Yumuşak Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yumuşak Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak pizza hamuru, Pizza neredeyse bütün çocukların severek yediği bir yemek çeşididir. Biz yetişkinlerinde kilo problemimiz yoksa hayır diyemeyeceğimiz bir lezzettir. Çalışan bayanların kurtarıcısı sayılan bu lezzet genel olarak dışarıdan sipariş edilse de ben evde yapmayı tercih edenlerdenim. Malumunuzdur-ki pizza içerisinde çok fazla çeşidi bulunan bir yiyecektir. Bir çoğumuzun bildiği gibi şarküteride yapılan hileler ve sağlıksız kesimler hijyenden oldukça uzakta. Köklü kurumları tenzih ederek söyleyebilirim-ki pizza dışarıda yenildiği zaman sağlığımız açısından pek faydalı olmuyor. Bir de evde küçük çocuklar var ise evde pizza yapmayı öğrenmek kaçınılmaz oluyor. Ben birkaç denememden sonra evde nasıl yumuşak pizza hamuru yaparım öğrenmiş oldum. Şimdi siz benim kadar uğraşıp malzemelerinizi ziyan etmeyin diye sizlerle paylaşıyorum.


Yumuşak pizza hamuru için gerekli malzemeler

  • 500 gram un,
  • Bira çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir çay bardağı ılık su,
  • Bir çay bardağı ılık süt,
  • 40 gram yaş maya,
  • Bir yemek kaşığı toz şeker,
  • Bir çay kaşığı tuz,

Yumuşak Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?


40 gram mayayı derin bir kabın içine alalım üzerine bir kaşık toz şekeri atıp sütü ilave edelim maya kabarıp köpürünce-ye kadar 2 3 dk bekleyelim daha sonra sıvı yağı, unu ve diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım. Hamur çok karı oldu ise içine biraz daha ılık süt ekleyebiliriz. Eğer çok cıvık bir hamur oldu ise un ilave ederiz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekir, Yoğurduğumuz hamuru 15 veya 20 dk dinlendirip pizza yapımına geçebiliriz. Dinlenen hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar alıp bezeler yapalım. Oklava kullanmadan elimizle bastırarak bir porsiyon olabilecek şekilde açalım. Açtığımız hamuru altına margarin sürdüğümüz tepsiye alıp üzerine malzemeleri dizelim. Tepsiye margarin sürmemizin nedeni elimizle aştığımız hamurun margarine yapışıp geri toplanmamasını sağlaması üstelik pişerken de tepsiye yapışmadan kolaylıkla çıkartmamızı sağlıyor. Hazırlamış olduğumuz yumuşak pizza hamuruyla dilediğiniz çeşitte enfes pizzalar hazırlayarak çocuklarınız ve kendinizi mutlu edebilirsiniz üstelik gönül rahatlığı ile şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Yumuşak Pizza Hamuru Yorumları

soru

Melike

19 Haziran 2017 Pazartesi

Teşekkürler tarifinizi deniycem

Cevap yaz
soru

Aldı Scarpa

30 Mart 2021 Salı

İlk hamur mayalamayı en az bir saat mayalandırmak gerekiyor. İkinci dinlendirmeyi de en fazla bir saat yapım. İtalya’da “çıtır” pizza yoktur. Kuzeyden güneye kalınlaşır. Pizza’ya oklava değmez. Pizza yaparken oklava kullanmak pizza hamuruna hakarettir. Pizza’nın esası, domates sosu, mozzarella peyniri, zeytinyağının. Geri kalanlar kişinin keyfine kalmıştır. 250 derecede alt üst pişirilir.

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Tarhana Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarhana Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan Dondurma Yapımı

Güncel

Kek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır?

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İçli köfte hamuru, İçli köfte yaparken, en önemli ve dikkat edilmesi gereken nokta, içli köfte hamurunun kıvamıdır. İçli köfte hamuru istenilen özende hazırlanmay�[...]

Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Mayalama: Hamur, unun su veya süt ile yoğurularak, elde edilmesinden oluşan bir gıda maddesidir. Esas maddesi, nişasta ve şeker olan hamur, yiyeceklerimizde öncelikli [...]

Ekmek Hamurundan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Pizza, hamuru hazır olduğu için hazırlaması son derece kolay bir pizza tarifidir. Özellikle çalışanlar, akşam eve dönerken fırından ekmek almak yerine[...]

Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır?

Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır?

Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır, Güzel kurabiye yapabilmek için hamurunun lezzeti, verdiğiniz şeklin pişince değişmemesi için ise hamurun kıvamı çok önemlidir. Aslına[...]

Mayasız Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pizza Hamuru; Mayasız pizza hamurunda her şeyin bir alternatifi olduğu gibi mayanın da bir alternatifi bulunmaktadır. Tıpkı mayalı hamurda olduğu gibi tam kıvam�[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6