hamur.gen.tr
hamur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışımının, yaklaşık olarak 112-115 C ye kadar ısıtılıp daha sonra, soğutulması yolu ile elde edilmektedir. Hamura tat vermek amacı ile limon suyu veya tatlandırıcı eklenebilir. Renk vermek amacı ile de renklendiriciler kullanılmaktadır. Profesyonel olarak kullanmak için, bu hamurun içerisine jelatin, gliserin, agar gibi katkı maddeleri konularak özellikle düğün pastalarında kaplama veya dolgu veya süsleme olarak kullanılmaktadır. Günümüzde pasta işi ile uğraşan bir çok kişi ve kuruluşlar özel günler için hazırlanmış, kurabiye, kek ve yaş pastaları bununla süslemekte dirler. Kaplanacak pasta veya kekin üzeri tamamen hazırlanmış bu hamurla kaplanır, kenarlarda ki fazlalıklar bir bıçak yardımı ile kesilir, ve özel günler için hazırlayacağınız pasta süsleri, kremalar ile süslenebilir. Dışarıdan satın alınabilecek pasta süsleri, kalıplarda bu hamurları kullanmak için idealdir. İstenilen şekiller kolaylıkla verilebildiği için, yapımı da oldukça basittir.
Şeker Hamuru: Özellikle, çocukların çok sevdiği ve özel günleriniz için pasta hazırlamak istediğinizde süslemek için şeker hamuru kullanabilirsiniz.
Şeker Hamuru

Yapımı oldukça basit ve maliyetsiz olan bu hamur un tarifi şöyledir.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı sade mısır şurubu
  • 1 su bardağı margarin 
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 kilogram pudra şekeri (yaklaşık 8 su bardağı yapıyor)
  • İstediğiniz renklerde gıda boyası.
Hazırlanışı: Derin bir kapta, mısır şurubunu ve margarini krem kıvamına gelene kadar çırpıyoruz veya elektrikli mikser ile karıştırıyoruz. Sonra tuzu, vanilyayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. En son olarak da, yavaş bir şekilde pudra şekerinin hepsini ekleyip karıştırıyoruz. Eğer elektrikli mikser kullanmıyorsanız, pudra şekerini ilave ettikten sonra elle karıştırın ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Gerekirse bu aşamada fazladan pudra şekeri katabilirsiniz. Elde ettiğiniz şeker hamurunu isteğe göre, parçalara ayırıp ayrı ayrı kaplarda değişik renklerde gıda boyası ile karıştırabilirsiniz. Hamuru açarken pudra şekeri kullanılması kolaylık sağlayacaktır çünkü, pudra şekeri hamurun yapışmasını önlemektedir. Açılan şeker hamurundan kalıplar yardımı ile farklı şekiller çıkarabilir, kurabiye ve pastalarınızı süsleyebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 13.1.2016 10:14:48

Şeker Hamuru Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şeker Hamuru"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için çok önemli bir etkinliktir. Ayr...

Hamur Şekeri

Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen ham...

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışım...

Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediği...

Pasta Hamuru

Pasta HamuruPastalar ve kekler çaylarımızın yanın da sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister.Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tut...

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru, Gözleme Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir. Hamur işlerine fazlasıyla düşkün bir toplam olarak gözleme çeşitlerini yapmak ve yeme konusunda oldukça başarılıyızdır. Kolaylıkla yoğurduğumuz gözleme hamur...

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli ola...

Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan...

Pizza Hamuru

Pizza hamuru: Pizza yediden yetmişe herkesin severek yediği bol çeşitli bir hamur işidir. Çocukların tek tek zorla yediği ne kadar yiyecek var ise pizzanın içinde severek yiyorlar. Tembel annelerin içinde tam bir kurtarıcıdır pizz...

Börek Hamuru

Börek Hamuru, Börek kahvaltıda ve yemek de çokça tüketilen bir hamur işidir. Bu hamur işine de hiç kimse hayır diyemez ve ülkemizde de çok tüketilir. Börek yapımını daha çok Kastamonu ve Karabük den çıkan insanlar yapar. Bu yörele...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hamur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017