Evde Şeker Hamuru Yapımı Evde şeker hamuru yapımı için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Şeker hamuru yapımı için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bu işlemde en önemli püf noktası, şerbetin soğumasını sabırla beklemektir. Sıcak şerbet pudra şekerini çok hızlı eritir ve şeker hamurunun kıvamı tutmaz. Şimdi evde şeker hamuru yapımı için kolları sıvayalım. Evde Şeker Hamuru Yapımı İçin Malzemeler
Evde Şeker Hamuru Yapımı Tarifi Su ve şekeri bir kaba alın ve karıştırın. Ardından limon suyunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu karışıma yavaş yavaş pudra şekerini ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Pudra şekerini birden eklememek önemlidir, aksi takdirde hamur sertleşebilir. Şimdi hamura dilerseniz gıda boyası ekleyebilirsiniz. Bu kadar basit bir işlemle şeker hamurunuz hazırlanmış olacak ve bu oldukça kısa bir sürede gerçekleşecektir. Hamurdan küçük parçalar alarak merdane yardımıyla açabilirsiniz. Hamurun esnek bir yapıda olması gerekiyor. Kıvamı tam olarak tutturamadıysanız, biraz daha pudra şekeri ekleyebilir veya birazcık su ile hamuru sulandırabilirsiniz. Ardından şeker hamurunuzu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. İster kurabiyeler yapın, isterseniz de yaş pastayı kaplamada kullanın. Eğer bu ilk denemeniz olacaksa, kurabiyelerle işe başlamanız daha iyi olacaktır; aksi takdirde pastanızı bozabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Şeker hamurunun lezzetini ve kıvamını daha da artırmak için farklı aromalar ekleyebilirsiniz. Vanilya, badem, veya nane aromaları hamurunuzu daha özel kılabilir. Renk çeşitliliği için ise doğal gıda boyaları kullanabilirsiniz. Mor renk için pancar suyu, yeşil renk için ıspanak suyu gibi doğal çözümler tercih edilebilir. Şeker hamurunu daha uzun süre saklamak isterseniz, streç filme sararak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız zaman oda sıcaklığına getirip tekrar yoğurmanız yeterli olacaktır. |