Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur, Hamur işi pasta çeşitleri, herkes tarafından beğenilmektedir. Genellikle tuzlu olanlar daha çok tercih edilmektedir. Bunlarda mayalı hamur ve normal hamur olarak ikiye ayrılmaktadır. Şimdi size mayalı hamurun tarifini veriyorum.


Mayalı Hamur İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un

Mayalı Hamur Nasıl Yapılır?


Ilık su ve ılık süt bir kabın içerisine alınır. Ardından tuz ve şekeri eklenir, karıştırılır. Karışımın üzerine maya da konulur. Sonra sıvıyağ ve biraz un eklenerek yoğurulur. Eğer unu az ise biraz daha eklenerek, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklenip yoğurulur. Hamur kabının üzeri kapatılır, mayalanması için bekletilir. Yaklaşık 1 saat içinde hamur hazır olacaktır.

Artık bu hamurun içerisine istediğiniz malzemeyi koyarak, çok lezzetli pastalar yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Mayalı Hamur Yorumları

soru

Velide

03 Eylül 2018 Pazartesi

Maya benim mide ve sindirim sistemime hiç gelmeyen birşey. Ne zaman ekmek veya onun gibi unlu ve mayalı şeyler yesem çok kötü oluyorum. Fakat malum ekmek yemeden veya poğaça tarzı ürünler tüketmeden de doyulmuyor. Sizce mayasız hamur yapsam olur mu veya mayasız ekmek falan satışı yapılıyor mu

Cevap yaz
cevap

Nora

16 Eylül 2018 Pazar

Merhaba velide hanım, mayasız ekmeği genellik ile yufka yapan yerlerde ev ekmeği şeklinde bulabilirsiniz ve evde de kolaylıkla mayasız ekmek hazırlayıp ister evde ister fırına götürerek de pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

cevap

Varaka

07 Eylül 2018 Cuma

Merhabalar yufka ekmegine var maya koymuyorlar midenizi rahatsiz edeceğini düşünmüyorum onu deneye bilirsiniz.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Açılır Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Açılır Tarifi ve Malzemeleri

Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımı[...]

İtalyan Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun diğer normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri,[...]

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılmaktadır. Büyük küçük herkesin severek yediği besleyici bir besin kaynağıdır. Özellikle içine kullanılan malzemel[...]

Ekmek Hamurundan Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek hamurundan poğaça, Basit malzemesi un, su ve mayanın meydana getirdiği ekmek hamuruyla sayısız lezzet yapabilirsiniz. Eskilerden bir reçete sunacağız, çay saati tar[...]

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kab[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6