Diyet Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Diyet Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Diyet hamur işleri, hamur işi özellikle kilo vermek isteyen ya da kilo kontrolü sağlayan kişilerin tüketmekten kaçındığı bir yiyecek türüdür. Ancak kilo vermek için hamur işinden uzak durmak gerekmez. Çünkü diyet programına uygun şekilde de hamur işleri hazırlamak mümkündür. Kullanılan malzemelerde ufak değişimler yapılarak diyete uygun hamur işi hazırlanabilir. Gelin hep birlikte diyet hamur işi tariflerine göz atalım.


Peynirli Diyet Poğaça



Peynirli Diyet Poğaça İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 çorba kaşığı oda sıcaklığında erimiş light margarin
  • 2 çorba kaşığı light yoğurt
  • 1 tane yumurta+1 tane yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı keten tohumu
  • Yeteri kadar tuz
  • Aldığı kadar buğday unu
  • Yağsız beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotu

Peynirli Diyet Poğaça Nasıl Yapılır?


Yoğurma kabının içine oda sıcaklığında erimiş margarin, yoğurt, 1 tane yumurta, keten tohumu ve tuz eklenerek karıştırılır. Malzemeler tamamen karıştıktan sonra unu yavaş yavaş ilave edilir. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalıdır. Hamur yoğrulduktan sonra üzerine nemli bir bez kapatılarak 10 dakika kadar bekletilir. Bekleme süresi tamamlanınca ince kıyılmış dereotu ve ezilmiş yağsız peynir eklenip hamur tekrar yoğrulur. Hazır hale gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde yuvarlanır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın kabına yuvarlanan poğaçalar sıralanır ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Fırın 180 dereceye ayarlanarak ısıtılır. Isınan fırına poğaçalar verilerek poğaçaların altı üstü kızarıncaya kadar fırınlanır.

Afiyet olsun.


Çavdar Unlu Lahmacun


Çavdar Unlu Lahmacun İçin Gerekli Malzemeleri
  • 4 çay bardağı çavdar unu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı light yoğurt
  • Yarım çay kaşığı instant maya

İçi için
  • 200 gr yağsız kıyma
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tane sivribiber
  • 1 tane domates
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 kahve kaşığı biber salçası
  • Karabiber, tuz ve kırmızı pul biber

Çavdar Unlu Lahmacun Nasıl Yapılır?

Lahmacun için ilk olarak iç harç hazırlanarak soğumaya bırakılır. İç harç için kuru soğan ince ince doğranır. Ardından biber doğranır. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklenerek ısıtılır. Isınan yağa ilk önce kıyma eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Ardından doğranan kuru soğan ilave edilir ve kavurma işlemi devam ettirilir. Soğan kavrulunca biber ilave edilir. Domatesin kabuğu soyularak kavrulan malzemelerin üzerine küp-küp doğranır. Malzemeler bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Biber salçası, baharatlar, tuz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip bir iki dakika daha kavrulup iç harç ocaktan alınır.

Hamuru hazırlamak için un haricinde diğer malzemeler yoğurma kabına alınır. Tüm malzeme homojen bir şekilde karıştıktan sonra üzerine yavaş yavaş un eklenip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur 15 dakika üstü kapalı şekilde dinlendirilir. Dinlenen hamur 4 parçaya bölünür. Her bir parça incecik açılır ve açılan hamurlara hazırlanan iç harç dökülür. İç harç el ile hafif bastırılarak hamurun her tarafına eşit yayılır. Fırın 180 derecede ısıtılarak hazırlanan lahmacunlar fırına verilir. Lahmacunların kenarları ve altı kızarana kadar fırında bekletilir. Yaklaşık 15-20 dakika içinde pişecektir. Sıcak olarak servise sunulur.

Afiyet olsun.


Light Mermer Desenli Puf


Light Mermer Desenli Puf İçin gerekli Malzemeleri
  • 1 kahve fincanı ılık süt
  • 1 kahve fincanı light süt
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında erimiş tereyağı
  • 1 kahve kaşığı sıvı tatlandırıcı
  • 2 çorba kaşığı hurma şurubu
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • Alabildiği kadar kepekli ya da buğday unu
  • 3 çorba kaşığı chokolivia

Light Mermer Desenli Puf Nasıl Yapılır?

Tatlandırıcı, yumurta, süt, yağ, hurma şurubu, maya ve vanilya çukur bir kabın içine alınarak karıştırılır. Karışan malzemelere yavaş yavaş un eklenip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğrulur. Hamur iki eşit parçaya ayrılır. Yarısına kakao ve 1 yemek kaşığı su ilave edilerek tekrar yoğrulur. Hamur simsiyah bir hamur olmamalı, alacalı bir görünümü olmalıdır.

Hazırlanan kakaolu hamur dikdörtgen ve ince olacak şekilde merdane ile açılır. Sade hamur ince ve uzun olacak şekilde kakaolu hamurun ortasına koyulup, kakaolu hamur sarılır. Hamur baton şeklini alacaktır. Hamurdan 3 parmak eninde parçalar kesilir. Her bir parça hamurun orta kısmı parmak ile delinir ve içine yarım çay kaşığı kadar chocoliva eklenir. Ardından hamur tekrar kapatılarak, avuç içinde yuvarlanır.

Hazırlanan hamur yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Yarım saat kadar tepside mayalanması bekletilerek 100 derecede ısıtılan fırına verilir. 10 dakika kadar 100 derecede pişirildikten sonra fırın 180 dereceye ayarlanır. 15 dakika daha pişirilir. Hamurun kenarları ve altı kızarmışsa fırından alınır. İlk sıcaklığını atması beklendikten sonra puflar servis için hazır.

Afiyet olsun.

Diyet Hamur İşleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kahvaltılık Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Arabaşı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Arabaşı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır?

Tavada Hamur İşi Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Hamur İşi Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumuşak Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı tart hamuru, özellikle çocukların en çok severek yediği hamur işidir. Aslında yapımı oldukça kolay ve genellikle çay saatlerinde ya da okuldaki özel günlerde p[...]

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye düşünd�[...]

Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pizza hamuru: Pizza yediden yetmişe herkesin severek yediği bol çeşitli bir hamur işidir. Çocukların tek tek zorla yediği ne kadar yiyecek var ise pizzanın içinde severek[...]

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı hamuru, genellikle mantıdan söz açılınca ilk akla gelen Kayseri mantısı, ancak her bölgenin kendine göre farklı çeşitlerde mantı hazırlamaktadır. Ancak Kayser[...]

Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur işleri, hamur işi denildiği zaman akla çok çeşitli hamur ile yapılan ürünler gelir. Kek, kurabiye, mayalı hamurlar, pizza ve pasta hamur işlerine verilebilecek ör[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6