Hamur Nasıl Açılır

Hamur nasıl açılır, hamur açma pek çok kişiye zor gelebilir. Ancak püf noktalarına dikkat edilirse, herkes hamur açabilir. Yediğiniz lezzetli hamur işlerinin temeli düzgün ince olarak açılan hamurdur. Bunun için her şeyden önce tam kıvamında bir hamur yoğurmalısınız. Takdir edersiniz sert bir hamuru açmak oldukça zordur. Yumuşak kıvamdaki hamurun açılması da sizi zorlar.
Bu nedenle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurmalı ve yeterince dinlendirdikten sonra hamuru açmaya başlamalısınız. Hazırladığınız hamurun içine tuzunu yeteri kadar koymalısınız. Çünkü tuz oranı az olursa, hamur kendini salacağı için, kolay açılmayacaktır. Eğer börek yapacaksanız, açacağınız yufka daha ince olmalı, mantı yapacaksanız biraz daha kalın yufka açabilirsiniz. Ancak hamur açmanın tekniği ve şekli değişmeyecek. En önemli konu hamur açma için kaliteli bir oklavanız olmalı. Eğri, düzgün olmayan bir oklavayla hamur açmanız olanaksızdır. Sizlere dilimiz döndüğünce hamur nasıl açılır anlatmaya çalışacağız. Umarız sizlerde denemenizde başarılı olursunuz.

Hamur nasıl açılır?

Öncelikle hamuru tam kıvamında yoğurun. Bunu en azından 15-20 dakika dinlendirmenizi tavsiye ederiz. Bundan sonra hamur açmaya başlayabilirsiniz. Hamurdan bezeler yapın. Bunların büyüklüğü yumurtadan daha büyük olsun. Üzerlerini temiz bir bezle örterek, üzerinin kurumalarına engel olmalısınız. Şimdi tek tek bezeleri açarak, yufka haline getirelim.

Aldığınız bir bezenin üzerine un serperek elinizle hafifçe bastırın.
Hamurun kıvamına göre bu aşamada merdane ya da oklava kullanmalısınız. Sertçe bir hamur açacaksanız merdaneyi tercih etmeli, yumuşak kıvamda hamur açacaksanız oklavayı tercih etmelisiniz. Ancak bu aşamanın ardından merdane ile devam ederek, hamuru açamazsınız. Sadece bu aşamada merdane kullanabilirsiniz. Hamuru açarken yapılan en önemli hata, oklavanın düz tutulması ve ileriye doğru bastırılması, yine hamuru yana çevirerek aynı işlemin tekrarlanmasıdır. Bu şekilde hamur açarsanız, yuvarlak bir yufka elde etmeniz olanaksızdır. Yapmanız gereken oklavayı ya da kullandığınız merdaneyi hamurun üzerine yan koymalı ve sol elinizi kullanarak, ileriye doğru baskı uygulamanız, bu esnada sağ elle de hamuru kendinize çekmenizdir. Bunu yaptığınız takdirde yufka yuvarlak olarak açılacaktır. Hamur böyle yavaşça dönecek ve yuvarlak olarak açılacaktır. Ancak fazla bastırırsanız, hamurun dönmesine engel olabilirsiniz. Bu aşamada hamurun şekli nasıl olursa, hamur açıldıktan sonra da aynı şekilde kalır. Yani hamurda şekil bozukluğu olursa, sonuna kadar böyle gider.

Eğer hamuru büyükçe bir tabak kadar açtıysanız, kendinizi başarılı görebilirsiniz. Bu durumda hamurun üzerine yine un serperek, yufkanın her tarafına dağıtmalısınız. Yine belirtelim, hamur sert ise bu kadar una gerek kalmaz. Oklavanızı aynı şekilde hamurun yanına yerleştirin ve bu defa yufkayı oklavaya dolayın. Şimdi oklavayı kendinize doğru çevirecek ve ileriye doğru hafifçe baskı uygulayıp, iteceksiniz. Bu sayede hamurunuz giderek büyüyecek. Ardından ileriye ittiğiniz oklavayı ters yöne yani kendinize doğru hafifçe bastırıp çekin. Bu işlemi hamur istediğiniz inceliğe ve büyüklüğe gelinceye kadar tekrarlayın. Sert bir hamur açıyorsanız, yufkaya doladığınız oklavanın ortasından baskı uygulayarak daha kolay açılmasını sağlayabilirsiniz.

