hamur.gen.tr
hamur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarım saat veya bir saat buzdolabında bekletmelisiniz. Kurabiyelerin kabarıp şekillerinde bozulma olmasın diye kabartma tozunu çok az koymalısınız. Yoksa kurabiyeler  fazla kabarıp büyüyecekler. Kalıplarla şeker hamurunu kesip üstlerine koymak için kurabiye ve şeker hamurunun boyutları farklı olacak. Diğer dikkat edilecek nokta ise kurabiye hamurunu ve şeker hamurunu açarken un değil kesinlikle nişasta kullanmalısınız. Pudra şekeri, nişasta ve unu kesinlikle eleyerek kullanın ayrıca. Kurabiyeleri şeker hamuru ile süslemek için kurabiyeleri pişirdikten ardından üzerinden en az 8 saat  geçmesine uyarı edin. Şeker hamurunu kurabiyeye bal ile yapıştırın. Fakat şeker hamuru üzerine tekrardan şeker hamuru yapıştırmak için su kullanın. Kurabiyeleri poşetlere koyacaksanız, süslemeyi tamamlandıktan 3-4 saat ardından bu işlemi yapın. 

Şeker Hamuru Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 200 gr. yumuşak margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığının ucu ile kabartma tozu
Yapılışı,
Tarçın veya vanilya esansı veya limon kabuğu isteğe göre koyabilirsiniz. Sıra geldi butik kurabiye hamurumuzu hazırlamaya. Geniş bir kabın içerisine yağ, yumurtayı koyuyoruz ve elimizle veya bir mikser yardımıyla karıştırıyoruz.  Bu karışımın içerisine  pudra şeker, nişasta, un elenerek ek ediliyor. Fakat unun hepsini ek etmeyin ağır ağır ekleyin. Kabartma tozunu ve isterseniz tarçın veya limon kabuğunu ek edip yoğurmaya devam edin. Hamurun kıvamı çok katı olmayacak. Üstelik yumuşak olacak. Elinize yapışmayana kadar un ek edin. Kurabiye hamuru hazır şimdi dinlendirmek için streç ile sarıp buzdolabında en az yarım saat mümkünse de 1 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız kurabiye hamurunu nişasta faydalanarak merdane yardımıyla 0,5-1 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıbı ile açtığınız kurabiye hamurunu kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiye kalıbı ile kesilen kurabiye parçalarını yerleştirin. Kurabiyeleri çubuklu yapmak isterseniz pasta malzemeleri aldığınız yerden dilediğiniz uzunlukta çubuk alarak bunları kurabiyelerin alt bölümlerine koyun ve böyle tepsiye dizin.
Şeker Hamuru Kurabiye

ncede 180 derecede ısıtılmış fırında tahmini 10-15 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Kurabiyeler pişerken kesinlikle kontrol edin kalınlık ve kurabiyenin şeklinin büyüklüğüne göre pişme süresi değişiklik gösterebilir. Rengi çok hızlı değişiyor. Hafif pembeleşmeye başlayınca çıkarın. Kurabiye şeker hamuru ile süslemek için hazır. Kurabiyeleri, şeker hamuru ile süslemek için 8 saat dinlenmeleri için beklemenizde fayda var. Pişip soğuduktan ardından aynı kalıplarla kesilmiş şeker hamuruyla süsleyebiliriz. Ben şeker hamurlarını sadece suyla yapıştırdım. Suyu kurabiyeye az miktarda uygulayıp şeker hamuruyla kaplayın. Kurabiyenin dağılmasından şikayetçiyseniz eğer, öncelikle tarifinizdeki yağ ve un oranını gözden geçirmenizi öneriyorum. Yüksek olasılıkla ya un az geliyordur veya yağı fazla. Kurabiye hamurunuz ele yapışmayacak bir kıvamda olmalıdır. Kurabiyeleri fazla pişirmek de küçülmelerine neden olabiliyor. Bu sebeple kurabiyeler fırında sık sık kontrol edilmeli, altları hafif kızardığında fırından alınmalıdır. Kurabiyemizi hazırlarken tereyağ yerine margarin kullanmak da şekil bozukluklarına neden olabilir.Tarifinizdeki nişasta oranını gözden geçirmenizi öneri ederim. Nişasta ile daha gevrek ve ağızda yayılan kurabiyeler elde edilir, fakat nişasta  fazla kaçarsa kurabiyenin kırılma olasılığı artar. Kurabiye hamurunu çok ince açarsak da üstünde çalışırken kırılma olasılığı artar. Biz çoğunlukla serçe parmağımızı ölçü alıyoruz bunun için. Ağızda yayılan kurabiye yapmak için kullandığınız bütün malzemeler oda ısısında ve tam ölçüde olmalı. Bilhassa un çok abartılmamalı.Tereyağ dolaptan çıkmış olmamalı. Buzdolabından yeni çıkarılan yağ hamurda her yere eşit dağılmaz. Eritilmiş yağda kıvam tutturmak zor oluyor. Şayet yağı çıkartmayı unuttuysanız ve evde mikrodalga fırın varsa 1 dakika buz çözme bölümünde yağı bekletin, oda ısısı kıvamına gelecektir Kurabiyeler çatlıyor ise bunun üç nedeni olabilir;
  • Karbonat veya kabartma tozunu ölçüsünden fazla kullanmıştır.
  • Kurabiye hamurunuzun kıvamını tutturulamamıştır.
  • Kurabiye hamurunuzun malzemelerini iyice yoğrulmamıştır.

Yayınlanma Tarihi : 13.01.2016 10:08:46

Şeker Hamuru Kurabiye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şeker Hamuru Kurabiye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için çok önemli bir etkinliktir. Ayr...

Hamur Şekeri

Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen ham...

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışım...

Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediği...

Pasta Hamuru

Pasta HamuruPastalar ve kekler çaylarımızın yanın da sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister.Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tut...

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli ola...

Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan...

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru, Gözleme Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir. Hamur işlerine fazlasıyla düşkün bir toplam olarak gözleme çeşitlerini yapmak ve yeme konusunda oldukça başarılıyızdır. Kolaylıkla yoğurduğumuz gözleme hamur...

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır

İçli köfte hamuru nasıl yapılır, özellikle ince bulgurun yoğurularak hamur haline getirilmesinden sonra kıymalı ya da patatesli harç ile doldurularak hazırlanan köfte çeşitlerinden birisidir. İçli köfte aslında Arap mutfak kültürü...

Elmalı Kurabiye Hamuru

Elmalı kurabiye hamuru,  bir kurabiye hamurudur. Bu kurabiye hamuru sayesinde nefis elmalı kurabiyeler yapıp misafirlerinizi, eşinizi veya çocuklarınızı mest edebilirsiniz. Vereceğim kurabiye hamuru tarifi sayesinde artık çay saat...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hamur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017