hamur.gen.tr
hamur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızca'da hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yiyecek hilal şeklinde yapılmasından dolayı bu adı almıştır. Hamurdan yapılan kruvasanın içerisine çikolata katılabileceği gibi, sade de yenmektedir. Sade tereyağı yağı ile yapılan bu hamur işi, kat kat yapılmaktadır. Genellikle kahve ile servis edilen kruvasan, Fransız mutfağının değişmez tatlarından olduğu için, Fransa'nın ulusal yiyeceği olarak kabul edilmiştir. Fransa'da çok popüler olmasına rağmen, ilk kez yapılışı Viyana'da olmuştur. Avustralyalı bir subayın Paris de fırın açıp burada kruvasan yapması ile Fransa da yayılmıştır. 

Kruvasan Hamuru: Bir söylentiye göre, Osmanlı İmparatorluğunun Viyana' yı kuşatması sırasında, Viyana lı fırıncıların Osmanlı bayrağını örnek alarak, yaptıkları hamura hilal şeklini vermesi ile ortaya çıkmıştır. İster sade, ister ballı, reçelli veya çikolata soslu tüketilebilmektedir.

Kruvasan hamuru tarifi:
Malzemeler:
  • Yarım kilo un
  • Yarım paket yaş maya
  • 50 gram margarin
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 tane yumurta
  • Yarım paket margarin ( açılan kruvasanların arasına sürülecek)
  • 1 tane yumurta sarısı (üzeri için)
Kruvasan hamurunun mayalanması:
  • Öncelikle sütü ısıtıyoruz.
    Kruvasan Hamuru

    ( Kaynatma maya özen gösterilmelidir. Parmak deye cek şekilde olması yeterli.)
  • Isınan sütün içerisine maya ve şekeri ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  • Unun tamamını bir kaba alalım, ortasını havuz şeklinde açıp sütlü maya karışımını içerisine dökelim. Yaklaşık 10 dakika mayalanmayı bekleyelim.
  • Mayalanma bitince geri kalan malzemeyi de ekleyip, iyice yoğuralım.
  • Yoğrulan hamurun üzerini streç filmle iyice kapatıp, yarım saat kadar dinlendirelim.
  • Hamur iki katına çıkana kadar bırakalım.
Kruvasan yapımı ise: Mayalanmanın ardından, hamuru hafif unlanmış tezgaha alıyoruz. 1,5 cm kalınlığında dikdörtgen bir hamur açalım. Dikdörtgen parçanın alt ve üst kısmına tereyağı sürüp katlıyoruz. Her iki parça, ortada birleşecek şekilde olmalıdır. Bu işlemden sonra, hamuru tekrar bir kaba alıp üzerine streç film kaplayıp, yaklaşık 10 dakika kadar buzdolabında bekletelim. Aynı işlemi iki defa daha tekrar edelim. Son defa unlanmış tezgaha alıp yarım santim kalınlığında, dikdörtgen şeklinde açalım. 25-30 cm boyunda ve taban kenarı 10 cm olan üçgenler keselim ve geniş kenarlardan başlayarak hamuru saralım. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklar ile dizelim, dışarıda 10 dakika dinlendirdikten sonra, yumurta sarısını sürerek, önceden ısıtılmış 200 derece de fırına sürelim. Yaklaşık 15 dakika pişirmek yeterli olacaktır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 13.1.2016 10:09:27

Kruvasan Hamuru Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kruvasan Hamuru"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için çok önemli bir etkinliktir. Ayr...

Hamur Şekeri

Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen ham...

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışım...

Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediği...

Pasta Hamuru

Pasta HamuruPastalar ve kekler çaylarımızın yanın da sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister.Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tut...

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru, Gözleme Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir. Hamur işlerine fazlasıyla düşkün bir toplam olarak gözleme çeşitlerini yapmak ve yeme konusunda oldukça başarılıyızdır. Kolaylıkla yoğurduğumuz gözleme hamur...

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli ola...

Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan...

Pizza Hamuru

Pizza hamuru: Pizza yediden yetmişe herkesin severek yediği bol çeşitli bir hamur işidir. Çocukların tek tek zorla yediği ne kadar yiyecek var ise pizzanın içinde severek yiyorlar. Tembel annelerin içinde tam bir kurtarıcıdır pizz...

Börek Hamuru

Börek Hamuru, Börek kahvaltıda ve yemek de çokça tüketilen bir hamur işidir. Bu hamur işine de hiç kimse hayır diyemez ve ülkemizde de çok tüketilir. Börek yapımını daha çok Kastamonu ve Karabük den çıkan insanlar yapar. Bu yörele...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hamur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017