Hamur Nasıl Açılır Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hamur Nasıl Açılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Baklava Hamuru
Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstık...
Kolay Börek Hamuru
Kolay börek hamuru:Türk milleti olarak börek çeşitlerini severek ve bol miktarda tüketen bir toplumuz. Ülkenin neresine gidersek gidelim mutlaka her hangi bir köşe başında börekçilere rastlayabiliriz. Kilo problemi olan kişiler yememek için dayanması...
Basit Hamur İşleri
Basit hamur işleri, adından da anlaşılacağı gibi hazırlanması oldukça basit olan hamur işleri ile çat kapı gelen misafirlerinize kolay tarifler hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda pratik olarak hazırlanılan bu tarifler lezzet bakımından da oldukça g...
Gözleme Hamuru Tarifi
Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır. İster mayalı hamur isterse mayasız hamurlara farklı iç malzemeler ekleyerek çok lezzetli göz...
Yumuşak Pizza Hamuru
Yumuşak pizza hamuru:Pizza neredeyse bütün çocukların severek yediği bir yemek çeşididir. Biz yetişkinlerinde kilo problemimiz yoksa hayır diyemeyeceğimiz bir lezzettir. Çalışan bayanların kurtarıcısı sayılan bu lezzet genel olarak dışarıdan sipariş ...
Ekmek Hamurundan Poğaça
Ekmek hamurundan poğaça, Basit malzemesi un, su ve mayanın meydana getirdiği ekmek hamuruyla sayısız lezzet yapabilirsiniz. Eskilerden bir reçete sunacağız, çay saati tariflerinin son zamanlarda meydana geldiği gibi, fazla çeşidin olmadığı günlerde...
Evde Börek Hamuru
Evde Börek Hamuru Evde börek hamuru açmak biraz el mahareti istemektedir. Bunun için ise ilk bir kaç deneme başarısız geçebilir fakat siz vazgeçmemeli ve başarılı olana kadar denemelisiniz. Size bunun için tarif sırasında tüyolar da vereceğim. Önceli...
Hamur Nasıl Yapılır
Hamur Nasıl Yapılır, Mutfaklarda hazırlanan hamurlar, kullanım amaçlarına göre çok çeşitlidir. Hamur yoğururken kullandığımız katkı malzemesi, sertlik derecesi ve hamuru olgunlaştırmak için seçilen metot hazırlanan hamura nitelik verir. Normal ekmek,...
Fırında Hamur Mayalama
Fırında hamur mayalama, özellikle soğuk kış günlerinde ve aceleniz olduğu zaman en büyük destekçiniz olacak. Hamur mayalamak zor olmasa da, püf noktalarına dikkat edilmesi gereken bir işlemdir. Öyle herkesin verdiği tarifle, bunu bilmiyorsanız hamuru...
İçli Köfte Hamuru
İçli köfte hamuru, İçli köfte yaparken, en önemli ve dikkat edilmesi gereken nokta, içli köfte hamurunun kıvamıdır. İçli köfte hamuru istenilen özende hazırlanmayıp kıvamı tutmazsa, dağılır ve yenmeyecek hale gelebilir. İçli köfte hamurunun ana malze...
Lahmacun Hamuru
Lahmacun hamuru, lahmacun daha çok dışarıda yenilmeye alışkın olunan bir besin olsa da evde de kolaylıkla hazırlanarak tüketilebilir. Lahmacun hamuru oldukça kolay hazırlanabilen bir hamur türüdür. Un, maya, su, tuz ve toz şeker ile hazırlanan hamuru...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. Sade, kakaolu, tarçınlı, zencefilli gibi içine konulan malzemeye göre çeşit çeşit kurabiye ham...
Haşhaşlı Hamur İşleri
Haşhaşlı hamur işleri, yaygın bir şekilde Çin, Hindistan ve İran'da yetiştirilen haşhaş ülkemizde de belli sınırlar içerisinde yetiştirilmektedir. Gelincikgiller ailesine ait olan haşhaşın tohumları yağ yapımında, kapçıkları ise afyon yapımı için kul...
Hamur
HamurHamur, su veya başka sıvılarla, unun yoğrularak oluşan karışımına denir. Tükettiğimiz besinler arasında, ilk sıralarda yer alan hamur işlerinin esas maddeleri un, şeker ve nişasta oluşturmaktadır. Hamur işleri, aşırı tüketilmediği takdirde, zara...
Ekmek Kadayıfı Hamuru
Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde daha çok yapıldığı için, o yörelere özgü bir lezzet olsa da, yurdumuzun her bir köşesinde kolaylıkla...

