hamur.gen.tr
hamur

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Lahmacun Hamuru

Lahmacun hamuru, lahmacun daha çok dışarıda yenilmeye alışkın olunan bir besin olsa da evde de kolaylıkla hazırlanarak tüketilebilir. Lahmacun hamuru oldukça kolay hazırlanabilen bir hamur türüdür. Un, maya, su, tuz ve toz şeker ile hazırlanan hamurun lezzetli olabilmesi için yoğurma süresinin uzun tutulması gerekir. Ayrıca yoğrulduktan sonra en az 1 saat dinlenmesi gerekir. Dışarıda satılan besinlerin ne şekilde ve hangi koşullarda yapıldığı bilinmediği için sağlık adına tereddüt edilerek tüketilmektedir. Dışarıda yenmesi çok fazla tercih edilen lahmacun evde hazırlandığında daha sağlıklı ve daha lezzetli olacaktır. Daha önce evde hiç lahmacun denemeyen kişiler tarifimizi denedikten sonra favori tarifleri arasına alacak. Evde lahmacun hamuru ve lahmacun nasıl yapılır? Gelin hep birlikte hazırlayarak bakalım.

Lahmacun hamuru için gerekli malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 kahve kaşığı instant maya
  • 1 kahve kaşığı toz şeker
  • 1 kahve kaşığı tuz

İç harcı için

  • Yarım kilo kıyma
  • 3 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 tane orta büyüklükte domates
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım bağ nane
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber, tuz ve kırmızı pul biber

Lahmacun hamuru ve içi nasıl hazırlanır?

Çukur bir kabın içine un elenerek alınır.

Lahmacun Hamuru

Üzerine toz şeker, tuz eklenerek el ile karıştırılır. Tekrar ortası havuz şeklinde açılarak maya eklenir ve üzerine ılık su yavaş yavaş eklenip yumuşak kıvamda bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Yaklaşık yarım saat kadar yoğrulduktan sonra hamurun üzeri kapatılır en az 1 saat dinlendirilir. Hamur dinlenme aşamasındayken lahmacun içi hazırlanır.

Lahmacun içi harcı için çukur bir kabın içine kıyma alınır. Kuru soğanın kabukları soyularak robottan geçirilir. Ardından domatesin kabukları soyulup yine robottan geçirilerek soğan ile beraber kıymanın üzerine eklenir. Nane ve maydanoz da robottan çekildikten sonra malzemelere ilave edilir. Üzerine sarımsak minik minik doğranır. Biber salçası, tuz, sıvıyağ, karabiber ve kırmızı pul biber de eklenerek el ile homojen bir şekilde karıştırılır. İç harç hazırlandıktan ve lahmacun hamurunun bekleme süresi tamamlandıktan sonra fırın 250 dereceye ayarlanarak ısıtılır. Fırın tepsisi yağlanır. Dinlenen hamurdan yumurta ölçüsünde parçalar koparılarak bezeler hazırlanır. Mutfak tezgahı unlanarak hazırlanan bezeler merdane yardımı ile 10 mm çapında açılır. Kalınlığının ise 3 mm kadar olması gerekir. Açılan lahmacun hamurlarının üzerine hazırlanan iç harçtan eşit ve her tarafını kapatacak şekilde yayılır. Lezzetli olması için iç harcının bol olması gerekir. Hazırlanan lahmacunlar yağlanmış fırın tepsisine alınarak yaklaşık 20 dakika pişirilir. Fırından alınarak sıcak olacak şekilde yanında ayran ve bol yeşil salata ile servis yapılır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 18.1.2016 11:35:33

Lahmacun Hamuru Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Lahmacun Hamuru"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan dondurma yapımı, Öncelikle evde çocuklarımızla keyifli bir vakit geçirmek için çok zevkli ve yapımı da çok kolay bir hamur tarifi anlatacağım. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için çok önemli bir etkinliktir. Ayr...

Hamur Şekeri

Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen ham...

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant dan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışım...

Şeker Hamuru Kurabiyesi

Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği, hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediği...

Pasta Hamuru

Pasta HamuruPastalar ve kekler çaylarımızın yanın da sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister.Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tut...

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru, Gözleme Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahiptir. Hamur işlerine fazlasıyla düşkün bir toplam olarak gözleme çeşitlerini yapmak ve yeme konusunda oldukça başarılıyızdır. Kolaylıkla yoğurduğumuz gözleme hamur...

İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun öbür normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli ola...

Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan...

Pizza Hamuru

Pizza hamuru: Pizza yediden yetmişe herkesin severek yediği bol çeşitli bir hamur işidir. Çocukların tek tek zorla yediği ne kadar yiyecek var ise pizzanın içinde severek yiyorlar. Tembel annelerin içinde tam bir kurtarıcıdır pizz...

Börek Hamuru

Börek Hamuru, Börek kahvaltıda ve yemek de çokça tüketilen bir hamur işidir. Bu hamur işine de hiç kimse hayır diyemez ve ülkemizde de çok tüketilir. Börek yapımını daha çok Kastamonu ve Karabük den çıkan insanlar yapar. Bu yörele...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hamur, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017