Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla beraber sizin için ekonomik de olacaktır. Her seferinde markete inmek yerine evde kendiniz milföy hamuru yapabilirsiniz. Nasıl mı dersiniz. Aşağıdaki malzemeleri temin ederek işe başlayın.


Milföy Hamuru İçin Malzemeleri

  • Yarım kilogram un
  • 1 çay bardağını tam doldurmadan sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1/2 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket margarin (İsterseniz tereyağı da koyabilirsiniz)
  • Yarım fincan su

Milföy Hamuru Nasıl Yapılır?


Öncelikle margarin haricindeki tüm malzemeleri derin bir kaba koyarak iyice yoğuralım. Hamur iyice karışıp, kulak memesi kıvamına gelene kadar bu işleme devam edin. Ardından hamuru dinlenmesi için yaklaşık 15- 20 dakika kadar bekletelim. Ardından elimizi yağlayarak hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım ve hamuru oklava ya da merdane yardımıyla bir güzel açalım. Açtığımız hamurun üzerine margarini (Tereyağını) iyice sürelim ve iç kısma doğru yanlardan katlayalım. Bu işlemi tüm hamur bitene kadar devam edeceğimiz için her yaptığınız hamuru dolaba atın ki erimesin. Hamurlar tamamen bittikten sonra eğer şimdi kullanacaksanız alt kısma daha sonra kullanacaksanız da dolabın buzluğuna atın. Dilediğiniz zaman hamurlarını kullanabilir ister patatesli ister kıymalı ya da peynirli börekler yapabilirsiniz. Tereyağı tercih edenler için tereyağı daha ağır olduğundan içi çok bol koymamanızı tavsiye ederim.


Milföy Hamuru Nasıl Kullanılır?


Milföy hamuru, börek yapımında ya da cevizli, fıstıklı tatlı yapımında kullanılır. Milföy hamuru ister hazır ister ev yapımı olsun. Sıcakta hemen erimeye başlayacağından ne çok sert ne de çok yumuşak olmamalıdır. Kullanacağınız milföy hamurundan börek yapacaksanız içini koyup, hemen kapatıp tepsiye alın ve yüksek derecede pişirin. Eğer tatlı yapacaksanız da milföyün içini koyduktan sonra üçgen şeklinde ve daha küçük kapatın ve pişirin. Ardından şerbeti sıcakken dökün ve içine çekmesi için soğumaya bırakın. Ardından afiyetle yiyebilirsiniz.

Milföy Hamuru Yorumları

soru

Çağla

27 Ağustos 2018 Pazartesi

Milföy hamurunu buzlukta sakladığımızda çok katı fakat normal bölümde de çok çabuk bozuluyor. Bunun bir püf noktası var mıdır?

Cevap yaz
cevap

Dolunay

30 Ağustos 2018 Perşembe

Merhabalar, milföy hamuru yapısı itibari ile hemen yumuşayan bir hamur olduğu için buzlukta muhazafa edilmesi tavsiye edilir. Milföy hamurunu kullanmadan buzdolabından 5 dk önce çıkarmanız istediğiniz yumuşaklığa ulaşması için yeterli olacaktır.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Nasıl Mayalanır Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Mayalanır Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan Dondurma Yapımı

Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır?

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır?

Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Hamur Kabartma Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kabartma Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarım saat veya[...]

Evde Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?

Evde Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?

Evde Şeker Hamuru Nasıl Yapılır, şeker hamurunu butik pasta malzemeleri satan yerlerden hazır almanız ya da tüm malzemelerini temin edip evde kendiniz yapmanız mümkün. �[...]

Hamur Tarhana Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarhana Tarifi ve Malzemeleri

Hamur tarhana, Anadolu'da çok sevilen tarhana çorbası, tarhana hamurundan yapıldığını bilmeyen yoktur. Yoğurt, çeşitli baharatlar, tahıllar ve sebzeler ile hazırlanan [...]

Poğaça Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça hamuru maya, süt ve su ile yapılan özellikle sabah kahvaltılarında tüketilmesinin yanı sıra gün içinde her öğünde yenebilen poğaçanın yumuşacık hamurudur[...]

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur, Hamur işi pasta çeşitleri, herkes tarafından beğenilmektedir. Genellikle tuzlu olanlar daha çok tercih edilmektedir. Bunlarda mayalı hamur ve normal hamur ola[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6