hamur.gen.tr
hamur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek hemen hemen ülkenin dört bir köşesinde sevilerek tüketilmeye başlandı. Eskişehir'e giden herkesin ilk olarak yemek istediği şey çiğ börektir herhalde. Özellikle de tiren garına yolu düşen bir çok kişi istasyonun her köşesinde çiğ börek tezgahları görmesi mümkündür. Çiğ börek incecik hamurun ve kıymalı harcın oluşturduğu muhteşem bir lezzettir. Tatar böreği diye de bilinen bu börek iyi yapılır hamuru ince ve az unla açılırsa fazla yağ çekmez ve muhteşem bir lezzet harikasına dönüşür. Herkesin canı istediği her an Eskişehir'e gitme gibi bir lüksü olmadığı için iş başa düştü öyle değil mi? bayanlar haydi kolları sıvayalım ve mutfağımızın yolunu tutalım.

Çiğ börek hamuru için gerekli malzemeler:
  • 1 adet yumurta,
  • 2 çorba kaşığı yoğurt veya yoğurt suyu,
  • 2 çorba kaşığı sirke,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 su bardağı ılık su,
  • bir su bardağı ılık süt,
  • 500 gram beyaz un, hamur elinize yapışır ise 50 gram daha un ilave edebilirsiniz.
    Çiğ Börek Hamuru

Hazırlanışı:
Unu derin bir kaseye alıp ortasını çukur yapalım. İçine yumurta, yoğurt, su, süt, sirke ve tuzu ilave edip yoğuralım yoğurma işlemi sırasında elinize hamur yapışıyor ise biraz un ilave edebiliriz. Yoğurduğumuz hamuru buz dolabında 30 dakika bekletelim. bekletip dinlendirdiğimiz hamura işaret parmağımızla bastırdığımız da oluşan çukur eski halini alıyor ise hamur kıvamına almış demektir. Dinlenen hamuru düz bir zemine alıp ceviz büyüklüğünde eşit parçalara bölelim ve yuvarlak bezeler elde edelim. Her bir bezeyi kahvaltı tabağı büyüklüğünde açalım. İçine 300 gram yağsız kıymaya bir baş kuru soğan, bir çay kaşığı tuz ve kara biber ile hazırladığımız harç dan 2 kaşık koyup yarım ay şeklinde kapatalım. 

Çiğ börek hamurunda püf nokta: hamurun çok sert olmaması ve iyi dinlenmesi birde açarken fazla un kullanmadan açılması eğer fazla un kullanılmış ise iyice unu çırpınmalıdır. Ve birde börekler iyice ısıtılmış bol yağda fazla börek konmadan kızartmalıdır. 

Yayınlanma Tarihi : 12.1.2016 19:42:19

Çiğ Börek Hamuru Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çiğ Börek Hamuru"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için çok önemli bir etkinliktir. Ayr...

Hamur Şekeri

Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen ham...

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışım...

Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediği...

Pasta Hamuru

Pasta HamuruPastalar ve kekler çaylarımızın yanın da sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister.Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tut...

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru, Gözleme Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir. Hamur işlerine fazlasıyla düşkün bir toplam olarak gözleme çeşitlerini yapmak ve yeme konusunda oldukça başarılıyızdır. Kolaylıkla yoğurduğumuz gözleme hamur...

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli ola...

Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan...

Pizza Hamuru

Pizza hamuru: Pizza yediden yetmişe herkesin severek yediği bol çeşitli bir hamur işidir. Çocukların tek tek zorla yediği ne kadar yiyecek var ise pizzanın içinde severek yiyorlar. Tembel annelerin içinde tam bir kurtarıcıdır pizz...

Börek Hamuru

Börek Hamuru, Börek kahvaltıda ve yemek de çokça tüketilen bir hamur işidir. Bu hamur işine de hiç kimse hayır diyemez ve ülkemizde de çok tüketilir. Börek yapımını daha çok Kastamonu ve Karabük den çıkan insanlar yapar. Bu yörele...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hamur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017