Kruvasan Hamuru Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızca'da hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yiyecek hilal şeklinde yapılmasından dolayı bu adı almıştır. Hamurdan yapılan kruvasanın içerisine çikolata katılabileceği gibi, sade de yenmektedir. Sade tereyağı yağı ile yapılan bu hamur işi, kat kat yapılmaktadır. Genellikle kahve ile servis edilen kruvasan, Fransız mutfağının değişmez tatlarından olduğu için, Fransa'nın ulusal yiyeceği olarak kabul edilmiştir. Fransa'da çok popüler olmasına rağmen, ilk kez yapılışı Viyana'da olmuştur. Avustralyalı bir subayın Paris de fırın açıp burada kruvasan yapması ile Fransa da yayılmıştır. Kruvasan Hamuru: Bir söylentiye göre, Osmanlı İmparatorluğunun Viyana' yı kuşatması sırasında, Viyana lı fırıncıların Osmanlı bayrağını örnek alarak, yaptıkları hamura hilal şeklini vermesi ile ortaya çıkmıştır. İster sade, ister ballı, reçelli veya çikolata soslu tüketilebilmektedir.
Kruvasan hamuru tarifi: Malzemeler: - Yarım kilo un
- Yarım paket yaş maya
- 50 gram margarin
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 tane yumurta
- Yarım paket margarin ( açılan kruvasanların arasına sürülecek)
- 1 tane yumurta sarısı (üzeri için)
Kruvasan hamurunun mayalanması: - Öncelikle sütü ısıtıyoruz. ( Kaynatma maya özen gösterilmelidir. Parmak deye cek şekilde olması yeterli.)
- Isınan sütün içerisine maya ve şekeri ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Unun tamamını bir kaba alalım, ortasını havuz şeklinde açıp sütlü maya karışımını içerisine dökelim. Yaklaşık 10 dakika mayalanmayı bekleyelim.
- Mayalanma bitince geri kalan malzemeyi de ekleyip, iyice yoğuralım.
- Yoğrulan hamurun üzerini streç filmle iyice kapatıp, yarım saat kadar dinlendirelim.
- Hamur iki katına çıkana kadar bırakalım.
Kruvasan yapımı ise: Mayalanmanın ardından, hamuru hafif unlanmış tezgaha alıyoruz. 1,5 cm kalınlığında dikdörtgen bir hamur açalım. Dikdörtgen parçanın alt ve üst kısmına tereyağı sürüp katlıyoruz. Her iki parça, ortada birleşecek şekilde olmalıdır. Bu işlemden sonra, hamuru tekrar bir kaba alıp üzerine streç film kaplayıp, yaklaşık 10 dakika kadar buzdolabında bekletelim. Aynı işlemi iki defa daha tekrar edelim. Son defa unlanmış tezgaha alıp yarım santim kalınlığında, dikdörtgen şeklinde açalım. 25-30 cm boyunda ve taban kenarı 10 cm olan üçgenler keselim ve geniş kenarlardan başlayarak hamuru saralım. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklar ile dizelim, dışarıda 10 dakika dinlendirdikten sonra, yumurta sarısını sürerek, önceden ısıtılmış 200 derece de fırına sürelim. Yaklaşık 15 dakika pişirmek yeterli olacaktır. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 28.11.2018 09:41:59 Kruvasan Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Kruvasan Hamuru" Merhaba ben de İtalyan lezzetlerini çok severim kurulacaksan hamurunu mayaladıktan sonra bekletmemize gerek var mı? Bedel . 30.10.2018 20:09:22 CEVAP YAZ |  | Milföy Hamuru | Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla beraber sizin için ekonomik de olacaktır. Her seferinde markete inmek yerine evde kendi... |  | Gözleme Hamuru Tarifi | Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır. İster mayalı hamur isterse mayasız hamurlara farklı iç malzemeler ekleyerek çok lezzetli göz... |  | Evde Şeker Hamuru Yapımı | Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için en önemli püf nokta şerbetinizin soğuyana kadar sabırlı olmanız gerekmektedir. Sıcak şerbet pu... | .jpg) | Çiğ Börek Hamuru | Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek hemen hemen ülkenin dört bir köşesinde sevilerek tüketilmeye başlandı. Eskişehir'e giden herke... |  | Lazanya Hamuru | Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeşitleri, tavuk-mantar ve çeşitli peynirler ile de yapılabilmektedir. Lazanya genellikle üzerin... |  | Hamur Köftesi | Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisinde ki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğinin yanı sıra ise gayet lezzetli bir yemek olmaktadır. Bunun yanı sıra hamur köftesinin de... |  | Baklava Hamuru | Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstık... |  | Hamur Tatlıları | Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi bulunmakta ve her biri farklı lezzetler ile sofraları süslemektedir. Görünüm ve lezzet bakımın... |  | Tuzlu Hamur İşleri | Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Yapımları oldukça kolay olan hamur işi tariflerini hiç zorlanmadan ya... |  | Milföy Hamurundan Börek | Milföy hamurundan yapılan börek, hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç çeşit börek yapmak mümkün. Biz peynirli börek yapacağız. Peynirde de, beyaz peynir tercihimdir. ... |  | Krep Hamuru | Krep Hamuru, Anadolu' da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, Özellikle Anadolu' da ve Trakya'da ... | .jpg) | Kurabiye Hamuru | Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. Sade, kakaolu, tarçınlı, zencefilli gibi içine konulan malzemeye göre çeşit çeşit kurabiye ham... | | | Peynirli Hamur İşleri | | Ekmek Hamurundan Poğaça | | Hamurdan Yapılan Şeyler | | Elmalı Turta Hamuru | | Hamur İşleri | | Yumuşak Pizza Hamuru | | Kabartma Tozlu Hamur Kızartması | | Hamur Nasıl Mayalanır | | Kolay Börek Hamuru | | Haşhaşlı Hamur İşleri | | Ekmek Kadayıfı Hamuru | | Kruvasan Hamuru | | Makarna Hamuru | | Ekler Hamuru | | Şeker Hamuru Kurabiye | | Elmalı Pasta Hamuru | | Waffle Hamuru | | Ispanaklı Börek Hamuru | | Milföy Hamuru | | Gözleme Hamuru Tarifi | | Evde Şeker Hamuru Yapımı | | Çiğ Börek Hamuru | | Lazanya Hamuru | | Hamur Köftesi | | Baklava Hamuru | | Hamur Tatlıları | | Tuzlu Hamur İşleri | | Milföy Hamurundan Börek | | Krep Hamuru | | Kurabiye Hamuru | Popüler İçerik | Makarna Hamuru Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem... | Ekler Hamuru Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat ... | Şeker Hamuru Kurabiye Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en ... | Elmalı Pasta Hamuru Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat... | Waffle Hamuru Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca... | Ispanaklı Börek Hamuru Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. çoğu... | |