Evde Pizza HamuruEvde pizza yapmak, yarım saatten daha kısa bir sürede gerçekleştirilebilecek, malzemelerini kendi zevkinize göre seçebileceğiniz oldukça kolay bir tariftir. Damak zevkinize uygun ve canınızın pizza istediği zaman, evde bulunan malzemeleri kullanarak mükemmel bir pizza yapabilirsiniz. Hamur İçin Malzemeler
Bu malzemelerle yaklaşık 4 kişiyi doyurabilecek bir pizza hamuru elde edebilirsiniz. Malzemeleri artırabilir veya azaltabilirsiniz. Sos kullanmak istemeyenler hazır ketçap da kullanabilir. Sos Malzemeleri
Üst Malzemeleri
Pizza Nasıl Yapılır?İlk olarak, mayayı küçük bir kabın içerisine koyun ve az bir miktar su ile karıştırarak iyice eritin. Unu yoğurma kabına koyun ve ortasını havuz biçiminde açın. Unun kenarlarına biraz tuz serpin ve un havuzunun orta kısmına suda eritilen mayayı dökün. Daha sonra sıvı yağı ekleyin ve yavaşça ılık su ilave ederek pizza hamurunu yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığına yakın, yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra, pizza hamurunun üzerini kapatın ve 10 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken sosu hazırlamaya başlayın. Sos için, malzeme listesine göre bir kaseye salça koyun. Daha sonra sıvı yağı, pul biberi ve karabiberi ekleyin. İsteğe göre biraz nane ve kimyon da ekleyebilirsiniz. Tuzunu da ekleyip tüm malzemeleri iyice karıştırın. Sos böylece hazırlanmış olur. Ardından pizzanın üst malzemelerini doğrayın ve pizza yapımına geçin. Mayalanmış olan pizza hamurunu merdane ile açın ve hafifçe yağlanmış tepsiye yerleştirin. Pizza tepsisini, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun ve 5 dakika ön pişirme yapın. Böylece pizzanın daha lezzetli olması sağlanır. 5 dakikanın ardından fırından çıkarın ve hamurun üzerine sosu dökün ve güzelce yayın. Daha sonra, rendelenmiş kaşar peynirini, sucuğu, mantarı ve kullanmak istediğiniz tüm malzemeleri ekleyin ve 180 derecelik fırına tekrar koyun. Pizzanın üst malzemeleri piştiğinde pizza servise hazırdır. Afiyet olsun! |
Pizza hamurunu yoğururken kulak memesi yumuşaklığına yakın bir kıvamı nasıl elde ediyorsunuz? Hamurun mayalanması için 10 dakika yeterli mi?
Cevap yazDahi, pizza hamurunu yoğururken kulak memesi yumuşaklığına ulaşmak için unu azar azar ekleyerek yoğurmak önemlidir. Unu birden eklemek yerine kontrollü bir şekilde eklerseniz istediğiniz yumuşaklığı daha kolay elde edebilirsiniz. Ayrıca, hamurun elastik bir yapıya sahip olması için yeterli süre boyunca yoğurmak da önemlidir. Hamurun mayalanması için 10 dakika genellikle yeterli değildir. İdeal olarak, hamurun en az 1 saat mayalanması önerilir. Bu süre boyunca hamur iki katına çıkacak ve daha lezzetli bir pizza tabanı elde edeceksiniz.