İtalyan Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

İtalyan Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan pizza hamuru, diğer pizzalardan farklı olarak çıtır çıtır dokusu, üzerindeki erimiş mozzarella peyniri, domates ve fesleğen kokusuyla dikkat çeker. Bu lezzetli hamur, ince bir şekilde açılır ve odun ateşli taş fırınlarda pişirilir. Tarif, doyumluk olarak 2 kişilik, tadımlık olarak 4-6 kişiliktir. 32,5 santim çapında normal yuvarlak veya borcam tipi pişirme tepsileri bu işlem için uygundur.

İtalyan Pizza Hamuru İçin Malzemeler

  • 3,5 - 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Bir miktar tuz

Sosu İçin

  • 1 çay bardağı soyulmuş ve doğranmış domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri İçin

  • Mozzarella peyniri
  • İsteğe göre mantar, salam, sosis, sucuk

İtalyan Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?

1. İlk olarak, mayayı ılık su ile yumuşatın. Unu ve mayayı yoğurma kabında karıştırın. Azar azar sütü ve sıvı yağı ekleyerek hafifçe yoğurun.

2. Daha sonra, bir adet yumurta ekleyin ve tuz ile suyu ekleyerek hafif katı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurma işlemi tamamlandığında, hamuru streç film ile sarın ve 1 saat kadar dinlendirin.

3. Hamur dinlenirken, sosu hazırlayın. Mikserde domates, kekik, sirke ve zeytinyağını karıştırarak kıvamlı bir sos elde edin. Üst malzemeleri de dilimleyin.

4. Hamur mayalandıktan sonra, pişirme tepsinizin boyutuna göre hamuru 1 veya 2 eşit parçaya bölün. Hamuru yuvarlak ve ince bir şekilde açın. Üzerine sosu gezdirin ve mozzarella peyniri ile diğer üst malzemeleri ekleyin.

5. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında, pizza hamurunu 3-5 dakika kadar pişirin. Hamur ince olduğu için hızlı bir şekilde pişecektir.

Ekstra Bilgiler

İtalyan pizza hamurunun lezzeti, kullanılan malzemelerin kalitesine bağlıdır. Özellikle unun türü ve kalitesi, hamurun dokusunu ve lezzetini doğrudan etkiler. İtalyan pizzalarında genellikle '00' tipi un kullanılır, bu un türü hamurun daha elastik ve ince olmasını sağlar.

Fırının sıcaklığı da pizza yapımında oldukça önemlidir. Taş fırınlar, yüksek sıcaklıkta kısa sürede pişirme imkanı sunar ve bu da hamurun çıtır çıtır olmasını sağlar. Eğer evde taş fırın yoksa, pizza taşları kullanarak benzer bir etki elde edebilirsiniz.

İtalyan pizzalarında kullanılan soslar genellikle basit olur, domatesin kendine has lezzeti ön plandadır. Bu nedenle, sos hazırlarken taze ve kaliteli domates kullanmak önemlidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?

Evde Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Erişte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır?

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kruvasan Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kruvasan Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Hamur İşi Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Hamur İşi Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarhana Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarhana Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Açılır Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Açılır Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şeker Hamuru Yapı mı?

Evde Şeker Hamuru Yapı mı?

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri