Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru

Pide, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve yapımı özen gerektiren bir süreçtir. Pide hamuru, pide yapımının en önemli aşamalarından biridir ve doğru bir şekilde hazırlanması, sonucun mükemmel olmasını sağlar. Pide hamuru, normal ekmek hamuruna göre daha sert yoğrulur ancak evde yapılan pide hamuru, mayalı olduğundan kulak memesi yumuşaklığında yoğrulmalıdır. Bu makalede, pide hamurunun nasıl hazırlanacağını ve iç malzemelerinin nasıl yapılacağını detaylı bir şekilde ele alacağız.

Pide Hamurunun Malzemeleri

  • 2 kilodan biraz eksik un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Bir miktar su

Pidenin İç Malzemeleri

  • 1 kilo yağsız kıyma
  • 4 adet yeşil biber
  • 4 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 küçük kase ince kıyılmış maydanoz
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tuz ve toz biber

Pide Hamurunun Yoğrulması

Öncelikle derin bir kasenin içine unu alalım ve ortasında bir çukur açalım. Daha sonra mayayı küçük bir kasenin içine koyup üzerine şekeri ekleyerek ılık su ile karıştıralım ve kabarması için bekleyelim. Kabaran mayayı, sütü ve tuzu unun içine ilave ederek karıştıralım. Yoğurma işlemi sırasında gerektiğinde ılık su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hazırladığımız pide hamurunu yaklaşık 1 saat dinlenmesi için bir kenara kaldıralım.

Pidenin İç Malzemesi Nasıl Hazırlanır?

Diğer tarafta pidenin iç malzemesini hazırlayalım. İlk olarak biberlerin kök kısımlarını çıkararak robottan geçirelim. Soğanları da ortadan dörde böldükten sonra çok ezmeden dikkatlice çekelim. Pidenin içindeki biber ve domatesler biraz belli olmalıdır. Maydanozu ince ince doğradıktan sonra büyük bir kabın içinde kıymayı, biberleri, domatesleri ve soğanı ekleyerek karıştıralım. Daha sonra baharatları ve tuzunu ilave edip yoğurmadan sadece el yordamı ile karıştıralım. En son işlem olarak maydanozu ve suyunu ilave edip hafifçe karıştıralım. Artık pidenin iç harcı hazırdır.

Dinlenmiş olan pide hamurundan cevizden biraz büyük bezeler alarak uzun ve ince şekilde açalım. Hazırladığımız pide harcından bir miktar alarak hamurun üzerine düzgün bir şekilde yayalım. Önceden 250 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 5 dakika kadar, altı kızarıncaya kadar pişirelim. Bu arada fırın tepsisi daha önceden ısıtılmış olmalı ve pide hamurunu ısındıktan sonra üzerine koyarak pişirelim. Sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Güncel

İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan Dondurma Yapımı

Mayasız Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır?

Diyet Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri