Tavada Hamur İşi

Tavada Hamur İşi

Tavada hamur işi, fırını olmayan ev hanımları, bekarlar ve öğrenciler için adeta bir kurtarıcıdır. Tavada yapılan hamur işleri hem lezzetli oluşu hem de pratik oluşu sebebiyle sıkça tercih edilmektedir. Şimdi sizlerle tavada yapılabilecek birkaç hamur işi tarifi paylaşağım ve artık fırınım yok diye üzülmeyi bırakacaksınız.

Tavada kolay börek için malzemeler;
  • 3 adet yufka
  • 250 gram beyaz peynir
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı;
Bir kase de 2 yumurtayı, 1 çay bardağı sıvı yağı ve 2 su bardağı sütü karıştırın.
Yufkalardan birini tavaya kenarları dışarıya sarkacak biçimde serin. Hazırladığınız karışımın üçte birini kullanarak yufkayı ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine sererek ona da aynı işlemi tekrarlayın. 250 gram beyaz peyniri ezin. Maydanozları doğrayıp peynirle karıştırın. Hazırladığınız peynirli içi ikinci yufkaya yayın. Üzerine üçüncü yufkayı sererek kalan harcı dökün. Tavanın kenarından sarkan yufka parçalarını da toplayın. 1 yemek kaşığı tereyağ ile tavayı yağlayın ve böreğin altı üstü kızarana kadar çevirerek ocakta pişirin. Afiyet olsun.

Tavada kolay gözleme için malzemeler;
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket maya ( 5 gramlık)
  • Tuz
  • Ilık su
  • Peynir
  • Maydanoz
Yapılışı;
Peynir ezin ve maydanozları ince ince kıyıp birbirleriyle harmanlayın.
Bir kaba unu mayayı ve tuzu koyup elinizle karıştırın. Yavaş yavaş ılık suyu dökün. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bezelere ayırın. Hamuru mayalandırmaya gerek yok. Bol un kullanarak oklavayla tepsi büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkanın yarısına hazırladığınız iç harçtan koyup diğer yarısını üzerine kapatın. Hafif ateşte ısıttığınız teflon tavada arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun.

