Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye düşündüğümüzde, en büyük kurtarıcımızdır makarna. Hazır makarnaların aksine evde makarna yapmak hem lezzetli hem de daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Tek bir makarna hamurundan birçok faklı çeşitlerde yemek elde edebiliriz. Örneğin; erişte, kare mantı makarna ve çorbalık ince makarna.

Bayanlarımız kışın daha rahat etmeleri için makarnaları yazdan yapıp hazır etmelerini tavsiye ederim. Yapımı hem eğlenceli hem de bereketli olan makarna hamurunun tarifini sizinle paylaşmak isterim.


Makarna hamuru tarifi için gerekli malzemeler

  • 2 kilo un
  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 100 gr kaya tuzu

Makarna Hamuru Nasıl Yapılır?


Derin bir kaba unumuzu döküyoruz. Orta kısmını havuz şeklinde açıyoruz. Diğer bir kabımızda tuzumuzu bir çay bardağı su ile eritip, 5 tane olan yumurtalarımızı içine kırıyoruz. Hepsini bir kaşık yardımıyla çırpıyoruz. Ortasını açmış olduğumuz una yavaş yavaş döküyoruz. Bir yandan da diğer elimizle yoğurmaya başlıyoruz. Makarna hamurunun en önemli özelliği; hamurunun gayet sert olması. Hamur ne kadar sert olursa makarnamız o kadar güzel olur. Aksi halde yumuşak olan makarna hamurundan makarna yapamayız, olmaz çünkü. Elimizde istediğimiz gibi hamuru açamayız ve şekil veremeyiz. Yoğurulan hamur iyice pürüzsüzleşene kadar yoğuralım. Bu işlem biraz uzun sürebilir. Ama sonucu enfes olacaktır. Sonra hamuru 2-3 saat dinlendirelim. Dinlenen hamurlardan orta büyüklükte bezeler alalım. Bir beze dışarıda kalmak üzere, diğerlerini ağzı kapaklı bir kaba koyalım, yoksa yüzleri kaysılar. Diğer bezemizi oklava yardımıyla açmaya başlayalım. Çok ince açmamıza gerek yok, orta kalınlıkta bir hamur açılması uygun olur. Açılan hamur, uygun boş bir yere serilen temiz bir örtünün üzerine içini çekmesi için serelim. Sonraki aşamayı da aynı şekilde devam ettirelim. Örtü üzerine serilen hamurlar, yüzü biraz kurumaya başladığında tek tek alıp kesmeye başlayabiliriz.

Arzuya göre hangi makarnadan yapmak istiyorsak o makarnanın şeklini verelim. Kesilen makarnalar yine örtü üzerine serilerek, bir iki gün kurumaya bırakılır. Kuruyan makarnalar, ağzı kapaklı saklama kaplarına konularak muhafaza edilir. Şimdiden afiyet olsun.

Makarna Hamuru Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karbonatlı Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Açılır Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Açılır Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Milföy Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekşi Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Ekşi Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

HamurHamur, su veya başka sıvılarla, unun yoğrularak oluşan karışımına denir. Tükettiğimiz besinler arasında, ilk sıralarda yer alan hamur işlerinin esas maddeleri un[...]

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur, Hamur işi pasta çeşitleri, herkes tarafından beğenilmektedir. Genellikle tuzlu olanlar daha çok tercih edilmektedir. Bunlarda mayalı hamur ve normal hamur ola[...]

Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla berabe[...]

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal peteği [...]

Kıymalı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı hamur işleri, et türlerinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz tariflerdir. Özellikle sıcak sıcak hazırlanılan kıymalı hamur işlerinin yanına ek olarak al[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6