Gözleme Hamuru Tarifi Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır. İster mayalı hamur isterse mayasız hamurlara farklı iç malzemeler ekleyerek çok lezzetli gözlemeler yapılabilmektedir. Genellikle peynirli, patatesli, kıymalı, ıspanaklı, pastırmalı seçenekleri ile lezzetli tatlar hazırlanabilmektedir. Haber vermeden gelen bir misafire bile en kısa zaman içerisinde mükemmel gözlemeler yaparak ikram edebilirsiniz. Gözleme oldukça kolay malzemeler ile yapılan doyurucu bir besin ögesi olmaktadır.
Gözleme hamurunun malzemesi, - 1 kg un,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- Aldığı kadar su,
Gözleme hamurunun iç harçlarının malzemeleri,
Peynirli harç için, - Çökelek ve köy peyniri,
- Taze soğan ve maydanoz,
- Tuz, pul biber ve zeytinyağı,
Ispanaklı harç için,- Yarım kilo ıspanak,
- 2 adet kuru soğan,
- Pul biber, tuz,
- Karabiber ve zeytinyağı,
Patatesli harç için,- 3 adet büyük patates,
- 1 adet kuru soğan,
- 1 tatlı kaşığı salça,
- Tuz, karabiber,
- Pul biber ve zeytinyağı,
Gözleme hamurunun hazırlanışı, ilk olarak çukur bir kabın içine unu, tuzu ve suyunu ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan gözleme hamuru hazırlanır. Mutlaka hamuru biraz dinlendirmek gerekir o zaman çok daha kolay açılacaktır. Sırada peynirli harcın hazırlanışı, çökelek ve köy peyniri rendelenir, soğan ve maydanoz ince şekilde doğranır, baharatlar ve zeytinyağı eklenerek peynirli harç hazırlanır. Patatesli iç, patatesler haşlanır ve küçük küpler halinde doğranır, daha sonra soğan yağda kavrulur, baharat ve salça eklenerek bir kaç dakika kadar kavrularak hazırlanır. Ispanaklar da yıkanarak ince doğranır soğan yine aynı şekilde yağda kavrulur, baharatlar eklenir ve ıspanağın içine katılarak hazırlanır. Gözleme bezeleri yumurtadan küçük olacak şekilde alınır ve servis tabağının büyüklüğü kadar açılır. İçine istenen herhangi bir harç konur ve parmak uçları ile bastırılarak kapanır. Çok az yağlı olan teflon tavada önlü arkalı olarak pişirilir ve sıcakken gözlemenin üzerine tereyağı sürülür. Sıcakken servis yapınız. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 03.12.2018 15:12:58 Gözleme Hamuru Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Gözleme Hamuru Tarifi" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Ispanaklı Börek Hamuru | Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. çoğunlukla Karadeniz bölgesine ait bir börek çeşidi olsa da ülkenin her yerinde sevilerek ve oldukça faz... |  | Milföy Hamuru | Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla beraber sizin için ekonomik de olacaktır. Her seferinde markete inmek yerine evde kendi... |  | Evde Şeker Hamuru Yapımı | Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için en önemli püf nokta şerbetinizin soğuyana kadar sabırlı olmanız gerekmektedir. Sıcak şerbet pu... | .jpg) | Çiğ Börek Hamuru | Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek hemen hemen ülkenin dört bir köşesinde sevilerek tüketilmeye başlandı. Eskişehir'e giden herke... |  | Lazanya Hamuru | Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeşitleri, tavuk-mantar ve çeşitli peynirler ile de yapılabilmektedir. Lazanya genellikle üzerin... |  | Hamur Köftesi | Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisinde ki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğinin yanı sıra ise gayet lezzetli bir yemek olmaktadır. Bunun yanı sıra hamur köftesinin de... |  | Baklava Hamuru | Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstık... |  | Hamur Tatlıları | Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi bulunmakta ve her biri farklı lezzetler ile sofraları süslemektedir. Görünüm ve lezzet bakımın... |  | Tuzlu Hamur İşleri | Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Yapımları oldukça kolay olan hamur işi tariflerini hiç zorlanmadan ya... |  | Milföy Hamurundan Börek | Milföy hamurundan yapılan börek, hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç çeşit börek yapmak mümkün. Biz peynirli börek yapacağız. Peynirde de, beyaz peynir tercihimdir. ... |  | Krep Hamuru | Krep Hamuru, Anadolu' da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, Özellikle Anadolu' da ve Trakya'da ... | .jpg) | Kurabiye Hamuru | Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. Sade, kakaolu, tarçınlı, zencefilli gibi içine konulan malzemeye göre çeşit çeşit kurabiye ham... | | | Peynirli Hamur İşleri | | Ekmek Hamurundan Poğaça | | Hamurdan Yapılan Şeyler | | Elmalı Turta Hamuru | | Hamur İşleri | | Yumuşak Pizza Hamuru | | Kabartma Tozlu Hamur Kızartması | | Hamur Nasıl Mayalanır | | Kolay Börek Hamuru | | Haşhaşlı Hamur İşleri | | Ekmek Kadayıfı Hamuru | | Kruvasan Hamuru | | Makarna Hamuru | | Ekler Hamuru | | Şeker Hamuru Kurabiye | | Elmalı Pasta Hamuru | | Waffle Hamuru | | Ispanaklı Börek Hamuru | | Milföy Hamuru | | Gözleme Hamuru Tarifi | | Evde Şeker Hamuru Yapımı | | Çiğ Börek Hamuru | | Lazanya Hamuru | | Hamur Köftesi | | Baklava Hamuru | | Hamur Tatlıları | | Tuzlu Hamur İşleri | | Milföy Hamurundan Börek | | Krep Hamuru | | Kurabiye Hamuru | Popüler İçerik | Kruvasan Hamuru Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızca'da hilal açması anlamına gelen, Avusturya köken... | Makarna Hamuru Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem... | Ekler Hamuru Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat ... | Şeker Hamuru Kurabiye Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en ... | Elmalı Pasta Hamuru Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat... | Waffle Hamuru Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca... | |