Ekmek Hamurundan Poğaça Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ekmek Hamurundan Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek hamurundan poğaça, Basit malzemesi un, su ve mayanın meydana getirdiği ekmek hamuruyla sayısız lezzet yapabilirsiniz. Eskilerden bir reçete sunacağız, çay saati tariflerinin son zamanlarda meydana geldiği gibi, fazla çeşidin olmadığı günlerden. Eskilerden menü listesi hazırlandığında öncelikle sırada ve olmazsa olmaz fırın hamuru ile poğaça tarifi yer alır. Her hazırlanışında iç malzemesi değiştirilerek çeşitli ve faklı lezzetler oluşturabileceğiniz kolay bir tarif. Üstelik, hamurun zaman eskiden hazırlanması bununla birlikte kolaylık sağlamakta. Satın alacağınız hamurun gramı, fırına yönelik değişiklikler gösterir mi kaygısı ile 240-275 gram ekmek hamuru bahsetmek isteriz.


Gerekli malzemeler

  • 2 adet ekmek hamuru. Fırından alınmış ya da evde hazırlanmış
  • 1 paket yumuşamış margarin
  • Üzerine yumurta sarısı ve susam
  • İç harcı ne isterseniz fakat kıymalı harcı çok fazla yakışır

Poğaça nasıl yapılır?


Şimdi size hem tarifini vereceğiz hem de püf noktalarını veya yapmanız gerekli olan şeyleri yazacağız, söylenenleri birebir yaparsanız daha fazla harika olur. Ekmek hamuru ile lezzeti çok fazla harika oluyor. Hem kolay oluyor. İki ekmeklik hamuru alıyoruz içerisine yumuşamış margarini ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Başka bir deyişle o yağı hamura yedirene denli yoğuruyoruz. Hamur yağ ile yapış yapış oluyor, hamur cıvık cıvık olabilir, telaşa mahal yok. Hamurun ağız kısmını kapatıp mayalanmasını bekleyin. Bakın bu mühim, güzelce mayası gelip kabaracak hamur. Ardından içini hazırlayıp elinizi bolca sıvı yağa batırıp hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp içini koyun ve yuvarlayın. Tepsiye dizin. Yuvarlarken zorlanabilirsiniz. Tepsiye dizince hafif yayılabilir. Yumurta sarısını üst kısmına sürüp susamını serpin ve ısıttığınız fırında kızarana denli pişirin. Fırından çıkınca çıtır çıtır. Hafif ılıyınca yumuşak oluyor. Sıcak iken yemeniz gerekli. İsteğinize yönelik poğaçalarda iç malzeme olarak da peynir kullanabilirsiniz. Makalenin devamında ne türlü yapılacağı anlatılmaktadır.


Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?


250 gram beyaz peyniri derin bir kapta ezin. Üst kısmına 1/2 demet kıyılmış maydanoz, bir adet yumurta akı ve 1/2 çay kaşığı karabiber ekleyip iç harcı hazırlayın. İki adet hazır ekmek hamurundan minik parçalar koparıp, yağlanmış düz taban üstünde yuvarlayın. Ek olarak ardından elinizde çay tabağı büyüklüğünde açıp, içlerine bir yemek kaşığı harç yerleştirin. Kenarlarını güzelce kapatıp, üzerine yumurta akı sürün. Susam ve çörek otu serpip, ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Ekmek Hamurundan Poğaça Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mayasız Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekmek Kadayıfı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Mayalanır Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Mayalanır Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır?

Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır?

Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır, Güzel kurabiye yapabilmek için hamurunun lezzeti, verdiğiniz şeklin pişince değişmemesi için ise hamurun kıvamı çok önemlidir. Aslına[...]

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla Karade[...]

Hamur Tarhana Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarhana Tarifi ve Malzemeleri

Hamur tarhana, Anadolu'da çok sevilen tarhana çorbası, tarhana hamurundan yapıldığını bilmeyen yoktur. Yoğurt, çeşitli baharatlar, tahıllar ve sebzeler ile hazırlanan [...]

Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Şeker Hamuru; Doğum günlerinin, özel günlerin ve kutlamaların vazgeçilmez malzemesi elbette ki pastadır. Hediye yerine bile geçmektedir. Eskiden pastalar sadece krem[...]

Ekşi Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Ekşi Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Ekşi hamur yapmak biraz zahmetlidir. Ama evimiz de kendimiz yaparak daha sağlıklı hamur elde etmiş oluruz. Hazır mayanın yerine evde kendi yaptığımız mayayı kullanırsa[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6