Ekler Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ekler Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat edip yapmak gerekir. Aksi halde, hamur yenmez halde olabilir. Yumurtaları eklerken, hamurun kıvamına göre 1 eksik ya da 1 fazla olabilir.


Ekler hamuru malzemeleri

  • 100 gram margarin
  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 5 tane yumurta

Ekler hamuru nasıl yapılır?


1.5 su bardağı suyu, tencereye koyun. Üzerine margarin, toz şeker ve tuzu ekleyip ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca, unu azar azar hızlı bir şekilde karıştırarak ekleyin. Bu işlemi, oldukça hızlı yapmak gerekir. Çünkü çok çabuk koyulaşır. Koyulaştıktan sonra, kısık ateşte karıştırın. Tahta kaşıkla karıştırmak, daha doğru olacaktır. Daha sonra, tencereyi bir kenara koyup soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, derin bir kaba boşaltıp yumurtaları teker, teker ekleyip mikserle çırpın. Her yumurtayı iyice yedirdikten sonra, bir sonraki yumurtaya geçin. Ekler hamuru, krema torbasında sıkılacak kıvama gelince, yumurta kırmayı bırakın. Hamur krema kıvamına geldikten sonra, krema sıkma torbasına alıp, daha önceden yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye sıkın. Krema torbasında en kalın olan ucu tercih edin. Tepsiye sıktığınız, kremanın büyüklüğüne siz karar verin. Fakat üst üste sıkmayın, kabarmaz ve içi pişmez. Ekler hamurun hepsini sıktıktan sonra, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Hamur fırındayken, kesinlikle fırının kapağını açmayın. Aksi halde hamur kabarmaz. Yoğun hamur kokusundan, ekler hamurun piştiğini anlarsınız. Yoğun hamur kokusu aldığınızda ve hamurların üzeri kızardığında ekler hamurunuz hazırdır.

Ekler Hamuru Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Turta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Turta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekmek Hamurundan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Tarhana Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarhana Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Nasıl Açılır Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Açılır Tarifi ve Malzemeleri

Evde Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Börek HamuruEvde börek hamuru açmak biraz el mahareti istemektedir. Bunun için ise ilk birkaç deneme başarısız geçebilir fakat siz vazgeçmemeli ve başarılı olana [...]

Ekmek Kadayıfı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde daha çok yapıld�[...]

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

HamurHamur, su veya başka sıvılarla, unun yoğrularak oluşan karışımına denir. Tükettiğimiz besinler arasında, ilk sıralarda yer alan hamur işlerinin esas maddeleri un[...]

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı hamuru, genellikle mantıdan söz açılınca ilk akla gelen Kayseri mantısı, ancak her bölgenin kendine göre farklı çeşitlerde mantı hazırlamaktadır. Ancak Kayser[...]

Tuzlu Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın devam�[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6