Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Börek, ekmek hamuru birçok hamur işini hazırlamak için çok uygun bir hamurdur. Evde hamurun kıvamını tutturmayı başaramayanlar, herhangi bir fırından makul bir fiyata ekmek hamuru alarak çok lezzetli tarifler hazırlayabilir. Ne kadar lezzetli olacağına uyguladıktan sonra sizde inanamayacaksınız. Kolay gelsin.


Ekmek Hamurundan Börek Malzemeleri

  • 400 gram ekmek hamuru (Fırından alınız)

İç Harcı için

  • 250 gram kıyma
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 adet orta irilikte kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Hamuru Açmak için

  • 1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için:
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Ekmek Hamurundan Börek Nasıl Yapılır?

Hamurumuz hazır olduğu için böreği yapmaya ilk olarak iç harcını hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için geniş bir tavaya sıvı yağı alıyoruz. Bir miktar kızardıktan sonra kıymayı ilave ediyoruz. Kıymanın rengi kahverengiye dönünceye kadar karıştırmak suretiyle kavuruyoruz. Kuru soğanları ve biberleri yemeklik doğrayıp kıymanın üzerine ilave ediyoruz. Soğanlar ve biberler diriliğini kaybedinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra tuzunu ve baharatlarını ilave ettikten sonra karıştırıp, bir miktar soğuması için balkona veya benzeri bir yere kaldırıyoruz.

Ekmek hamurundan bir elin yumruğundan biraz daha ufak bezeler oluşturuyoruz. Mutfak tezgâhının üzerine sıvı yağ sürüyoruz. Bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp açabildiğimiz incelikte açıyoruz. Daha sonra merdane bir yere bırakılıp parmak uçları ile hamurun kenarlarından çekiştirip açmaya devam edilir. Bu açma yöntemi biraz usta işidir. Hamurunuz da yırtılmalar olur ise önemli değil. Önemli olan lezzeti yakalayabilmek için hamurun tıpkı baklava hamuru gibi arkasını gösterecek inceliğe ulaşmış olması. Hamur yeteri kadar açıldıktan sonra, hamuru tam ortadan ikiye ayıracak bir çizgi halinde iç harcı yerleştiriyoruz. Hamurun bir ucundan tutup diğerinin üzerine yerleştiriyoruz. Daha sonra iç harcı koyduğumuz kısmından başlayarak diğer ucuna doğru fazla sıkışık olmayacak şekilde sarıyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp, tepsinin tam ortasına salyangoz gibi fazla sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayıp, tepsiyi dolduruyoruz.

Yumurta sarısının üzerine 1 çay kaşığı toz şeker atıp çırpıyoruz ve böreğin üzerine sürüyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Böreğimiz fırından çıkardıktan sonra üzerine fırça ile fazla ıslatmadan su sürüyoruz. Bu işlem böreğin kuruluğunu giderecektir. Daha sonra üzerine bir bez örtüp 10 dakika dinlendiriyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Fırından çıkan hamur ürünlerini fırından çıkar çıkmaz keserseniz hem sağlıksız olur hem de keserken ezilir.

Ekmek Hamurundan Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Erişte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şeker Hamuru Yapı mı?

Evde Şeker Hamuru Yapı mı?

Hamur Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Nasıl Mayalanır Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Mayalanır Tarifi ve Malzemeleri

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarım saat veya[...]

Hamurdan Yapılan Şeyler Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Yapılan Şeyler Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan yapılan şeyler, hamur Türk mutfağında vazgeçilmez bir yere sahiptir. Çoğu yemeklerde, tatlılarda, pastalarda kullanılır. Ana yiyecek olarak tükettiğimiz ekmek[...]

Baklava Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zama[...]

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kab[...]

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımı[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6