Tuzlu Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Tuzlu Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, özellikle gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için vazgeçilmez lezzetlerdir. Yapımları oldukça kolay olan bu tariflerle, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Tuzlu hamur işleri, genel olarak hamur işleri arasında en çok tercih edilenlerdendir. Siz de tuzlu hamur işi tarifi arıyorsanız, gelin birlikte tariflere göz atalım.

Güneş Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket oda sıcaklığında eritilmiş margarin
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz

İç Harcı İçin

  • Yeteri kadar beyaz peynir rendesi
  • Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
  • Üzeri için çörek otu, 1 tane yumurta sarısı

Güneş Poğaça Nasıl Yapılır?

Çukur bir kabın içine un elenerek alınır. Unun ortası açılarak, sıvı yağ, margarin, yumurta, kabartma tozu ve yeteri kadar tuz eklenir. Malzemeler homojen bir şekilde karıştırılır. Hamurun kıvamı cıvık olursa bir miktar daha un ilave edilebilir. Malzemeler kıvam alana kadar 10 dakika kadar yoğrulur. Yoğrulan hamurun üzerine nemli bir bez kapatılarak 15 dakika dinlendirilir. Hamur dinlenirken iç harç hazırlanır. Peynir rendelenir ve üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır.

Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak hafif avuç içinde açılır ve içine peynirli harç konur. Hamur tekrar avuç içinde yuvarlanır. Yuvarlanan hamura bıçak yardımı ile kenarlardan ufak çentikler atılır. Tüm hamur aynı şekilde hazırlanarak yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Son olarak üzerlerine çörek otu serpiştirilerek 200 derece ısınmış fırına verilir. Altı ve üstü eşit şekilde kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı attıktan sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.

Katmer Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un
  • Yeteri kadar tuz
  • 100 gr margarin
  • İçi için, yeteri kadar kaşar peyniri rendesi

Katmer Poğaça Üzeri İçin

  • Yumurta sarısı ve çörek otu

Katmer Poğaça Nasıl Yapılır?

Çukur bir kabın içine yoğurt, sıvı yağ, yumurta, maya ve 1 çay bardağı kadar ılık su eklenir. Üzerine aldığı kadar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hamur katı olursa bir miktar daha ılık su eklenebilir. Hazırlanan hamurun üzeri nemli bir bez ile kapatılıp 15 dakika dinlendirilir. Hazır hale gelen hamur iki eşit parçaya bölünür. Her bir parça merdane yardımı ile açılır. Margarin tavada eritilerek açılan hamurun üzerine sürülür. Diğer hamur da aynı şekilde hazırlanarak ilk hamurun üzerine kapatılır. Hamur rulo şeklinde katlanarak 3'er santim eninde kesilir. Her bir parça hamur elle tekrar açılır ve içine kaşar rendesi koyularak tekrar kapatılır. Fırın tepsisi yağlanarak hazırlanan hamurlar tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpiştirilerek ısınmış fırına verilir. Altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Tuzlu Krep İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz

Tuzlu Krep Nasıl Yapılır?

Un çukur bir kabın içine alınarak üzerine süt eklenir. Hiç topak kalmayacak şekilde çırpıcı ile çırpılır. Üzerine yumurta eklenerek bir iki dakika kadar daha çırpılır. Ardından tuz ilave edilip karıştırılır. Hamurun kıvamı kek hamuru kıvamına yakın olmalıdır. Seramik tava hafif yağlanır ve hazırlanan krep hamurundan bir kepçe yardımı ile tavaya dökülerek tavanın her tarafına eşit yayılır. Krepin altı piştikten sonra tersi çevrilerek aynı şekilde pişirilir. Pişen krep havlu kâğıt serili tepsiye çıkarılır. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baklava Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan Dondurma Yapımı

Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Kek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarhana Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarhana Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır?

Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır?

Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri