hamur.gen.tr
hamur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Ekmek Hamurundan Poğaça

Ekmek hamurundan poğaça, Basit malzemesi un, su ve mayanın meydana getirdiği ekmek hamuruyla sayısız lezzet yapabilirsiniz. Eskilerden bir reçete sunacağız, çay saati  tariflerinin  son zamanlarda meydana geldiği gibi, fazla çeşidin olmadığı günlerden. Eskilerden menü  listesi hazırlandığında öncelikle sırada ve olmazsa olmaz  fırın hamuru ile poğaça tarifi yer alır. Her hazırlanışında iç malzemesi değiştirilerek çeşitli ve faklı lezzetler oluşturabileceğiniz kolay bir tarif. Üstelik, hamurun zaman eskiden hazırlanması bununla birlikte kolaylık sağlamakta. Satın alacağınız hamurun gramı, fırına yönelik değişiklikler gösterir mi kaygısı ile 240-275 gram  ekmek  hamuru bahsetmek isteriz.
 
Gerekli malzemeler:
  • 2 adet ekmek hamuru. Fırından alınmış yada evde hazırlanmış
  • 1 paket yumuşamış margarin
  • Üzerine yumurta sarısı ve susam
  • İç harcı ne isterseniz fakat kıymalı harcı çok fazla yakışır
Poğaçanın yapılışı 
 Şimdi size hem tarifini vereceğiz hem de püf noktalarını veya yapmanız gerekli olan şeyleri yazacağız, söylenenleri birebir yaparsanız daha fazla harika olur. Ekmek hamuru ile lezzeti çok fazla harika oluyor. Hem kolay oluyor. İki ekmeklik hamuru alıyoruz içerisine yumuşamış margarini ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Başka bir deyişle o yağı hamura yedirene denli yoğuruyoruz.
Ekmek Hamurundan Poğaça

Hamur yağ ile yapış yapış oluyor, hamur cıvık cıvık olabilir,  telaşa mahal yok. Hamurun ağız kısmını kapatıp mayalanmasını bekleyin. Bakın bu mühim, güzelce mayası gelip kabaracak hamur. Ardından içini hazırlayıp elinizi bolca sıvı yağa batırıp hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp içini koyun ve yuvarlayın. Tepsiye dizin. Yuvarlarken zorlanabilirsiniz. Tepsiye dizince hafif yayılabilir. Yumurta sarısını üst kısmına sürüp susamını serpin ve ısıttığınız fırında kızarana denli pişirin. Fırından çıkınca çıtır çıtır. Hafif ılıyınca yumuşak oluyor. Sıcak iken yemeniz gerekli. İsteğinize yönelik poğaçalarda iç malzeme olarak da peynir kullanabilirsiniz. Makalenin devamında ne türlü yapılacağı anlatılmaktadır.
 
Peynirli Poğaça Yapılışı
250 gram beyaz peyniri derin bir kapta ezin. Üst kısmına 1/2 demet kıyılmış maydanoz, bir adet  yumurta akı ve 1/2 çay kaşığı karabiber ekleyip iç harcı hazırlayın. iki adet  hazır ekmek hamurundan minik parçalar koparıp, yağlanmış düz taban üstünde yuvarlayın. Ek olarak ardından elinizde çay tabağı büyüklüğünde açıp, içlerine bir yemek kaşığı harç yerleştirin. Kenarlarını güzelce kapatıp, üzerine yumurta akı sürün. Susam ve çörek otu serpip, ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Yayınlanma Tarihi : 13.1.2016 10:11:44

Ekmek Hamurundan Poğaça Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ekmek Hamurundan Poğaça"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için çok önemli bir etkinliktir. Ayr...

Hamur Şekeri

Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen ham...

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışım...

Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediği...

Pasta Hamuru

Pasta HamuruPastalar ve kekler çaylarımızın yanın da sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister.Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tut...

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru, Gözleme Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir. Hamur işlerine fazlasıyla düşkün bir toplam olarak gözleme çeşitlerini yapmak ve yeme konusunda oldukça başarılıyızdır. Kolaylıkla yoğurduğumuz gözleme hamur...

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli ola...

Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan...

Pizza Hamuru

Pizza hamuru: Pizza yediden yetmişe herkesin severek yediği bol çeşitli bir hamur işidir. Çocukların tek tek zorla yediği ne kadar yiyecek var ise pizzanın içinde severek yiyorlar. Tembel annelerin içinde tam bir kurtarıcıdır pizz...

Börek Hamuru

Börek Hamuru, Börek kahvaltıda ve yemek de çokça tüketilen bir hamur işidir. Bu hamur işine de hiç kimse hayır diyemez ve ülkemizde de çok tüketilir. Börek yapımını daha çok Kastamonu ve Karabük den çıkan insanlar yapar. Bu yörele...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hamur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017