hamur.gen.tr
hamur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediğiniz bu kurabiyeleri yemeye bile kıyamazsınız. Özellikle çocuklar için kurabiyeler daha caziptir. Rengarenk şeker hamuruyla hazırlanmış olduklarından, çocuklar için he eğlencelik, hem de besleyicidir. Ancak kurabiyeleri hazırlarken ve pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları var. Özellikle kurabiyelerin kabarmasına engel olmak için, kabartma tozu kullanmayacaksınız. Çünkü piştikten sonra kurabiyeleri şeker hamuruyla süsleyeceksiniz. Kabaran kurabiyeleri süsleyemezsiniz. Bunun dışında kurabiye pişirirken sıvı yağ kullanmak yerine mutlaka tere yağını tercih etmelisiniz. Daha lezzetli kurabiyeler pişirmek ve kıvamını yakalamak isterseniz buna da dikkat edin. Ayrıca bu kurabiyenin hamurunu hazırlayarak, buzluğunuzda 3 ay kadar saklayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman şeker hamuru ile kısa sürede kurabiyeleri yapabilirsiniz. Dilerseniz şeker hamuru kurabiyesini birlikte yapmaya başlayalım.

Şeker hamuru kurabiyesi için gerekli malzemeler
  • 250 gram pudra şekeri
  • 250 gram tereyağı oda sıcaklığında
  • 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında olmalı)
  • 5 su bardağı elenmiş un
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi ile 1-2 damla portakal suyu
Üzeri için
  • Ballı su
  • 5 renkte şeker hamuru
  • 2 parça yağlı kağıt
Şeker hamuru kurabiyesi yapımı

Hamuru yoğuracağınız derin bir kasenin içine pudra şekerini, tereyağını, kabartma tozu, tarçın, portakal suyu ile portakal kabuğu rendesini karıştırın.
Şeker Hamuru Kurabiyesi

Buna elenmiş unu koyarak, yoğurmaya başlayın. Bunu elinizle yapın. Biraz zor toparlasanız bile içine ilave malzeme koymayın. Yoğurmaya devam ettikçe hamur kıvamını bulacak. Daha sonra hamuru streç ile kaplayarak, 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Hamura dediğimiz gibi kabartma tozu koymayacaksınız. Pişince düz bir yüzeyinin olması gerekir. Eğer kurabiyeleri pişirmek için aceleniz yoksa bir gün önceden hamuru hazırlamanızı tavsiye ederiz. Böylece kurabiye hamurunu daha kolay açacaksınız.

Hamuru açmak için 2 adet yağlı kağıt kullanırsanız daha kolay açarsınız. Yağlı kağıtların arasına hamuru koyun ve merdaneyle açın. Bunu yaparsanız pürüzsüz kurabiyeleriniz olur. Bazıları bunu yaparken nişasta kullanırlar. Ancak bu daha kolay bir yoldur. Herkese tavsiye ederiz. Yine şeker hamurunu da böyle açabilirsiniz. Açtığınız hamurları dilediğiniz kalıplarla kurabiye şekline dönüştürün. Kalp, yuvarlak, yıldız gibi şekiller yapabilirsiniz. Bunları yağladığınız fırın tepsisinin içine yerleştirin. Kurabiyeler koyduğunuz gibi pişeceği için, özenle yerleştirin. Hepsi bitince 175 derecede ısıtılmış fırında, kurabiyeler yaklaşık 10-12 dakikada pişer. Kurabiyeleri fırından çıkardığınızda biraz yumuşak olur. Bu nedenle soğuyuncaya kadar beklemelisiniz. Soğuyan kurabiyeleri şeker hamuru renkleriyle gönlünüzce süslemeye başlayabilirsiniz. Ancak başlangıçta 5-6 dakika kadar şeker hamuru yoğurursanız, daha parlak bir rengi olur. Yine yağlı kağıdın arasında açarak, istediğiniz gibi şekillendirin. Kurabiyelere de ballı sudan sürerek, biraz ıslatın. Böylece şeker hamuru üzerine daha kolay yapışır. İnce açılmış şeker hamurundan, istediğiniz gibi şekiller yaratabilirsiniz. Kurabiyeleri bunlarla süsleyin. Şeker hamuru kurabiyesi artık sevdiklerinize ikram edilmeye hazır.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 13.1.2016 10:15:46

Şeker Hamuru Kurabiyesi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şeker Hamuru Kurabiyesi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için çok önemli bir etkinliktir. Ayr...

Hamur Şekeri

Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen ham...

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışım...

Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediği...

Pasta Hamuru

Pasta HamuruPastalar ve kekler çaylarımızın yanın da sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister.Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tut...

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru, Gözleme Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir. Hamur işlerine fazlasıyla düşkün bir toplam olarak gözleme çeşitlerini yapmak ve yeme konusunda oldukça başarılıyızdır. Kolaylıkla yoğurduğumuz gözleme hamur...

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli ola...

Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan...

Pizza Hamuru

Pizza hamuru: Pizza yediden yetmişe herkesin severek yediği bol çeşitli bir hamur işidir. Çocukların tek tek zorla yediği ne kadar yiyecek var ise pizzanın içinde severek yiyorlar. Tembel annelerin içinde tam bir kurtarıcıdır pizz...

Börek Hamuru

Börek Hamuru, Börek kahvaltıda ve yemek de çokça tüketilen bir hamur işidir. Bu hamur işine de hiç kimse hayır diyemez ve ülkemizde de çok tüketilir. Börek yapımını daha çok Kastamonu ve Karabük den çıkan insanlar yapar. Bu yörele...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hamur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017