Kıymalı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kıymalı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, et türlerinden hoşlanan kişiler için vazgeçilmez tariflerdir. Özellikle sıcak sıcak hazırlanan kıymalı hamur işlerinin yanına, alternatif bir başka gıdaya gerek kalmadan, bir bardak meşrubat ile güzel vakitler geçirebilirsiniz. Bilhassa et sevmeyen çocuklarınız varsa, onlara kıymalı hamur işleri hazırlayarak etin içerisinde bulunan vitamin ve minerallerden de fayda sağlamalarını sağlayabilirsiniz. Hazırlanması çok zor olmayan bu tariflerden dilediğinizi önerdiğimiz tariflerle kolayca hazırlayabilirsiniz.

Kıymalı Kruvasan İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 2 tane yumurta sarısı

İç Harcı İçin

  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 tane kuru soğan

Kıymalı Kruvasan Nasıl Yapılır?

İlk önce kıymalı iç harcı hazırlayarak işe başlayın. Bunun için öncelikle kıymayı bir tavanın içerisine alın ve kavurmaya başlayın. Kıyma suyunu çekince içerisine yağı ilave edip bir müddet daha kavurun. Ardından kıymanın içerisine iki tane kuru soğanı ince kıyım yapıp ilave edin. Kuru soğan yumuşayınca harcın içerisine baharatlar ile tuzu ekleyip harmanlayın. Son olarak ince kıyım yapılmış olan maydanozu ilave edin ve karıştırın. Ayrı bir yanmaz tava alın ve içerisine dolmalık fıstıkları ilave edip kavurun. Kavrulan fıstıkların üzerine kuş üzümlerini ilave edip bir iki kere kaşık ile karıştırın ve kavrulan malzemeyi kıymalı harcın içerisine ilave edin. Hazır olarak temin edilmiş olan hamurdan bir tanesini alın ve üçgen parçaya kesin. Üçgen hamurun bir ucuna kıymalı harçtan ilave edip rulo şeklinde sarın. Sarılan hamuru yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisinin üzerine dizin. Diğer kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayıp üzerine yumurta sarısı sürün ve 185 derecelik fırına gönderin. Her tarafları kızarana dek pişirin ve ardından fırından alıp sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Kıymalı Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı oda ısısında yoğurt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ

İç Harcı İçin

  • 300 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri İçin

  • 1 tane yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam

Kıymalı Poğaça Nasıl Yapılır?

Kıymalı poğaçanın hazırlanmasına ilk olarak kıymalı harç ile başlayın. Bunun için bir tavanın içerisine sıvıyağ ilavesi yapın ve ısıtın. Isınan yağın içerisine bir tane kuru soğanı ince şekilde doğrayıp ilave edin. Soğanlar yumuşadıktan sonra kıymayı ilave edin ve kavurun. Kavrulan malzemelerin içerisine tuz, baharat ve ince kıyım yapılmış maydanozu ilave edip kavurun. Kavrulmuş olan kıymalı iç harcı bir kenara kaldırın ve hamuru yapma aşamasına geçin. Hamur için verilen sıvı malzemeleri hamur yoğurma kabının içerisine alın ve karıştırın. Üzerine bir paket mayayı su ile açıp ilave edin ve şeker serpiştirin. Ardından yavaş yavaş un ilavesi yapıp yoğurmaya başlayın. Hamurun ele yapışmayacak nitelikte olması gerekiyor. Hamuru mayalanması için yarım saat kadar bekletin. Sürenin ardından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve eliniz ile hafif açın. Ortasına iç harçtan ilave edin ve hamurun sadece kenar kısımlarını kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine kıymalı poğaçaları dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam ile süsleyip fırına gönderin. 185-190 derecelik fırında istenilen kıvama gelene dek pişirin. Ardından sıcak olacak şekilde afiyetle tüketin.

Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 tane yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

İç Harcı İçin

  • 250 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 tane orta boy kuru soğan

Üzeri İçin

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam

Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Kıymalı börekleri hazırlamak için bir tane yanmaz tava alın ve içerisine yağı ilave edip kıymayı kavurun. Ardından kuru soğanları ince kıyım yapın ve kıymanın içerisine ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, baharat ve doğranmış maydanozları da ekleyip harcı karıştırın ve ocağın altını kapatın. Bir tane yufkayı tezgâhın üzerine serin ve 8 eşit üçgen parçaya kesin. Yufkanın üzerine süt ve yağ sürüp bir yemek kaşığı iç harçtan ilave edin ve rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın ve üzerine yumurta sarısı sürüp 185 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan Dondurma Yapımı

İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Milföy Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kruvasan Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kruvasan Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kabartma Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kabartma Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Hamur İşi Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Hamur İşi Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri