Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Tart Hamuru

Tart Hamuru

Tart hamuru, Özellikle çocukların bayılarak yediği pasta türlerindendir tart. Alışılmışın dışında hazır tartlar yerine evde kendi yaptığımız tartın yerini hazırları tutmaz. Hep görürüz ki pas tanelerde çeşit çeşit meyveli, çikolatalı tartları. Ama nasıl ve hangi koşullarda yapıldığını göremiyoruz. Onun için önce çocuklarımızın sağlığı ve sonra kendi sağlımız için bu güzelim mis kokulu leziz ve şık görünümlü tartı evde kendi imkânlarımız doğrultusunda yapalım. Belki hiç yapma-yanlarınız olabilir ama gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz bir tarif sizleri bekliyor. Üstelik tart hamurunu ve kremasını yapmak o kadar eğlenceli ve zevklidir ki. Her tart yaptığınızda farklı lezzetler ortaya çıkartırsınız. Buna kendiniz bile şaşırırsınız. Ama emin olun düşünüldüğü kadar zor değil, sadece bilmemiz gereken birkaç önemli püf noktalarıdır. O halde bu püf noktalara hep beraber daha yakından bakalım.

Tart hamuru için püf noktalar

  • İyi bir tart hamuru için özellikle tüm malzemelerin soğuk olması gerek. Malzemelerimizi kullanacağımız anda dolaptan çıkartmalıyız ve hatta mümkünse unu bile dolaptan çıkartmakta yarar vardır.
  • Hamuru mümkün olduğunca az yoğurmalıyız. Mikser yardımıyla, bir çalıştırıp bir durdurmalıyız. Çünkü tart hamurunun içindeki tereyağı tane tane halinde gözükmeli fazla ezilmemeli Böylece çıtır çıtır ve ağızda dağılan bir tart hamuru elde etmiş oluruz.
  • Hazırladığımız hamuru kesinlikle 3-4 saat buzdolabında dinlendirmeliyiz.
  • Dinlenen hamuru arkadaşlar, merdane yardımıyla açmaya başlayabiliriz. Ama isteyen eliyle de tart kalıbına yerleştirebilir bastırarak. Bu hususta, hususta tek dikkat etmeniz gerekenler; hamurumuzu açarken fazla un kullanmamak, eğer un kalıntıları var ise bir fırça yardımıyla temizlemek. Yoksa tart sert olur.
  • Tart hamurumuzu kalıbına koyarken her tarafının da eşit olmasına özen gösterelim.

Tart hamuru için gerekli malzemeler

  • 500 gr un
  • 250 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşık pudra şekeri

Tart Hamuru Nasıl Yapılır?


Öncelikle mikser kabına unu, pudra şekerini, tuzu koyarak karıştıralım. Ardından yumurtasını ekleyelim ve son olarak da tereyağımızı koyalım. Kum gibi bir hamur haline gelecektir. Elimizle sıktığımızda birbirini tutmalı isterseniz bu kıvamı soğuk su ile yakalayabilirsiniz. Ardından tezgâhın üzerine streç film serelim ve harcımızı üzerine yayalım, sonra vakit geçmeden el çabukluğu ile hamurumuzu yuvarlayalım, streç film ile hamurumuzu dolapta 2 saat dinlendirelim. Dolaptan çıkarttığımız tart hamurumuzun içine konulan tereyağları tane tane gözükmelidir. Evet artık tart hamurumuz kalıbıyla buluşmaya hazır. Merdane ya da elle açılan hamur, kalıba eşit bir şekilde konur. Kalıbın, kenar tırtıklı yerine bastırmayı unutmayalım. Bir çatal yardımıyla delikler açalım ve pişirmeye hazır. İsteğinize göre krema ve meyvelerle, eğlenceli bir şekilde süsleyebilirsiniz. Gerçekten tadını bir aldığınızda artık her hafta sonu, severek yapabileceğiniz bir tatlı pasta türü olmuş oldu. Görüntüsü ve sunumu da bir o kadar şık. Tadı damağınızda kalması dileğiyle.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 23.01.2024 04:07:57
Tart Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Tart Hamuru Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Tart Hamuru"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Milföy Hamuru
Milföy Hamuru
Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla beraber sizin için ekonomik de olacaktır. Her seferinde markete inmek yerine evde kendi...
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır. İster mayalı hamur isterse mayasız hamurlara farklı iç malzemeler ekleyerek çok lezzetli göz...
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için en önemli püf nokta şerbetinizin soğuyana kadar sabırlı olmanız gerekmektedir. Sıcak şerbet pu...
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek hemen hemen ülkenin dört bir köşesinde sevilerek tüketilmeye başlandı. Eskişehir'e giden herke...
Lazanya Hamuru
Lazanya Hamuru
Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeşitleri, tavuk-mantar ve çeşitli peynirler ile de yapılabilmektedir. Lazanya genellikle üzerin...
Hamur Köftesi
Hamur Köftesi
Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğinin yanı sıra ise gayet lezzetli bir yemek olmaktadır. Bunun yanı sıra hamur köftesinin de b...
Baklava Hamuru
Baklava Hamuru
Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstık...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi bulunmakta ve her biri farklı lezzetler ile sofraları süslemektedir. Görünüm ve lezzet bakımın...
Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Yapımları oldukça kolay olan hamur işi tariflerini hiç zorlanmadan ya...
Milföy Hamurundan Börek
Milföy Hamurundan Börek
Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç çeşit börek yapmak mümkün. Biz peynirli börek yapacağız. Peynirde de beyaz peynir tercihimdir. Daha...
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, Özellikle Anadolu'da ve Trakya'da ço...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. Sade, kakaolu, tarçınlı, zencefilli gibi içine konulan malzemeye göre çeşit çeşit kurabiye ham...

 

Peynirli Hamur İşleri
Ekmek Hamurundan Poğaça
Hamurdan Yapılan Şeyler
Elmalı Turta Hamuru
Hamur İşleri
Yumuşak Pizza Hamuru
Kabartma Tozlu Hamur Kızartması
Hamur Nasıl Mayalanır
Kolay Börek Hamuru
Haşhaşlı Hamur İşleri
Ekmek Kadayıfı Hamuru
Kruvasan Hamuru
Makarna Hamuru
Ekler Hamuru
Şeker Hamuru Kurabiye
Elmalı Pasta Hamuru
Waffle Hamuru
Ispanaklı Börek Hamuru
Milföy Hamuru
Gözleme Hamuru Tarifi
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Çiğ Börek Hamuru
Lazanya Hamuru
Hamur Köftesi
Baklava Hamuru
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Popüler İçerik
Makarna Hamuru
Makarna Hamuru
Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem...
Ekler Hamuru
Ekler Hamuru
Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat ...
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en ...
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat...
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca...
Ispanaklı Börek Hamuru
Ispanaklı Börek Hamuru
Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. çoğu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Yoğurt Etkisi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024