Karbonatlı Hamur Kızartması Karbonatlı hamur kızartması, özellikle kahvaltılarda, beş çayı keyfi esnasında veya acil durumlarda hazırlayabileceğiniz lezzetli bir atıştırmalıktır. Hem çocuklarınızın hem de sizin çok seveceğiniz bu tarif, günün erken saatleri için harika bir seçenek olmasının yanı sıra, çocukların beslenme çantalarına da koyabileceğiniz pratik bir alternatiftir. Karbonatlı Hamur Kızartması İçin Malzemeler
Karbonatlı Hamur Kızartması Nasıl Yapılır? İlk olarak, bir kaba bir miktar yoğurt ve bir yumurta koyup iyice çırpıyoruz. Ardından, karbonatı ekleyerek karışıma devam ediyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurt ve un eklemeye devam edin. Burada miktar belirtmedik çünkü bu, kaç kişilik yapmak istediğinize bağlı olarak değişebilir. Eğer hamurun daha puf puf olmasını isterseniz, yoğurdu biraz daha fazla ekleyebilirsiniz. Geniş bir tavada yağı iyice ısıtın. Hamurdan birer parça koparıp, yağa atın. Hamurların hepsi bitene kadar bu işleme devam edin. Hamurları açarak da yapabilirsiniz, fakat yuvarlak parçalar koparmak daha pratik olduğu için bu yöntem tercih edilir. Kızaran hamurları havlu kağıt üzerine çıkararak fazla yağını alın. İsterseniz yoğurt, nane ve pul biberle bir karışım yapabilirsiniz. Dilerseniz ortadan bıçakla kesip hamurların içine peynir, reçel veya bal ekleyebilir, krem peynir ya da tereyağı sürebilirsiniz. Bu basit tarif, oldukça lezzetlidir. Ekstra İpuçları Hamurun kıvamını tutturmak için yoğurdu ve unu azar azar ekleyerek karıştırmak önemlidir. Ayrıca, hamurun daha lezzetli olması için kaliteli bir yoğurt kullanmanız tavsiye edilir. Kızartma işlemi sırasında yağın fazla ısınmamasına dikkat edin; aksi takdirde hamurların dışı yanabilir ve içi çiğ kalabilir. Hamurları kızarttıktan sonra üzerine bir miktar pudra şekeri serperek tatlı bir alternatif de elde edebilirsiniz. Afiyet olsun! |
Vecihi
13 Temmuz 2024 CumartesiBu karbonatlı hamur kızartması tarifini denemek isteyenler için yoğurt ve un oranını nasıl ayarlıyorsunuz? Özellikle hamurun kıvamını tutturmakta zorlanıyorum, yoğurdu fazla eklersem hamur cıvık oluyor, bu durumda ne yapmalıyım? Ayrıca, hamuru kızartırken hangi yağı kullanmak en iyisi olur?
Cevap yazAdmin
13 Temmuz 2024 CumartesiVecihi, karbonatlı hamur kızartması yaparken yoğurt ve un oranını ayarlamak biraz dikkat gerektiriyor. Genellikle 1 su bardağı yoğurt için 2-2,5 su bardağı un kullanılır. Ancak unun cinsi ve yoğurdun kalınlığına göre bu oranlar değişebilir. Hamur cıvık olduğunda biraz daha un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Hamurun ele yapışmayacak, fakat çok sert de olmayacak bir kıvamda olması gerekiyor. Kızartma için genellikle ayçiçek yağı veya mısır özü yağı tercih edilir; bu yağlar kızartma işleminde iyi sonuçlar verir. Afiyet olsun!