hamur.gen.tr
hamur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Pizza Hamuru

Pizza hamuru: 
Pizza yediden yetmişe herkesin severek yediği bol çeşitli bir hamur işidir. Çocukların tek tek zorla yediği ne kadar yiyecek var ise pizzanın içinde severek yiyorlar. Tembel annelerin içinde tam bir kurtarıcıdır pizza. Gezmeden mi geldiniz yemeyiniz mi yok ara pizzacıyı gelsin boy boy pizzalar. Birde öğrenci iseniz ve fazla çeşit yemek bilmiyorsanız pizza sipariş etmek kaçınılmaz oldu. Her ne kadar dışarıdan pizza sipariş etmek büyük kolaylık olsa da ben evde kendim yapmayı tercih edenlerdenim. Dışarıdan sipariş ettiğimiz her pizzanın hijyen durumu ve kullanılan malzemelerin kalitesinden emin olamıyoruz bu yüzden pizza hamuru yoğurup evimde yapmayı tercih ediyorum. Ve gönül rahatlığı ile çocuklarıma ve misafirlerime ikram ediyorum.

 Her gün Televizyon ekranlarında veya kapılarımıza dağıtılan reklam broşürlerinde çeşitli pizza reklamlarını görüyoruz. Bazen bu iştah kabartan reklamlara karşı koyamayıp aldığımız çok oluyor fakat ne kadar sağlıklıdır bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey var ki şarküteride dönen hileler ve hijyenden uzak ortamlar. Köklü kurumları tenzih ederek ederek söyleyebiliriz ki  pizza yapımında kullanılan çoğu malzemeler yani salam sosis sucuk pastırma gibi ürünlerin maliyeti az olsun diye ucuz olan ve merdiven altı ürünleri kullanılmaktadır. Sırf bu yüzden evimizde kendi pizza hamuru yoğurup kalitesinden  emin olduğumuz malzemeleri kullanarak dilediğimiz gibi pizza yapabiliriz ve o çok sevdiğimiz masum yavrularımıza sağlıklı ve hijyenli ortamlarda çıtır çıtır lezzetli pizzalar hazırlayabiliriz.

Pizza hamuru için gerekli malzemeler:
  • 1,5 su bardağı ılık süt,
  • 1,5 su bardağı ılık su,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • 1 yemek kaşığı tuz,
  • 40 gram yaş maya,
  • Alabildiğince un, yaklaşık bir kilo undan 1 su bardağı fazlası un alıyor,
Hazırlanışı:
Derin bir kaseye yaş mayayı koyup üstüne 1 kaşık şekeri atalım daha sonra ılık sütü ilave edip mayanın köpürüp kabarmasını bekleyelim.
Pizza Hamuru

Maya kabarınca üstüne diğer malzemeler olan ılık su, sıvı yağ ve tuzu da ekleyip unu yavaş yavaş unu yavaş yavaş ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz lazım. Bu yüzden unu ağır ağır kuyun ve kıvamını tam ayarlayın katı bir hamur elde ederseniz pizzanız taş gibi olur. yoğurduğumuz pizza hamurun üstünü örtüp 20 dakika kadar bekletelim. Bekletip kabarmasını sağladığımız hamuru dilediğimiz büyüklükle eşit parçalara ayıralım yapacağımız pizzanın boyutuna göre. ayırmış olduğumuz parçalardan birini alıp tezgahın üstünde çok az un serperek açalım. Yalnız açma işlemi sırasında kesinlikle oklava veya merdane kullanmıyoruz ellerimizle açıyoruz diğer türlü oklava veya merdane ile açtığımız pizza hamuru istediğimiz esneklikte olmaz ve hiç kabarmaz. Elimizle açtığımız pizza hamurunu altını margarinle yağladığımız tepsilere diziyoruz. Margarin sürüyoruz çünkü pizza hamuru biraz esnek bir hamur olduğu için sıvı yağ veya un serper isek hamur geri toplanacaktır. Tepsinin altına margarin sürdüğümüzde hamur yapışacak ve toplanmasını engelleyecektir hemde piştiğinde kolayca tepsiden çıkmasını sağlayacaktır. Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurları 10 dk da malzemelerini koymadan tepside bekletip daha sonra dilediğiniz malzemeyi dize bilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz pizzanızı 15 veya 20 dk önceden 170 derece ısıtılmış fırında pişire bilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık size ve sevdiklerinize afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 14.1.2016 15:27:34

Pizza Hamuru Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pizza Hamuru"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için çok önemli bir etkinliktir. Ayr...

Hamur Şekeri

Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen ham...

Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediği...

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışım...

Pasta Hamuru

Pasta HamuruPastalar ve kekler çaylarımızın yanın da sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister.Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tut...

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru, Gözleme Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir. Hamur işlerine fazlasıyla düşkün bir toplam olarak gözleme çeşitlerini yapmak ve yeme konusunda oldukça başarılıyızdır. Kolaylıkla yoğurduğumuz gözleme hamur...

Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan...

Hamur Kızartması Nasıl Yapılır

Hamur kızartması nasıl yapılır? Hazırlanması düşünülenin aksine çok kolay hamur kızartması özellikle ilk yapan kişiler için zor olabilir. Ancak bir iki sefer yaptıktan sonra elin alışması ile birlikte sıcak hamur kızartmaları y...

Börek Hamuru

Börek Hamuru, Börek kahvaltıda ve yemek de çokça tüketilen bir hamur işidir. Bu hamur işine de hiç kimse hayır diyemez ve ülkemizde de çok tüketilir. Börek yapımını daha çok Kastamonu ve Karabük den çıkan insanlar yapar. Bu yörele...

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli ola...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hamur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018