hamur.gen.tr
hamur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek, hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların  beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir.  Milföy hamurundan, birkaç çeşit börek yapmak mümkün. Biz peynirli börek yapacağız. Peynirde de, beyaz peynir tercihimdir. Daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.

Milföy hamurundan börek malzemeleri:

  • 6-7 tane milföy hamuru
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yumurta sarısı
  • 100 gram beyaz peynir
  • Susam
  • Çörek otu

Milföy hamurundan börek yapılışı:

İlk önce; milföy hamurunu dondurucudaysa çıkartıp, biraz yumuşamasını sağlayın. İç harcı için, maydanozu temizleyip bol su ile yıkayın. Daha sonra ince, ince kıyın.

Milföy Hamurundan Börek

Peynirleri de minik, minik kesin. Peynir ve maydanozu, birbirine karıştırıp çatal yardımıyla iyice ezin. Böylece iç malzememizi, hazırlamış olduk. Daha sonra, fırın tepsisine yağlı kağıdı serin üzerini de az yağlayın. Milföy hamurunun içini, hazırladığınız peynirli harçla doldurun ve baklava şeklinde kapatın. Peynirin pişerken hamur dışına taşmaması için çatalla hafif bastırarak kapatabilirsiniz. Üstelik, şekil olarak da güzel olmasını sağlıyor. Milföy hamurlarını hepsini, aynı şekilde kapatın. 1 yumurtanın sarısını ayırıp, çatalla çırpıp hamurların üzerine sürün. Son olarak da susam ve çörek otunu üzerine serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Yaklaşık yarım saat sonra, milföy hamurundan börekleriniz hazır. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 12.1.2016 10:04:11

Milföy Hamurundan Börek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Milföy Hamurundan Börek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için çok önemli bir etkinliktir. Ayr...

Hamur Şekeri

Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen ham...

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışım...

Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediği...

Pasta Hamuru

Pasta HamuruPastalar ve kekler çaylarımızın yanın da sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister.Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tut...

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru, Gözleme Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir. Hamur işlerine fazlasıyla düşkün bir toplam olarak gözleme çeşitlerini yapmak ve yeme konusunda oldukça başarılıyızdır. Kolaylıkla yoğurduğumuz gözleme hamur...

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli ola...

Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan...

Pizza Hamuru

Pizza hamuru: Pizza yediden yetmişe herkesin severek yediği bol çeşitli bir hamur işidir. Çocukların tek tek zorla yediği ne kadar yiyecek var ise pizzanın içinde severek yiyorlar. Tembel annelerin içinde tam bir kurtarıcıdır pizz...

Börek Hamuru

Börek Hamuru, Börek kahvaltıda ve yemek de çokça tüketilen bir hamur işidir. Bu hamur işine de hiç kimse hayır diyemez ve ülkemizde de çok tüketilir. Börek yapımını daha çok Kastamonu ve Karabük den çıkan insanlar yapar. Bu yörele...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hamur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017