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstık...

Kolay Börek Hamuru

Kolay börek hamuru:Türk milleti olarak börek çeşitlerini severek ve bol miktarda tüketen bir toplumuz. Ülkenin neresine gidersek gidelim mutlaka her hangi bir köşe başında börekçilere rastlayabiliriz. Kilo problemi olan kişiler yememek için dayanması...

Basit Hamur İşleri

Basit hamur işleri, adından da anlaşılacağı gibi hazırlanması oldukça basit olan hamur işleri ile çat kapı gelen misafirlerinize kolay tarifler hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda pratik olarak hazırlanılan bu tarifler lezzet bakımından da oldukça g...

Hamurdan Yapılan Şeyler

Hamurdan yapılan şeyler, hamur Türk mutfağında vazgeçilmez bir yere sahiptir. Çoğu yemeklerde, tatlılarda, pastalarda kullanılır. Ana yiyecek olarak tükettiğimiz ekmek yine hamurdan yapılır. Pizzalar, pideler, içli köfteler, kurabiyeler, kekle...

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek hemen hemen ülkenin dört bir köşesinde sevilerek tüketilmeye başlandı. Eskişehir'e gide...

Kahvaltılık Hamur İşleri

Kahvaltılık hamur işleri, özellikle hafta sonu kahvaltılarında ailece yapılan pazar kahvaltılarında hamur işlerine oldukça fazla önem verilir. Hamur ile yapılan minik pizzalar, pişiler, minik börekler, poaçalar hafta sonu kahvaltılarında, özel...

Ekmek Hamurundan Börek

Ekmek Hamurundan Börek, ekmek hamuru bir çok hamur işini hazırlamak için çok uygun bir hamurdur. Evde hamurun kıvamını tutturmayı başaramayanlar, her hangi bir fırından makul bir fiyata ekmek hamuru alarak çok lezzetli tarifler hazırlayabilir....

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisinde ki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğinin yanı sıra ise gayet lezzetli bir yemek olmaktadır. Bunun yanı sıra hamu...

Tavada Hamur İşi

Tavada hamur işi, fırını olmayan ev hanımları, bekarlar ve öğrenciler için adeta bir kurtarıcıdır. Tavada yapılan hamur işleri hem lezzetli oluşu hem de pratik oluşu sebebiyle sıkça tercih edilmektedir. Şimdi sizlerle tavada yapılabilecek bir...

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal peteği anlamına gelmektedir. Değişik çeşitleri bulunan waffle'ın, üzerine farklı malz...

Hamur Nasıl Mayalanır

Hamur nasıl mayalanır, lezzetli hamur işlerinin yapılması için öncelikle hamurun iyi mayalanması gerekiyor. Yoksa tüm emekleriniz boşa gider. Kabarmayan poğaçalar tüm moralinizin bozulmasına neden olur. Hamurun nasıl mayalandığını bilen hanıml...

Hamur İşleri

Hamur işleri, hamur işi denildiği zaman akla çok çeşitli hamur ile yapılan ürünler gelir. Kek, kurabiye, mayalı hamurlar, pizza ve pasta hamur işlerine verilebilecek örnekler arasındadır. Hamur işinin türü ne olursa olsun sonucun ...

Kabartma Tozlu Hamur Kızartması

Kabartma tozlu hamur kızartması, hamur kızartması her öğünde tüketilebilecek yiyeceklerden biridir. Özellikle kahvaltılarda, brançlarda sıklıkla tüketilir. Kimsenin hayır demeyeceği bir lezzettir. Yanına sıcak bir çay ile çok daha lezzetli ola...

