılar.Diğer bezemizi oklava yardımıyla açmaya başlayalım. Çok ince açmamıza gerek yok, orta kalınlıkta bir hamur açılması uygun olur. Açılan hamur,uygun boş bir yere serilen temiz bir örtünün üzerine içini çekmesi için serelim. Sonraki aşamayı da, aynı şekilde devam ettirelim. Örtü üzerine serilen hamurlar, yüzü biraz kurumaya başladığında tek tek alıp kesmeye başlayabiliriz.
Arzuya göre hangi makarnadan yapmak istiyorsak o makarnanın şeklini verelim. Kesilen makarnalar yine örtü üzerine serilerek, bir iki gün kurumaya bırakılır. Kuruyan makarnalar, ağzı kapaklı saklama kaplarına konularak muhafaza edilir. Şimdiden afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 13.01.2016 10:09:11

Makarna Hamuru Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Makarna Hamuru"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için çok önemli bir etkinliktir. Ayr...

Hamur Şekeri

Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen ham...

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışım...

Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediği...

Pasta Hamuru

Pasta HamuruPastalar ve kekler çaylarımızın yanın da sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister.Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tut...

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli ola...

Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan...

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru, Gözleme Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir. Hamur işlerine fazlasıyla düşkün bir toplam olarak gözleme çeşitlerini yapmak ve yeme konusunda oldukça başarılıyızdır. Kolaylıkla yoğurduğumuz gözleme hamur...

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır

İçli köfte hamuru nasıl yapılır, özellikle ince bulgurun yoğurularak hamur haline getirilmesinden sonra kıymalı ya da patatesli harç ile doldurularak hazırlanan köfte çeşitlerinden birisidir. İçli köfte aslında Arap mutfak kültürü...

Elmalı Kurabiye Hamuru

Elmalı kurabiye hamuru,  bir kurabiye hamurudur. Bu kurabiye hamuru sayesinde nefis elmalı kurabiyeler yapıp misafirlerinizi, eşinizi veya çocuklarınızı mest edebilirsiniz. Vereceğim kurabiye hamuru tarifi sayesinde artık çay saat...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hamur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017