Çarşaf Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Çarşaf Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf böreği hamuru, Ülkemizde buğday üretimin çok fazla olması sebebiyle, hamur işlerinin de evlerimizde sıkça yapıldığını görüyoruz. Hemen hemen çoğu evlerde tercih edilen börek türüdür. Yapılışı biraz zahmetli olsa da yemesi de o kadar lezzetlidir. Elle açılan çarşaf hamuru, doyurucu olup çocuklarımıza bol vitamin ve sağlıklı bir yiyecektir. Okula giden çocuklarımız içinde, beslenmelerine konulabilecek uygun bir börektir. Çarşaf böreğinin isteğe göre çeşitleri değişir. Örneğin; ıspanaklı, patatesli, kıymalı, peynirli, tahinli, sebzeli gibi. Dilerseniz bir an önce o enfes çarşaf böreğinin hamuruna geçelim.


Çarşaf böreği hamuru malzemeleri

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çarşaf böreği hamuru nasıl yapılır?


Öncelikle orta boy kasemize ılık süt ve yaş mayamızı koyuyoruz üzerine şeker ilave ediyoruz. Ağzını kapatıp mayanın kabarmasını bekliyoruz. Diğer yandan uygun olan yoğurma kabımıza unumuzu boşaltıyoruz. İçerisine tuz ve sıvı yağı ekliyoruz. Sonra sütlü karışımı döküyoruz ve yoğurma işlemine geçiyoruz. Ne yumuşak ne de sert bir hamur elde etmiş olduk. 15-20 dk beklettikten küçük bezeler haline alıyoruz. Tabak büyüklüğünde açmış olduğumuz hamuru, aralarına her katına iki kaşık tereyağı gezdirelim daha tel tel olmasını sağlar. Ardında bu işlem bittikten sonra temiz bir örtüye hamurumuzu mümkün olduğunca ince bir şekilde elimizle yırtmadan açmaya başlıyayım. Zaten esnek bir hamur olduğundan açtıkça açılacaktır. Arzuya göre içerisine eşit bir şekilde ne istiyorsanız koyabilirsiniz. Damak zevkinize göre bu istek değişir. Sonra kenarından başlayarak örtünün ucundan kaldırarak, hamurun bitiş yerine kadar devam ettirelim. Bu işlem bitiminde tepsiye dilediğiniz şekilde ister yuvarlak ister kare şeklinde döşeyebilirsiniz. Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden olan çarşaf böreği, görüntüsü içinde çok zengin olup, şıklığını korumakta. En güzel misafirlerinize lezzeti ve görüntüsü müthiş olan çarşaf böreğini yapmanız dileğimle.

Afiyet olsun.

Çarşaf Böreği Hamuru Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Hamur İşi Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Hamur İşi Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur, Hamur işi pasta çeşitleri, herkes tarafından beğenilmektedir. Genellikle tuzlu olanlar daha çok tercih edilmektedir. Bunlarda mayalı hamur ve normal hamur ola[...]

Ekler Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat edip yapmak gerekir. Aksi[...]

Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Mayalama: Hamur, unun su veya süt ile yoğurularak, elde edilmesinden oluşan bir gıda maddesidir. Esas maddesi, nişasta ve şeker olan hamur, yiyeceklerimizde öncelikli [...]

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır?

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır?

İçli köfte hamuru nasıl yapılır, özellikle ince bulgurun yoğurularak hamur haline getirilmesinden sonra kıymalı ya da patatesli harç ile doldurularak hazırlanan köfte [...]

Kabartma Tozlu Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma Tozlu Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kabartma tozlu hamur kızartması, hamur kızartması her öğünde tüketilebilecek yiyeceklerden biridir. Özellikle kahvaltılarda, brançlarda sıklıkla tüketilir. Kimsenin h[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6