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. çoğunlukla Karadeniz bölgesine ait bir börek çeşidi olsa da ülkenin her yerinde sevilerek ve...

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla beraber sizin için ekonomik de olacaktır. Her seferinde markete inmek yerine evd...

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek, hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç çeşit börek yapmak mümkün. Biz peynirli börek yapacağız. Peynirde de, beyaz ...

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi bulunmakta ve her biri farklı lezzetler ile sofraları süslemektedir. Görün...

Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır

Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır, Güzel kurabiye yapabilmek için hamurunun lezzeti, verdiğiniz şeklin pişince değişmemesi için ise hamurun kıvamı çok önemlidir. Aslına bakarsanız kurabiye hamuru yapmak, hamur çeşitleri arasında en zor olanıdır. B...

Pide Hamuru

Pide hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılmaktadır. Büyük küçük herkesin severek yediği besleyici bir besin kaynağıdır. Özellikle içine kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılabilmektedir. Ancak önemli...

Çarşaf Böreği Hamuru

Çarşaf böreği hamuru, Ülkemizde buğday üretimin çok fazla olması sebebiyle, hamur işlerininde evlerimizde sıkça yapıldığını görüyoruz. Hemen hemen çoğu evlerde tercih edilen börek türüdür. Yapılışı biraz zahmetli olsa da, yemesi de o kadar l...

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarım saat veya bir saat buzdolabında bekletmelisiniz. Kurabiyelerin kabarıp şekiller...

Peynirli Hamur İşleri

Peynirli hamur işleri, hamur işi çeşitlerinde en fazla tercih edilen peynirli hamur işleridir. Peynirli iç harç hazırlanarak farklı çeşitlerde birçok hamur işi yapmak mümkündür. Özel günlerde, 5 çaylarında ya da gün masalarında te...

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu' da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, Özellikle Anadolu' da ve Tra...

 

Gözleme Hamuru Tarifi
Kolay Börek Hamuru
Yumuşak Pizza Hamuru
Ekmek Hamurundan Poğaça
Evde Börek Hamuru
Basit Hamur İşleri
Hamur Nasıl Yapılır
Fırında Hamur Mayalama
İçli Köfte Hamuru
Lahmacun Hamuru
Hamur Nasıl Açılır
Kurabiye Hamuru
Haşhaşlı Hamur İşleri
Hamur
Ekmek Kadayıfı Hamuru
Hamurdan Yapılan Şeyler
Çiğ Börek Hamuru
Kahvaltılık Hamur İşleri
Ekmek Hamurundan Börek
Hamur Köftesi
Tavada Hamur İşi
Waffle Hamuru
Hamur Nasıl Mayalanır
Hamur İşleri
Kabartma Tozlu Hamur Kızartması
Ispanaklı Börek Hamuru
Baklava Hamuru
Milföy Hamuru
Milföy Hamurundan Börek
Hamur Tatlıları
Popüler İçerik
Hamurdan Yapılan Şeyler
Hamurdan yapılan şeyler, hamur Türk mutfağında vazgeçilmez bir yere sahiptir. Çoğu yemeklerde, tatlılarda, pastalarda kullanılır. Ana yiyecek olarak t...
Çiğ Börek Hamuru
Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ ...
Kahvaltılık Hamur İşleri
Kahvaltılık hamur işleri, özellikle hafta sonu kahvaltılarında ailece yapılan pazar kahvaltılarında hamur işlerine oldukça fazla önem verilir. Hamur i...
Ekmek Hamurundan Börek
Ekmek Hamurundan Börek, ekmek hamuru bir çok hamur işini hazırlamak için çok uygun bir hamurdur. Evde hamurun kıvamını tutturmayı başaramayanlar, her ...
Hamur Köftesi
Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisinde ki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. P...
Tavada Hamur İşi
Tavada hamur işi, fırını olmayan ev hanımları, bekarlar ve öğrenciler için adeta bir kurtarıcıdır. Tavada yapılan hamur işleri hem lezzetli oluşu hem...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Gözleme Hamuru Tarifi
Kolay Börek Hamuru
Yumuşak Pizza Hamuru
Ekmek Hamurundan Poğaça
Evde Börek Hamuru
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Hamur Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Hamur Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018