Tavada minik pizzalar için gerekli malzemeler;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
  • Beyaz peynir
  • Yeşil biber
  • Domates
Yapılışı;
Unu bir kaba alın ve ortasını açın. Açtığınız boşluğa mayayı koyun ve ılık sütle elinizle mayayı çözdürün. Daha sonra üzerine toz şeker, yoğurt ve yağı ekleyip karıştırın. Üzerine kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru nemli bir bez yardımıyla kapatıp 30-45 dakika dinlenmeye bırakın. Beyaz peyniri ezin. Domatesleri ve biberleri enlemesine fazla uzun olmayacak şekilde doğrayın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yumurta sarısına batırın ve tepsiye dizin. Daha sonra üzerlerine bir kaşık beyaz peynir ve doğradığınız biber ve domatesten koyun. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Tavada Hamur İşi Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavada Hamur İşi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek hemen hemen ülkenin dört bir köşesinde sevilerek tüketilmeye başlandı. Eskişehir'e giden herke...
Ispanaklı Börek Hamuru
Ispanaklı Börek Hamuru
Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. çoğunlukla Karadeniz bölgesine ait bir börek çeşidi olsa da ülkenin her yerinde sevilerek ve oldukça faz...
Milföy Hamuru
Milföy Hamuru
Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla beraber sizin için ekonomik de olacaktır. Her seferinde markete inmek yerine evde kendi...
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır. İster mayalı hamur isterse mayasız hamurlara farklı iç malzemeler ekleyerek çok lezzetli göz...
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için en önemli püf nokta şerbetinizin soğuyana kadar sabırlı olmanız gerekmektedir. Sıcak şerbet pu...
Lazanya Hamuru
Lazanya Hamuru
Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeşitleri, tavuk-mantar ve çeşitli peynirler ile de yapılabilmektedir. Lazanya genellikle üzerin...
Hamur Köftesi
Hamur Köftesi
Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisinde ki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğinin yanı sıra ise gayet lezzetli bir yemek olmaktadır. Bunun yanı sıra hamur köftesinin de...
Baklava Hamuru
Baklava Hamuru
Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstık...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi bulunmakta ve her biri farklı lezzetler ile sofraları süslemektedir. Görünüm ve lezzet bakımın...
Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu Hamur İşleri
Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Yapımları oldukça kolay olan hamur işi tariflerini hiç zorlanmadan ya...
Milföy Hamurundan Börek
Milföy Hamurundan Börek
Milföy hamurundan yapılan börek, hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç çeşit börek yapmak mümkün. Biz peynirli börek yapacağız. Peynirde de, beyaz peynir tercihimdir. ...
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep Hamuru, Anadolu' da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, Özellikle Anadolu' da ve Trakya'da ...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. Sade, kakaolu, tarçınlı, zencefilli gibi içine konulan malzemeye göre çeşit çeşit kurabiye ham...
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek hemen hemen ülkenin dört bir köşesinde sevilerek tüketilmeye başlandı. Eskişehir'e giden herke...
Mayalı Hamur
Mayalı Hamur
Mayalı HamurHamur işi pasta çeşitleri, herkes tarafından beğenilmektedir. Genellikle tuzlu olanlar daha çok tercih edilmektedir. Bunlarda mayalı hamur ve normal hamur olarak ikiye ayrılmaktadır. Şimdi size mayalı hamurun tarifini veri...
Hamur Mayalama
Hamur Mayalama
Hamur Mayalama: Hamur, unun su veya süt ile yoğurularak, elde edilmesinden oluşan bir gıda maddesidir. Esas maddesi, nişasta ve şeker olan hamur, yiyeceklerimizde öncelikli bir yere sahiptir. Hamur işleri, mutfağımızda geniş bir yere sahiptir....
Hamur Tarhana
Hamur Tarhana
Hamur tarhana, Anadolu'da çok sevilen tarhana çorbası, tarhana hamurundan yapıldığını bilmeyen yoktur. Yoğurt, çeşitli baharatlar, tahıllar ve sebzeler ile hazırlanan hamuru ile şifa deposu olan bir çorba ortaya çıkmaktadır. Anadolu'da tarh...
Peynirli Hamur İşleri
Peynirli Hamur İşleri
Peynirli hamur işleri, hamur işi çeşitlerinde en fazla tercih edilen peynirli hamur işleridir. Peynirli iç harç hazırlanarak farklı çeşitlerde birçok hamur işi yapmak mümkündür. Özel günlerde, 5 çaylarında ya da gün masalarında te...
Ekmek Hamurundan Poğaça
Ekmek Hamurundan Poğaça
Ekmek hamurundan poğaça, Basit malzemesi un, su ve mayanın meydana getirdiği ekmek hamuruyla sayısız lezzet yapabilirsiniz. Eskilerden bir reçete sunacağız, çay saati tariflerinin son zamanlarda meydana geldiği gibi, fazla çeşidin olmadığı g...
Hamurdan Yapılan Şeyler
Hamurdan Yapılan Şeyler
