Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Poğaça Hamuru

Poğaça Hamuru

Poğaça hamuru maya, süt ve su ile yapılan özellikle sabah kahvaltılarında tüketilmesinin yanı sıra gün içinde her öğünde yenebilen poğaçanın yumuşacık hamurudur. Poğaça hamuru yapımı oldukça kolaydır ancak kıvamı tutturmak huusunda dikkat etmek gerekir. Poğaça tek bir ürün gibi görünse de ev yapımı, hazır poğaça, peynirli poğaça, patatesli ve zeytinli poğaça, pofuduk veya kat kat poğaça gibi şekli ve içerisine giren malzemenin çeşidine göre isimler almaktadır. Şimdi biz maya ve kabartma tozu ile hazırlanan poğaça hamuru tarifi yapalım.

Poğaça Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri

  • Bir paket yaş maya.
  • Bir su bardağı ılık süt.
  • Yarım su bardağı ılık su.
  • Yarım su bardağı sıvı yağ.
  • Bir tatlı kaşığı tuz.
  • Bir çay kaşığı toz şeker.
  • Yeteri kadar un.

Poğaça Hamuru Nasıl Yapılır?


Derin bir kabın içerisine ılık süt ve ılık su koyularak maya içerisine bırakılır ve iyice eritilir. Eriyen mayanın üzerine sıvı yağ, tuz ve şeker de eklenerek karıştırıldıktan sonra un yavaş yavaş eklenir ve hamur yoğurulur. Hazırlanan hamurun kıvamı alışılmış olan kulak memesi kıvamından daha yumuşak olmalıdır. Bu sayede hem hamurun mayalanma süreci kısalır ve kabarık bir hamur elde edilir hem de yapılan poğaçaların yumuşacık ve pofuduk olması sağlanır. Ele yapışmayacak kıvamda yoğurulan hamur sıcak bir ortamda yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakılır. Eğer bekleyecek zaman yoksa hamur önceden kırk veya elli derecede ısıtılıp kapatılmış fırın içerisine bırakılır ve on dakika bekletilir. Bu işlem hamurun mayalanma sürecini kısaltmaktadır. Mayalanma işleminin ardından isteğe göre içine malzeme koyularak veya şekil verilerek lezzetli poğaçalar hazırlanır.

Kabartma Tozu ile Poğaça Hamuru Malzemeleri

  • Bir paket kabartma tozu.
  • İki adet yumurta.
  • Bir su bardağı süt (İsteğe göre yoğurt da koyulabilir.)
  • Bir su bardağı sıvı yağ.
  • Bir su bardağı su.
  • Bir tatlı kaşığı tuz.
  • Bir çay kaşığı toz şeker.
  • Un
Kabartma Tozu ile Poğaça Hamuru Nasıl Yapılır?

Derin bir kap içerisine süt, sıvı yağ, şeker ve tuz alınarak üzerine yumurtalar kırılır. Yumurtanın birinin sarısı poğaçanın üzeri için ayrılır. Son olarak un ile kabartma tozu da eklenir ve hamur yoğurulur. Mayalı poğaçanın aksine bu hamur daha sert kıvamdadır. Ev yapımı poğaçalar da genellikle kabartma tozu kullanılmaktadır. Hazırlanan hamur dinlenmeye bırakılmadan poğaça istenilen şekilde ve tercih edilen malzeme ile yapılır.
Son Güncelleme : 19.01.2024 02:10:50
Poğaça Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Poğaça Hamuru Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Poğaça Hamuru"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Milföy Hamuru
Milföy Hamuru
Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla beraber sizin için ekonomik de olacaktır. Her seferinde markete inmek yerine evde kendi...
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır. İster mayalı hamur isterse mayasız hamurlara farklı iç malzemeler ekleyerek çok lezzetli göz...
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için en önemli püf nokta şerbetinizin soğuyana kadar sabırlı olmanız gerekmektedir. Sıcak şerbet pu...
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek hemen hemen ülkenin dört bir köşesinde sevilerek tüketilmeye başlandı. Eskişehir'e giden herke...
Lazanya Hamuru
Lazanya Hamuru
Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeşitleri, tavuk-mantar ve çeşitli peynirler ile de yapılabilmektedir. Lazanya genellikle üzerin...
Hamur Köftesi
Hamur Köftesi
Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğinin yanı sıra ise gayet lezzetli bir yemek olmaktadır. Bunun yanı sıra hamur köftesinin de b...
Baklava Hamuru
Baklava Hamuru
Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstık...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi bulunmakta ve her biri farklı lezzetler ile sofraları süslemektedir. Görünüm ve lezzet bakımın...
Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Yapımları oldukça kolay olan hamur işi tariflerini hiç zorlanmadan ya...
Milföy Hamurundan Börek
Milföy Hamurundan Börek
Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç çeşit börek yapmak mümkün. Biz peynirli börek yapacağız. Peynirde de beyaz peynir tercihimdir. Daha...
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, Özellikle Anadolu'da ve Trakya'da ço...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. Sade, kakaolu, tarçınlı, zencefilli gibi içine konulan malzemeye göre çeşit çeşit kurabiye ham...

 

Peynirli Hamur İşleri
Ekmek Hamurundan Poğaça
Hamurdan Yapılan Şeyler
Elmalı Turta Hamuru
Hamur İşleri
Yumuşak Pizza Hamuru
Kabartma Tozlu Hamur Kızartması
Hamur Nasıl Mayalanır
Kolay Börek Hamuru
Haşhaşlı Hamur İşleri
Ekmek Kadayıfı Hamuru
Kruvasan Hamuru
Makarna Hamuru
Ekler Hamuru
Şeker Hamuru Kurabiye
Elmalı Pasta Hamuru
Waffle Hamuru
Ispanaklı Börek Hamuru
Milföy Hamuru
Gözleme Hamuru Tarifi
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Çiğ Börek Hamuru
Lazanya Hamuru
Hamur Köftesi
Baklava Hamuru
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Popüler İçerik
Makarna Hamuru
Makarna Hamuru
Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem...
Ekler Hamuru
Ekler Hamuru
Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat ...
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en ...
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat...
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca...
Ispanaklı Börek Hamuru
Ispanaklı Börek Hamuru
Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. çoğu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Yoğurt Etkisi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024