hamur.gen.tr
hamur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Evde Börek Hamuru

Evde Börek Hamuru 
Evde börek hamuru açmak biraz el mahareti istemektedir. Bunun için ise ilk bir kaç deneme başarısız geçebilir fakat siz vazgeçmemeli ve başarılı olana kadar denemelisiniz. Size bunun için tarif sırasında tüyolar da vereceğim. Öncelikle malzemeleri hazırlayalım. 

Evde Börek Hamuru İçin Malzemeler 
  • un
  • su
  • yumurta
  • tuz 
  • sıvı yağ
Evde Börek Hamuru Nasıl Hazırlanır?
Öncelikle yoğurma kabına bir miktar un ve koyduğunuz unun yaklaşık 1/3 'ü kadar su ilave edin. Örneğin 10 bardak un için 1.5 su bardağı su idealdir. Ardından hamuru yoğurmaya başlayın. Siz hamuru yoğurdukça kıvamı daha güzel olacaktır. İyi yoğurulmuş bir hamur da sizin hamuru açarken daha iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olur. Hamurunuz hazır olduktan sonra hamurdan yumurtadan daha büyük olacak şekilde parçalar kopartın. Bunları elinizde iyice yuvarlayıp, un serpilmiş tezgaha alın ve ortadan bastırarak düzleşmesini sağlayın. Üzerine tekrar un serperek oklavayla açma işlemine başlayın. Hamuru çok bastırmadan açma işlemini yaparsanız yapışmaz. Daha sonra açtığınız hamuru bir altı yağlanmış bir tepsiye alın ve dinlenmeye bırakın.
Evde Börek Hamuru

Tekrar diğer parçaları da aynı şekilde açın ve yağlayın. Dilerseniz hamurların üzerini de yağlayarak üst üste açtığınız hamurları dizebilirsiniz. Ardından büyük bir alanda bu hamuru inceltmek için gererek yanlarından çekiştirin. Hamur iyice inceldikten sonra iç harcınızı dilediğiniz şekilde hazırlayarak serpiştirin ve hamuru yanlardan yuvarlayarak kapatın. Tepsiye yerleştirin ve diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayan. İç harcı ve hamurların tamamı bittikten sonra böreğin üzerine çırpılmış yumurtayı fırça yardımıyla sürün ve üzerine dilerseniz susam, çörek otu serpin. Son olarak fırına atın ve fırın derecesini 180 dereceye ayarlayın. Böreğinizi sık sık kontrol ederek ne içi hamur kalacak ne de çok pişecek duruma gelmeden fırından çıkartın. Böreğiniz hazır olduktan sonra servis edebilirsiniz. Bu işlemi yaparken sizin için en önemli nokta hamurları açarken un serpmeyi unutmamalısınız. Aynı zamanda hamurun kıvamını iyi tutturmalı ve hamurları dinlendirirken hamurun kurumamasına özen göstermelisiniz. Çünkü açılmış hamurlar kurursa yırtılır ve siz hamuru gererek açma işleminde başarısız olursunuz. Hamurunuz ne kadar esnek olursa böreği açmak da o kadar kolay olacaktır. Şimdiden sizlere afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 14.01.2016 10:42:58

Evde Börek Hamuru Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Evde Börek Hamuru"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için çok önemli bir etkinliktir. Ayr...

Hamur Şekeri

Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen ham...

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışım...

Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediği...

Pasta Hamuru

Pasta HamuruPastalar ve kekler çaylarımızın yanın da sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister.Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tut...

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli ola...

Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan...

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru, Gözleme Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir. Hamur işlerine fazlasıyla düşkün bir toplam olarak gözleme çeşitlerini yapmak ve yeme konusunda oldukça başarılıyızdır. Kolaylıkla yoğurduğumuz gözleme hamur...

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır

İçli köfte hamuru nasıl yapılır, özellikle ince bulgurun yoğurularak hamur haline getirilmesinden sonra kıymalı ya da patatesli harç ile doldurularak hazırlanan köfte çeşitlerinden birisidir. İçli köfte aslında Arap mutfak kültürü...

Elmalı Kurabiye Hamuru

Elmalı kurabiye hamuru,  bir kurabiye hamurudur. Bu kurabiye hamuru sayesinde nefis elmalı kurabiyeler yapıp misafirlerinizi, eşinizi veya çocuklarınızı mest edebilirsiniz. Vereceğim kurabiye hamuru tarifi sayesinde artık çay saat...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hamur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017