Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeşitleri, tavuk-mantar ve çeşitli peynirler ile de yapılabilmektedir. Lazanya genellikle üzerine dökülen sosu çok daha kolay çekmesi için gözeneklerden oluşan ve dikdörtgen biçiminde açılan makarna yapraklarıdır. Bazı yapılan lazanya yapraklarını pişirmek gerekirken bazılarını ise hiç pişirmeye ihtiyaç duyulmaz. Özellikle lazanya hamurları beşamel sos ile birleştiğinde muhteşem ve doyurucu bu lezzeti özel konuklarınıza sunabilirsiniz.


Lazanya hamurunun malzemesi

  • 4 su bardağı tam buğday unu,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 çay bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,

Lazanyanın iç malzemesi

  • 250 gram kıyma,
  • 2 adet orta boy soğan,
  • Yarım kilo ıspanak,
  • 1 Tatlı kaşığı kekik
  • 1Tatlı kaşığı pul biber
  • 5 adet çekirdeksiz siyah ayıklanmış zeytin
  • Kimyon, tuz,
  • Karabiber ve zeytinyağı,

Lazanyanın beşamel sosu

  • 2 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi,

Lazanya hamuru nasıl yapılır?

Çukur bir kabın içerisine unu koyarak havuz açalım, daha sonra süt, su, yumurta ve tuzunu ilave ederek sert bir hamur hazırlayalım. Yaklaşık 20 dakika kadar hamuru dinlendirelim. Diğer tarafta lazanyanın iç malzemesi için tavada kıymayı kavuralım ve soğanları ince doğrayarak ekleyelim. Kavrulan malzemenin içine ıspanakları baharatları ve tuzunu ilave ettikten sonra kavurmaya devam edelim. Bu arada dinlenen lazanya hamurunu iki parçaya bölerek kalın yufkalar açalım. Tencerede tuzlu su kaynatalım ve açılıp kesilen lazanya yufkalarını 1 dakika kadar pişirelim. Çok fazla pişirmek hamurun parçalanmasına sebep olabilmektedir. Sıcak sudaki hamurları diğer bir leğendeki soğuk suyun içine atarak yufkaları pişirelim ve kuru olan bir bezin üzerine alalım. Fırın kabını yağlayın ve bir kat lazanya hamurunu döşeyin üstüne ıspanaklı harçtan koyun ve hamur bitene kadar bu işlemi yapmaya devam edin. Beşamel sos için tereyağında unu hafifçe kavuralım, daha sonra soğuk süt ilave ederek çırpma teli ile çırparak pişirelim. İçine muskat cevizini rendeleyerek sosu hazırlayalım. Hazırlanan sosu lazanya hamurunun üzerine dökün 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Lazanya ılıkken dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Lazanya Hamuru Yorumları

soru

Esengül

25 Ekim 2018 Perşembe

Lazanya hamuunu kendim hazırlayarak lazanyayı kış için kendim yapmak istiyorum. Bu şekilde daha doğal besinler tüketmiş olaccağıımı ddüşünüyorum. Benden çok çocuklarım için çok önemli. Lazanya hamurunu nasıl yaparsam tam kıvamında olur?

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Güncel

Ekmek Hamurundan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır?

Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lahmacun Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?

Evde Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?

Evde Şeker Hamuru Nasıl Yapılır, şeker hamurunu butik pasta malzemeleri satan yerlerden hazır almanız ya da tüm malzemelerini temin edip evde kendiniz yapmanız mümkün. �[...]

Kolay Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kolay börek hamuru: Türk milleti olarak börek çeşitlerini severek ve bol miktarda tüketen bir toplumuz. Ülkenin neresine gidersek gidelim mutlaka herhangi bir köşe başın[...]

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ b�[...]

Poğaça Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça hamuru maya, süt ve su ile yapılan özellikle sabah kahvaltılarında tüketilmesinin yanı sıra gün içinde her öğünde yenebilen poğaçanın yumuşacık hamurudur[...]

Ekler Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat edip yapmak gerekir. Aksi[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6