Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Hamur Kızartması

Hamur Kızartması

Hamur kızartması, Hamur işini sevmeyen pek fazla yoktur. Eğer, hamur kızartmasını mayalı hamurdan yapacaksanız, hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır. Hamurun kıvamı sert olursa, kızardığı zaman daha fazla sertleşip kabarmayacaktır. Hamur kızartmasını yapamayan olmaz. Çünkü, hamur çok çabuk kabarır ve kolay kızarır. Sadece, tarife tamamen uymak gerekir. Hamurun, fazla kızarmamasına dikkat etmek gerekir. Rengi biraz sarı kalmalıdır. İyice kızarmadan, sarı renkte daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Hamur kızartmasının en önemli noktalarından biri de fazla yağ çekmemesine dikkat etmektir. Eğer güzel bir hamur hazırladıysanız, böyle bir sorununuz olmaz. Ayrıca, yağın iyice kızgınlaştığından emin olun. Yağın kızdığını anlamak için, küçük bir parça hamuru yağa atın, eğer kabarcıklar hızla çıkıyorsa yağ kızmış demektir. Yağ çok iyi ısınsa da ilk hamur genelde çok iyi olmaz ve istediğiniz sonucu alamazsınız. Hamur kızartmasının, iyi kabarmasının bir başka püf noktası ise hamuru açarken inceliğine dikkat etmek ve bol sıvı yağda kızartmaktır. Hamurları kızgın yağa attıktan sonra, arada tavayı sağa sola eğerek pişirin. Hamur kızartması yöreye ve damak tadınıza göre farklı şekillerde yapılabilir. Peynirli, kıymalı, mayalı ve sade hamur kızartması bunlardan bazılarıdır. Hamur kızartmalarından bazılarının tarifini, sizinle paylaşmak istiyorum.

Kıymalı hamur kızartması malzemeleri


İçi için malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 tane soğan
  • Tuz, karabiber, kekik, pul biber
  • Sıvı yağ

Hamuru için malzemeler

  • 2 bardak yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
Kızartmak için
  • Sıvı yağ
Kıymalı hamur kızartması nasıl yapılır?

İlk önce, hamurun içine koyacağınız harcı hazırlayın. Bunun için soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağ ve kıymayla tencereye koyun. Kıymanın rengi dönüp, biraz kavrulduktan sonra salçayı ekleyin. Daha sonra, baharatları da ekleyip, 3-4 dakika kadar kavurup tencerenin altını kapatın. Hamuru içinde karbonat, yumurta, yoğurt, un ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamından, biraz sert olmalıdır. Yoğurma işlemi bittikten sonra, ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeleri biraz unlayarak açın ve içerisine harcını koyun. Yarım daire olacak şekilde kapatın. Kenarlarına iyice bastırın, çünkü kızarırken açılmaması gerekir. Son olarak da yağı kızdırıp hamurların iki tarafını da kızartıp servis yapabilirsiniz.

Mayalı hamur kızartması malzemeleri
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 10 gramlık pakette kuru maya
  • Alabildiği kadar un
  • Sıvı yağ
  • 150 gram peynir
Mayalı hamur kızartması nasıl yapılır?

Mayayı ılık suda eritin. Daha sonra un, tuz ve suyu da mayaya ekleyip yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra, üzerini temiz bir bezle örtüp mayalanmasını bekleyin. Hamurun iki katı kadar kabarmasını bekleyin. Hamur mayalandıktan sonra, elinizi yağlayarak açın ve içerisine peyniri koyup, yarım daire şeklinde kapatın. Son olarak da yağı derin bir tencerede kızdırıp hamurları atıp kızartın.

Hamur kızartmasını, daha birçok çeşitte yapmak mümkündür. İnanın hepsi de birbirinden lezzetli tariflerdir. Yalnız, yerken dikkat etmek gerekir. Hem hamur hem de kızartma olması fazla tüketildiğinde mide sorunlarına sebep olabilir. Kaloriside oldukça yüksektir.
Son Güncelleme : 20.01.2024 15:17:34
Hamur Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Hamur Kızartması Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Hamur Kızartması"
Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezlerlerinden biridir hamur kızartması. Annem de çok güzel yapar açıkcası. Bu gün arkadaşlarım kahvaltıya gelecek annem şehir dışında olduğu için iş başa düştü. Kıymalı ve mayalı hamur kızartması yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Yapılışı ve hazırlanışı nasıldır? Bu konuda değerli yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Gülennaz . 30.10.2018 21:21:04
CEVAP YAZ
Milföy Hamuru
Milföy Hamuru
Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla beraber sizin için ekonomik de olacaktır. Her seferinde markete inmek yerine evde kendi...
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır. İster mayalı hamur isterse mayasız hamurlara farklı iç malzemeler ekleyerek çok lezzetli göz...
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için en önemli püf nokta şerbetinizin soğuyana kadar sabırlı olmanız gerekmektedir. Sıcak şerbet pu...
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek hemen hemen ülkenin dört bir köşesinde sevilerek tüketilmeye başlandı. Eskişehir'e giden herke...
Lazanya Hamuru
Lazanya Hamuru
Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeşitleri, tavuk-mantar ve çeşitli peynirler ile de yapılabilmektedir. Lazanya genellikle üzerin...
Hamur Köftesi
Hamur Köftesi
Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğinin yanı sıra ise gayet lezzetli bir yemek olmaktadır. Bunun yanı sıra hamur köftesinin de b...
Baklava Hamuru
Baklava Hamuru
Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstık...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi bulunmakta ve her biri farklı lezzetler ile sofraları süslemektedir. Görünüm ve lezzet bakımın...
Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Yapımları oldukça kolay olan hamur işi tariflerini hiç zorlanmadan ya...
Milföy Hamurundan Börek
Milföy Hamurundan Börek
Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç çeşit börek yapmak mümkün. Biz peynirli börek yapacağız. Peynirde de beyaz peynir tercihimdir. Daha...
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, Özellikle Anadolu'da ve Trakya'da ço...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. Sade, kakaolu, tarçınlı, zencefilli gibi içine konulan malzemeye göre çeşit çeşit kurabiye ham...

 

Peynirli Hamur İşleri
Ekmek Hamurundan Poğaça
Hamurdan Yapılan Şeyler
Elmalı Turta Hamuru
Hamur İşleri
Yumuşak Pizza Hamuru
Kabartma Tozlu Hamur Kızartması
Hamur Nasıl Mayalanır
Kolay Börek Hamuru
Haşhaşlı Hamur İşleri
Ekmek Kadayıfı Hamuru
Kruvasan Hamuru
Makarna Hamuru
Ekler Hamuru
Şeker Hamuru Kurabiye
Elmalı Pasta Hamuru
Waffle Hamuru
Ispanaklı Börek Hamuru
Milföy Hamuru
Gözleme Hamuru Tarifi
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Çiğ Börek Hamuru
Lazanya Hamuru
Hamur Köftesi
Baklava Hamuru
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Popüler İçerik
Makarna Hamuru
Makarna Hamuru
Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem...
Ekler Hamuru
Ekler Hamuru
Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat ...
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en ...
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat...
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca...
Ispanaklı Börek Hamuru
Ispanaklı Börek Hamuru
Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. çoğu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Yoğurt Etkisi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024