hamur.gen.tr
hamur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Peynirli Hamur İşleri

Peynirli hamur işleri, hamur işi çeşitlerinde en fazla tercih edilen peynirli hamur işleridir. Peynirli iç harç hazırlanarak farklı çeşitlerde birçok hamur işi yapmak mümkündür. Özel günlerde, 5 çaylarında ya da gün masalarında tercih edilebilecek hamur işi tariflerine yazımızın devamında ulaşabilir, tariflerimiz ile günün yıldızı olabilirsiniz.

Peynirli Hamur İşleri

Peynirli Mayalı Poğaça

Peynirli Mayalı Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 8 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 3 tane yumurta (1 tanesi poğaçaların üzeri için)
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket insant maya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ

İçi İçin

  • Yeteri kadar beyaz peynir
  • Yeteri kadar ince kıyılmış maydanoz

Peynirli Mayalı Poğaça Yapılışı

Çukur bir karıştırma kabına un elenerek alınır. Üzerine maya, sıvı yağ, toz şeker, tuz, ılık süt ve yumurtaları ekleyip homojen bir şekilde karıştırılır. Yaklaşık 15 dakika hamurun yoğrulması ve iyice özleşmesi gerekir. Hamurun kıvamı hafif ele yapışacak yumuşaklıkta olmalıdır. Yoğrulan hamurun üzeri bir bez ile kapatılarak yarım saat mayalanması beklenir. Hamurun güzel mayalanması ve özlü olması için mümkün olduğunca fazla yoğrulmalıdır.

Çukur bir kasenin içine beyaz peynir ezilir ve üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edilip karıştırılır. Hamurun bekleme süresi tamamlanınca yumurtadan ufak parçalar koparılıp, avuç içinde hafif açılır. Arasına peynirli iç harçtan koyularak ay şeklinde kapatılır. Fırın tepsisine yanmaz kağıt serilir ve hazırlanan poğaçalar tepsiye sıralanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verilir. Altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Sodalı Peynirli Poğaça

Sodalı Peynirli Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 şeker kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Alabildiğince un

İçi İçin

  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Ezilmiş beyaz peynir
  • Pul biber ve nane

Üzeri İçin

  • 1 yumurta sarısı, çörek otu, susam

Sodalı Peynirli Poğaça Hazırlanışı

Çukur bir yoğurma kabına, un hariç tüm malzeme eklenerek karıştırılır.

Peynirli Hamur İşleri

Malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra azar azar un ilave edilip yoğrulmaya başlanır. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Güzel ve özlü bir kıvam alan hamurun üzeri yanmaz kağıt ile kapatılarak 50 derece ısıtılmış fırına verilip yarım saat mayalandırılır. Mayalanarak hacmi 2 kat artan hamur fırından alınır ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak mutfak tezgahında çay tabağı büyüklüğünde avuç içi ile açılır. Çukur bir kabın içinde ezilmiş beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber ve nane harmanlanır. Tezgahta açılan hamurların arasına hazırlanan iç harç koyulup rulo şeklinde katlanır. Fırın tepsisi yağlanarak hazırlanan rulolar tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Tercihe göre çörek otu ya da susam serpiştirilerek süslenir. 200 derecede fırın ısıtılarak poğaçalar sıcak fırına verilir. Poğaçaların altı üstü kızarana kadar fırınlanır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Peynirli Ay Poğaça

Peynirli Ay Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 8 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket instant maya

İçi İçin

  • Beyaz peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz

Üzeri İçin

  • 1 yumurta sarısı

Peynirli Ay Poğaça Yapılışı

Karıştırma kabına ılık su, süt ve maya alınarak karıştırılır. Üzeri kapatılarak 10 dakika bekletilir. Ardından diğer malzemeler eklenerek homojen bir şekilde yoğrulur. Yaklaşık 15 dakika yoğrulduktan sonra üzeri kapatılarak yarım saat mayalanır. Mayalanan hamur iki eşit parçaya bölünür. Mutfak tezgahı hafif unlanarak ilk beze merdane ile açılır. Açılan hamur sigara böreği gibi 12 parçaya kesilir. Peynirli harç için tüm malzeme çukur bir kabın içinde karıştırılır. Kesilen hamurların geniş kısmına peynirli harçtan koyularak rulo şeklinde sarılıp, ay şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Fırın tepsinin üst kısmı strech ile kaplanarak poğaçalar buzdolabında bir gece bekletilir. Ertesi gün üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 13.01.2016 10:11:56

Peynirli Hamur İşleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Peynirli Hamur İşleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için çok önemli bir etkinliktir. Ayr...

Hamur Şekeri

Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen ham...

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışım...

Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediği...

Pasta Hamuru

Pasta HamuruPastalar ve kekler çaylarımızın yanın da sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister.Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tut...

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli ola...

Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan...

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru, Gözleme Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir. Hamur işlerine fazlasıyla düşkün bir toplam olarak gözleme çeşitlerini yapmak ve yeme konusunda oldukça başarılıyızdır. Kolaylıkla yoğurduğumuz gözleme hamur...

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır

İçli köfte hamuru nasıl yapılır, özellikle ince bulgurun yoğurularak hamur haline getirilmesinden sonra kıymalı ya da patatesli harç ile doldurularak hazırlanan köfte çeşitlerinden birisidir. İçli köfte aslında Arap mutfak kültürü...

Elmalı Kurabiye Hamuru

Elmalı kurabiye hamuru,  bir kurabiye hamurudur. Bu kurabiye hamuru sayesinde nefis elmalı kurabiyeler yapıp misafirlerinizi, eşinizi veya çocuklarınızı mest edebilirsiniz. Vereceğim kurabiye hamuru tarifi sayesinde artık çay saat...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hamur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017