Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tart hamuru, Özellikle çocukların bayılarak yediği pasta türlerindendir tart. Alışılmışın dışında hazır tartlar yerine evde kendi yaptığımız tartın yerini hazırları tutmaz. Hep görürüz ki pas tanelerde çeşit çeşit meyveli, çikolatalı tartları. Ama nasıl ve hangi koşullarda yapıldığını göremiyoruz. Onun için önce çocuklarımızın sağlığı ve sonra kendi sağlımız için bu güzelim mis kokulu leziz ve şık görünümlü tartı evde kendi imkânlarımız doğrultusunda yapalım. Belki hiç yapma-yanlarınız olabilir ama gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz bir tarif sizleri bekliyor. Üstelik tart hamurunu ve kremasını yapmak o kadar eğlenceli ve zevklidir ki. Her tart yaptığınızda farklı lezzetler ortaya çıkartırsınız. Buna kendiniz bile şaşırırsınız. Ama emin olun düşünüldüğü kadar zor değil, sadece bilmemiz gereken birkaç önemli püf noktalarıdır. O halde bu püf noktalara hep beraber daha yakından bakalım.


Tart hamuru için püf noktalar

  • İyi bir tart hamuru için özellikle tüm malzemelerin soğuk olması gerek. Malzemelerimizi kullanacağımız anda dolaptan çıkartmalıyız ve hatta mümkünse unu bile dolaptan çıkartmakta yarar vardır.
  • Hamuru mümkün olduğunca az yoğurmalıyız. Mikser yardımıyla, bir çalıştırıp bir durdurmalıyız. Çünkü tart hamurunun içindeki tereyağı tane tane halinde gözükmeli fazla ezilmemeli Böylece çıtır çıtır ve ağızda dağılan bir tart hamuru elde etmiş oluruz.
  • Hazırladığımız hamuru kesinlikle 3-4 saat buzdolabında dinlendirmeliyiz.
  • Dinlenen hamuru arkadaşlar, merdane yardımıyla açmaya başlayabiliriz. Ama isteyen eliyle de tart kalıbına yerleştirebilir bastırarak. Bu hususta, hususta tek dikkat etmeniz gerekenler; hamurumuzu açarken fazla un kullanmamak, eğer un kalıntıları var ise bir fırça yardımıyla temizlemek. Yoksa tart sert olur.
  • Tart hamurumuzu kalıbına koyarken her tarafının da eşit olmasına özen gösterelim.

Tart hamuru için gerekli malzemeler

  • 500 gr un
  • 250 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşık pudra şekeri

Tart Hamuru Nasıl Yapılır?


Öncelikle mikser kabına unu, pudra şekerini, tuzu koyarak karıştıralım. Ardından yumurtasını ekleyelim ve son olarak da tereyağımızı koyalım. Kum gibi bir hamur haline gelecektir. Elimizle sıktığımızda birbirini tutmalı isterseniz bu kıvamı soğuk su ile yakalayabilirsiniz. Ardından tezgâhın üzerine streç film serelim ve harcımızı üzerine yayalım, sonra vakit geçmeden el çabukluğu ile hamurumuzu yuvarlayalım, streç film ile hamurumuzu dolapta 2 saat dinlendirelim. Dolaptan çıkarttığımız tart hamurumuzun içine konulan tereyağları tane tane gözükmelidir. Evet artık tart hamurumuz kalıbıyla buluşmaya hazır. Merdane ya da elle açılan hamur, kalıba eşit bir şekilde konur. Kalıbın, kenar tırtıklı yerine bastırmayı unutmayalım. Bir çatal yardımıyla delikler açalım ve pişirmeye hazır. İsteğinize göre krema ve meyvelerle, eğlenceli bir şekilde süsleyebilirsiniz. Gerçekten tadını bir aldığınızda artık her hafta sonu, severek yapabileceğiniz bir tatlı pasta türü olmuş oldu. Görüntüsü ve sunumu da bir o kadar şık. Tadı damağınızda kalması dileğiyle.

Afiyet olsun.

Tart Hamuru Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ekler Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Turta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Turta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Hamur İşi Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Hamur İşi Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır?

Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır?

Basit Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Basit Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Evde Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Yapılan Şeyler Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Yapılan Şeyler Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan yapılan şeyler, hamur Türk mutfağında vazgeçilmez bir yere sahiptir. Çoğu yemeklerde, tatlılarda, pastalarda kullanılır. Ana yiyecek olarak tükettiğimiz ekmek[...]

Mayasız Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pizza Hamuru; Mayasız pizza hamurunda her şeyin bir alternatifi olduğu gibi mayanın da bir alternatifi bulunmaktadır. Tıpkı mayalı hamurda olduğu gibi tam kıvam�[...]

Evde Şeker Hamuru Yapı mı?

Evde Şeker Hamuru Yapı mı?

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için en önemli [...]

Kruvasan Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kruvasan Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yiyecek[...]

Poğaça Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça hamuru maya, süt ve su ile yapılan özellikle sabah kahvaltılarında tüketilmesinin yanı sıra gün içinde her öğünde yenebilen poğaçanın yumuşacık hamurudur[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6