Hamurdan yapılan şeyler, hamur Türk mutfağında vazgeçilmez bir yere sahiptir. Çoğu yemeklerde, tatlılarda, pastalarda kullanılır. Ana yiyecek olarak tükettiğimiz ekmek yine hamurdan yapılır. Pizzalar, pideler, içli köfteler, kurabiyeler, kekle...
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı turta hamuru, çoğunlukla turtalarda elma tercih edilmektedir. Ancak elmanın dışında diğer meyveler ile de muhteşem tatlarda mükemmel turtalar hazırlamak mümkündür. Fakat elma tarçın ile birleştiğinde mükemmel bir tat ortaya çıkmaktadır....
Hamur İşleri
Hamur İşleri
Hamur işleri, hamur işi denildiği zaman akla çok çeşitli hamur ile yapılan ürünler gelir. Kek, kurabiye, mayalı hamurlar, pizza ve pasta hamur işlerine verilebilecek örnekler arasındadır. Hamur işinin türü ne olursa olsun sonucun ...
Yumuşak Pizza Hamuru
Yumuşak Pizza Hamuru
Yumuşak pizza hamuru:Pizza neredeyse bütün çocukların severek yediği bir yemek çeşididir. Biz yetişkinlerinde kilo problemimiz yoksa hayır diyemeyeceğimiz bir lezzettir. Çalışan bayanların kurtarıcısı sayılan bu lezzet genel olarak dışarı...
Kabartma Tozlu Hamur Kızartması
Kabartma Tozlu Hamur Kızartması
Kabartma tozlu hamur kızartması, hamur kızartması her öğünde tüketilebilecek yiyeceklerden biridir. Özellikle kahvaltılarda, brançlarda sıklıkla tüketilir. Kimsenin hayır demeyeceği bir lezzettir. Yanına sıcak bir çay ile çok daha lezzetli ola...
Hamur Nasıl Mayalanır
Hamur Nasıl Mayalanır
Hamur nasıl mayalanır, lezzetli hamur işlerinin yapılması için öncelikle hamurun iyi mayalanması gerekiyor. Yoksa tüm emekleriniz boşa gider. Kabarmayan poğaçalar tüm moralinizin bozulmasına neden olur. Hamurun nasıl mayalandığını bilen hanıml...
Kolay Börek Hamuru
Kolay Börek Hamuru
Kolay börek hamuru:Türk milleti olarak börek çeşitlerini severek ve bol miktarda tüketen bir toplumuz. Ülkenin neresine gidersek gidelim mutlaka her hangi bir köşe başında börekçilere rastlayabiliriz. Kilo problemi olan kişiler yememek iç...
Haşhaşlı Hamur İşleri
Haşhaşlı Hamur İşleri
Haşhaşlı hamur işleri, yaygın bir şekilde Çin, Hindistan ve İran'da yetiştirilen haşhaş ülkemizde de belli sınırlar içerisinde yetiştirilmektedir. Gelincikgiller ailesine ait olan haşhaşın tohumları yağ yapımında, kapçıkları ise a...
Ekmek Kadayıfı Hamuru
Ekmek Kadayıfı Hamuru
Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde daha çok yapıldığı için, o yörelere özgü bir lezzet olsa da, yurdumuzun her bir köşesinde ...
Kruvasan Hamuru
Kruvasan Hamuru
Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızca'da hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yiyecek hilal şeklinde yapılmasından dolayı bu adı almıştır. Hamurdan yapılan kr...
Makarna Hamuru
Makarna Hamuru
Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye düşündüğümüzde, en büyük kurtarıcımızdır makarna.Hazır makarnaların aksine evde makarn...
Ekler Hamuru
Ekler Hamuru
Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat edip yapmak gerekir. Aksi halde, hamur yenmez halde olabilir. Y...
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarım saat veya bir saat buzdolabında bekletmelisiniz. Kurabiyelerin kabarıp şekiller...
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu hamurun içeriği isteğe bağlı olarak değiştirilebilinir. Örneğin, bal kabağı, ayva ve...
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal peteği anlamına gelmektedir. Değişik çeşitleri bulunan waffle'ın, üzerine farklı malz...

 

Peynirli Hamur İşleri
Ekmek Hamurundan Poğaça
Hamurdan Yapılan Şeyler
Elmalı Turta Hamuru
Hamur İşleri
Yumuşak Pizza Hamuru
Kabartma Tozlu Hamur Kızartması
Hamur Nasıl Mayalanır
Kolay Börek Hamuru
Haşhaşlı Hamur İşleri
Ekmek Kadayıfı Hamuru
Kruvasan Hamuru
Makarna Hamuru
Ekler Hamuru
Şeker Hamuru Kurabiye
Elmalı Pasta Hamuru
Waffle Hamuru
Ispanaklı Börek Hamuru
Milföy Hamuru
Gözleme Hamuru Tarifi
Evde Şeker Hamuru Yapımı
Çiğ Börek Hamuru
Lazanya Hamuru
Hamur Köftesi
Baklava Hamuru
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Popüler İçerik
Kruvasan Hamuru
Kruvasan Hamuru
Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızca'da hilal açması anlamına gelen, Avusturya köken...
Makarna Hamuru
Makarna Hamuru
Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem...
Ekler Hamuru
Ekler Hamuru
Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat ...
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye
Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en ...
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı Pasta Hamuru
Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat...
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru
Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Hamur Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Hamur Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018