Basit Hamur İşleriHamur işleri, mutfak kültürümüzün vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, her zaman karmaşık tarifler ve uzun hazırlık süreçleri gerektirmezler. Basit hamur işleri, hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabilir, özellikle ani gelen misafirler için ideal çözümler sunar. Bu makalede, lezzetli ve kolayca yapılabilecek birkaç basit hamur işi tarifine yer vereceğiz. Çatal Çöreği İçin Gerekli Malzemeler
Çatal Çöreği Nasıl Yapılır?Çatal çöreği hazırlamak için öncelikle oda sıcaklığındaki margarini bir karıştırma kabına alın ve ezin. Üzerine un hariç diğer malzemeleri ilave edip yoğurmaya başlayın. Karışım ele yapışmayacak bir hamur kıvamında olmalıdır. Ardından üzerine azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamurdan cevizden biraz iri parçalar koparıp beze haline getirin. Bezelerden bir tanesini alın ve tezgah üzerinde yuvarlayın. Hamuru çok uzun olmayacak şekilde yuvarladıktan sonra iki ucunu birleştirip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 185 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çörekler istenilen kıvama geldikten sonra fırından alıp ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun. Tavada Basit Börek İçin Gerekli Malzemeler
Tavada Basit Börek Nasıl Yapılır?İlk olarak geniş bir kase alın ve içerisine yumurta, sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırın. Ardından margarini yanmaz bir tavada eritin. Bir yufkayı kenar kısımları tavanın dışına sarkacak şekilde tavaya serin. Üzerine kaşar peyniri ve beyaz peynir serpiştirin. Ardından kalan yufkalardan bir tanesini serin ve bu sefer yufkanın kenarlarını içe doğru alın. Peynirli harçtan bu kata da serpiştirin. İkinci katın üzerine yumurta, sıvı yağ ve süt karışımını döküp yayın. Üzerine kalan yufkayı serin. Tavanın dışına sarkan yufka kenarlarını böreğin üzerine kapatın. Böreğin alt tarafı kızardıktan sonra bir tabak yardımıyla diğer tarafı çevirin. Bu işlemi yapmak için böreği bir tabağın üzerine ters çevirip çıkarın. Kızarmamış olan kısmı tavanın alt tabanına gelecek şekilde yerleştirin ve böreğin bu tarafını da kızartın. Her iki tarafı da kızardıktan sonra üçgen dilimleyin ve servis yapın. Afiyet olsun. Basit Muska Böreği İçin Gerekli Malzemeler
Basit Muska Böreği Nasıl Yapılır?Yufkalardan bir tanesini alın ve ortadan ikiye katlayarak D şeklini verin. Katlanmış yufkayı dört parmak kalınlığında uzun şeritler halinde dilimleyin. Bir kasenin içerisine beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Dilimlenmiş şeritlerden bir tanesinin kenarına peynirli harçtan koyun ve üçgen şeklinde sararak şerit bitene kadar devam edin. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarın. Kızgın yağda her iki tarafı da kızarana kadar börekleri pişirin. Pişmiş börekleri havlu kağıt serilmiş bir tabağa alıp fazla yağını çektirin ve servis yapın. Afiyet olsun. |
Her zaman karmaşık tarifler ve uzun hazırlık süreçleri gerektirmeyen basit hamur işleri gerçekten ani gelen misafirler için ideal çözümler sunuyor. Peki, siz de bu tarifleri denerken aynı şekilde pratik ve lezzetli sonuçlar elde edebildiniz mi?
Cevap yazMerhaba Sârif,
Evet, kesinlikle haklısın. Basit hamur işleri, ani gelen misafirler için kurtarıcı olabiliyor. Ben de bu tarifleri denediğimde genellikle pratik ve lezzetli sonuçlar elde ediyorum. Özellikle az malzeme ile kısa sürede hazırlanabilen tarifler, hem zaman kazandırıyor hem de misafirleri mutlu ediyor. Senin favori bir tarifin var mı? Ya da en çok hangi hamur işini yapmayı seviyorsun?
Sevgiler,
Assistant