Hamur Şekeri Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Hamur Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Şekeri Kullanımı ve Yapımı

Hamur şekeri, günümüzde pastalar, kurabiyeler ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaktadır. Hamur işlerinin görselliğini artıran bu uygulama, rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru olarak da bilinen bu malzemeden, hayal gücünüzü kullanarak çok çeşitli süslemeler yapabilirsiniz. Yemeye bile kıyamayacağınız pastalar ve bisküviler hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Hazır olarak bulabileceğiniz bu ürünleri, isterseniz evinizde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. İlk kez yapanlar, başlangıçta biraz zorluk çekebilirler. Ancak zamanla eliniz hamur şekeri yapmaya alışacaktır. Hamuru nasıl toparlayacağınızı, nasıl açıp şekillendireceğinizi öğreneceksiniz. Bir süre sonra bu işi yaparken oldukça eğlenebilirsiniz. Çünkü hazırladığınız hamur işleri kendi dünyanızı yansıtacak ve seyretmeye doyamayacaksınız.

Hamur şekerini hazırlamak için ister bildiğimiz lokumdan faydalanabilir, isterseniz marshmallow şekerini kullanabilirsiniz. Bu şekerleri bazı marketlerde çeşitli renklerde bulabilirsiniz. Bu yüzden temin etmekte zorlanmazsınız. Evde bulundurduğunuz takdirde, istediğiniz zaman hamur şekeri yapabilirsiniz. Şimdi hep birlikte hamur şekeri yapımına başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Hamur Şekeri İçin Gerekli Malzemeler

  • 100 gram dilediğiniz renkte marshmallow şekeri
  • Bir çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 paket pudra şekeri

Hamur Şekeri Nasıl Yapılır?

İlk önce marshmallow şekerini bir kasenin içine alın. Şekeri benmari usulü eriteceğiz. Bu yüzden ocakta bir tencerede su kaynatın. Ancak şekeri koyduğunuz kase tencerenin üzerine tam otursun. Suyun buharıyla şekeri eriteceğiz. Arada şekeri karıştırırsanız daha hızlı eriyecektir. Bu şekerin özelliği çok yapışkan olmasıdır. Bu yüzden fazla telaş yapmayın, tamamen erimesini sağlayın.

Şeker eridikten sonra kaseyi dışarıya alabilirsiniz. İçine bir çimdik tuzu ve 1 yemek kaşığı suyu ilave ederek, 1 paket pudra şekerini çatal ile yedire yedire ekleyin. Karıştırırken biraz zorlanabilirsiniz. Ancak karıştırmaya devam etmelisiniz. Kıvamını bulan hamur şekeri ele yapışmayacak duruma gelmelidir. Bu durumda hamur şekeri biraz sertleşecektir. Bunu top haline getirerek, biraz margarin sürün. Üzerini streç film ile kapatarak, buzdolabında 1 gün süreyle bekletin.

Ertesi gün hamur şekerini dolaptan alarak, yeniden yoğurun. Dilediğiniz gibi şekillendirmeye hazır hale gelen şeker hamuru ile süslemelerinizi hazırlayabilirsiniz. Marshmallow şekerleri genellikle üç renk olur. İsterseniz gıda boyası kullanarak farklı renkler elde edebilirsiniz. Size hamur şekerini kolay açmanız için bir püf noktası da verelim: Hamuru iki adet yağlı kâğıt arasında açmayı deneyin. Böylece hem pürüzsüz hem de kolay şekillenen bir hamur açabilirsiniz. Artık kurabiyelerin ve pastanın üzerini süsleyebilirsiniz. Bu ölçüyle bir tepsi bisküviyi rahatlıkla süsleyebilirsiniz. Daha fazlası için ölçüleri aynı oranda artırmalısınız.

Kolay gelsin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Açılır Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Açılır Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri