hamur.gen.tr
hamur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi bulunmakta ve her biri farklı lezzetler ile sofraları süslemektedir. Görünüm ve lezzet bakımından birbirinden değişik hamur tatlıları büyük küçük herkesin beğenerek tükettiği besin grupları içindedir. Özel misafirler, çocuklar ya da yemek arkasından tüketmek için tatlı arayışında olanlar yazımızın devamında birbirinden güzel hamur tatlı tariflerine ulaşabilir.

Bıçak Tatlısı Malzemeleri

  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket margarin
  • 1 tane yumurta

Şerbeti İçin

  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • Yarım kilo toz şeker

Yapılışı

Bıçak tatlısı yapımına şerbet kaynatılarak başlanır. Uygun bir tencerenin içine toz şeker ve su ilave edilir. İlk önce orta hararetli ocağa alınarak şeker suyun içinde eriyene kadar karıştırılır. Ocağın altı hafif kısılarak şerbet kıvama alana kadar yaklaşık 10-15 dakika kaynatılır. Şerbeti ocaktan almadan 3-5 dakika önce limon suyu eklenir.

Hamuru için ufak bir tencerenin içine margarin alınarak eritilir. Eriyen margarinin üzerine süt eklenir ve süt kaynadıktan sonra karışım ocaktan alınır. Un yavaş yavaş yağlı sütün içine eklenerek devamlı karıştırılır. Ilıdıktan sonra yumurta ilave edilir. Ardından un iyice yoğrulur. Fırın kabı yağlanarak, hazırlanan hamur yağlanmış fırın kabına dökülür. Hamur fırın kabına el ile yayılarak düzeltilir. Bıçak yardımı ile hamur baklava dilimi olacak şekilde kesilir. Fırın önceden 180 derecede ayarlanarak ısıtılır. Hamur ısınmış fırına verilerek üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınan hamurun üzerine soğuyan şerbet dökülür ve yaklaşık 3-4 saat dinlendirildikten sonra servise sunulur. Afiyet olsun.

Düğme Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı badem
  • 2 yemek kaşığı marmelat

Şerbeti İçin

  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Yapılışı

Düğme tatlısına şerbet hazırlanarak başlanır.

Hamur Tatlıları

Tencerenin içine toz şeker ve suyu eklenerek ocağa alınır. Şerbet kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Ocaktan alınmadan hemen önce içine limon suyu eklenir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Uygun bir tencerenin içine margarin alınarak eritilir. Üzerine irmik eklenip devamlı karıştırılarak kavrulur. Kavrulan irmik ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

Soğuyan irmiğin içine un, yumurta, soda, kabartma tozu ve vanilya eklenerek yoğrulur. Yoğrulan hamur birkaç dakika dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, avuç içinde yuvarlanır. Baş parmak ile yuvarlanan hamurun ortasına bastırılarak, hazırlanan hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Fırın 180 derecede ısıtıldıktan sonra fırına verilir. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen hamurların üzerine önceden hazırlanıp, soğutulmuş şerbet dökülür. Hamurların ortasına marmelat koyulup, üzerine badem serpiştirilerek servise sunulur. Afiyet olsun.

Sevgi Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti İçin

  • 3,5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı

3,5 su bardağı su ve 5 su bardağı toz şeker uygun bir tencereye alınır. Kıvam alıncaya kadar kaynatılır ve ocaktan alınmadan önce içine limon suyu, vanilya eklenir. Kaynayan şerbet soğuması için bırakılır. Çukur bir kabın içine oda sıcaklığında erimiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, yumurta eklenip karıştırılır. Malzemeler birbiriyle bağdaştıktan sonra üzerine azar azar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur özleşene kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur 4 eşit parçaya bölünür. Her bir parça mutfak tezgahında merdane yardımı ile açılır. Açılan hamurun içine ceviz serpiştirilerek rulo şeklinde sarılır. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Rulo yapılan hamurlar eşit şekilde parmak kalınlığında kesilerek, yağlanmış fırın kabına sıralanır. Fırın 180 derecede ısıtılarak, tepsi ısınmış fırına verilir. Hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alındıktan sonra üzerine soğuk şerbet dökülür. 1-2 saat dinlendikten sonra servise sunulabilir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 12.01.2016 10:06:00

Hamur Tatlıları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hamur Tatlıları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için çok önemli bir etkinliktir. Ayr...

Hamur Şekeri

Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen ham...

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışım...

Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediği...

Pasta Hamuru

Pasta HamuruPastalar ve kekler çaylarımızın yanın da sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister.Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tut...

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli ola...

Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan...

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru, Gözleme Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir. Hamur işlerine fazlasıyla düşkün bir toplam olarak gözleme çeşitlerini yapmak ve yeme konusunda oldukça başarılıyızdır. Kolaylıkla yoğurduğumuz gözleme hamur...

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır

İçli köfte hamuru nasıl yapılır, özellikle ince bulgurun yoğurularak hamur haline getirilmesinden sonra kıymalı ya da patatesli harç ile doldurularak hazırlanan köfte çeşitlerinden birisidir. İçli köfte aslında Arap mutfak kültürü...

Elmalı Kurabiye Hamuru

Elmalı kurabiye hamuru,  bir kurabiye hamurudur. Bu kurabiye hamuru sayesinde nefis elmalı kurabiyeler yapıp misafirlerinizi, eşinizi veya çocuklarınızı mest edebilirsiniz. Vereceğim kurabiye hamuru tarifi sayesinde artık çay saat...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hamur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017