hamur.gen.tr
hamur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır. İster mayalı hamur isterse mayasız hamurlara farklı iç malzemeler ekleyerek çok lezzetli gözlemeler yapılabilmektedir. Genellikle peynirli, patatesli, kıymalı, ıspanaklı, pastırmalı seçenekleri ile lezzetli tatlar hazırlanabilmektedir. Haber vermeden gelen bir misafire bile en kısa zaman içerisinde mükemmel gözlemeler yaparak ikram edebilirsiniz. Gözleme oldukça kolay malzemeler ile yapılan doyurucu bir besin ögesi olmaktadır.

Gözleme hamurunun malzemesi,
  • 1 kg un,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Aldığı kadar su,
Gözleme hamurunun iç harçlarının malzemeleri,

Peynirli harç için,
  • Çökelek ve köy peyniri,
  • Taze soğan ve maydanoz,
  • Tuz, pul biber ve zeytinyağı,
Ispanaklı harç için,
  • Yarım kilo ıspanak,
  • 2 adet kuru soğan,
  • Pul biber, tuz,
  • Karabiber ve zeytinyağı,
Patatesli harç için,
  • 3 adet büyük patates,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • Tuz, karabiber,
  • Pul biber ve zeytinyağı,
Gözleme hamurunun hazırlanışı, ilk olarak çukur bir kabın içine unu, tuzu ve suyunu ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan gözleme hamuru hazırlanır.
Gözleme Hamuru Tarifi

. Mutlaka hamuru biraz dinlendirmek gerekir o zaman çok daha kolay açılacaktır. Sırada peynirli harcın hazırlanışı, çökelek ve köy peyniri rendelenir, soğan ve maydanoz ince şekilde doğranır, baharatlar ve zeytinyağı eklenerek peynirli harç hazırlanır. Patatesli iç, patatesler haşlanır ve küçük küpler halinde doğranır, daha sonra soğan yağda kavrulur, baharat ve salça eklenerek bir kaç dakika kadar kavrularak hazırlanır. Ispanaklar da yıkanarak ince doğranır soğan yine aynı şekilde yağda kavrulur, baharatlar eklenir ve ıspanağın içine katılarak hazırlanır. Gözleme bezeleri yumurtadan küçük olacak şekilde alınır ve servis tabağının büyüklüğü kadar açılır. İçine istenen herhangi bir harç konur ve parmak uçları ile bastırılarak kapanır. Çok az yağlı olan teflon tavada önlü arkalı olarak pişirilir ve sıcakken gözlemenin üzerine tereyağı sürülür. Sıcakken servis yapınız. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 12.1.2016 19:42:42

Gözleme Hamuru Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Gözleme Hamuru Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için çok önemli bir etkinliktir. Ayr...

Hamur Şekeri

Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen ham...

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışım...

Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediği...

Pasta Hamuru

Pasta HamuruPastalar ve kekler çaylarımızın yanın da sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister.Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tut...

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru, Gözleme Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir. Hamur işlerine fazlasıyla düşkün bir toplam olarak gözleme çeşitlerini yapmak ve yeme konusunda oldukça başarılıyızdır. Kolaylıkla yoğurduğumuz gözleme hamur...

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli ola...

Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan...

Pizza Hamuru

Pizza hamuru: Pizza yediden yetmişe herkesin severek yediği bol çeşitli bir hamur işidir. Çocukların tek tek zorla yediği ne kadar yiyecek var ise pizzanın içinde severek yiyorlar. Tembel annelerin içinde tam bir kurtarıcıdır pizz...

Börek Hamuru

Börek Hamuru, Börek kahvaltıda ve yemek de çokça tüketilen bir hamur işidir. Bu hamur işine de hiç kimse hayır diyemez ve ülkemizde de çok tüketilir. Börek yapımını daha çok Kastamonu ve Karabük den çıkan insanlar yapar. Bu yörele...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hamur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017