Karbonatlı Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karbonatlı Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Hamur Kızartması, bu tarifi özellikle kahvaltılarda, beş çayı keyfi esnasında ya da acil durumlarda yapabilirsiniz. Hem çocukların da hem de sizin çok seveceğiniz karbonatlı hamur kızartması günün erken saatleri için en iyi atıştırmalıklardandır. Hatta bunu çocukların beslenme çantalarına da koyabilirsiniz.


Karbonatlı Hamur Kızartması İçin Malzemeleri

  • Un
  • Yoğurt
  • Karbonat
  • Yumurta
  • Pul biber
  • Nane

Karbonatlı Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?


Karbonatlı hamur kızartması için ilk olarak bir kaba bir miktar yoğurt ve bir yumurta koyup çırpıyoruz Ardından karbonatı da ekleyerek Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurt ve un eklemeye devam ediyoruz. Burada miktarda bir ölçme belirtmedim. Bunu kaç kişilik yapmak istediğinize göre siz belirleyin. Kulak memesi kıvamında olması yeterli olacaktır. Eğer puf puf olsun isterseniz yoğurdu daha fazla ekleyin. Ardından geniş bir tavada yap iyice ısınıp kızana kadar bekleyin ve birer parça hamurdan koparıp yağa atın. Bunu hamurların hepsi bitene kadar devam ettirin. Hamurları açarak da yapanlar var fakat açmadan yuvarlak parçalar koparmak daha pratik olduğu için ben böyle yapıyorum. Sonrasında havlu kâğıdın üzerine çıkartın ve fazla yağı alın. İsterseniz yoğurt, nane ve pul biberle bir karışım yapabilirsiniz. Dilerseniz ortadan bıçakla kesip hamurların içine peynir, reçel ya da bal ekleyebilir, krem peynir ya da tereyağı sürebilirsiniz. Çok basit olan bu tarif oldukça lezzetlidir. Şimdiden afiyet olsun.

Karbonatlı Hamur Kızartması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekmek Kadayıfı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baklava Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarhana Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarhana Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Mayalanır Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Mayalanır Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kabartma Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kabartma Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Turta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Turta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı turta hamuru, çoğunlukla turtalarda elma tercih edilmektedir. Ancak elmanın dışında diğer meyveler ile de muhteşem tatlarda mükemmel turtalar hazırlamak mümkünd[...]

Basit Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Basit Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Basit hamur işleri, adından da anlaşılacağı gibi hazırlanması oldukça basit olan hamur işleri ile çat kapı gelen misafirlerinize kolay tarifler hazırlayabilirsiniz. Ay[...]

Evde Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevki[...]

Kruvasan Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kruvasan Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yiyecek[...]

Kabartma Tozlu Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma tozlu hamur kızartması, hamur kızartması her öğünde tüketilebilecek yiyeceklerden biridir. Özellikle kahvaltılarda, brançlarda sıklıkla tüketilir. Kimsenin h[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6