Baklava Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Baklava Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstıklı olsun damak tadına en çok hitap eden tatlıdır. Özellikle baklava ramazan ayında iftar sonrasında en çok sevilerek yenen bir lezzettir. Yapılışı oldukça meşakkat isteyen baklava oldukça ince açılmalıdır. En önemlisi baklava hamurunun hem ince hem de yediğiniz zaman çıtır çıtır olmasıdır. Eğer doğru malzemeler kullanılır ise mükemmel bir baklava hazırlayabilirsiniz.


Baklava hamurunun malzemesi

  • 5 su bardağı un,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • Yarım çay bardağından biraz daha az sıvı yağ,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 yemek kaşığı sirke,
  • Yarım çay kaşığı tuz,
  • 400 gram buğday nişastası,
  • 200 gram tereyağı,
  • Ceviz,

Baklava hamurunun şerbeti

  • 1 kilo toz şeker,
  • 4 su bardağı su,
  • Yarım limon suyu,

Baklava hamuru nasıl yapılır?


Öncelikle unun ortasını açın içine sıvı yağı, yoğurdu, yumurtasını, sirkeyi, tuzunu yoğurma kabının içine alın. Ilık sütü yavaş bir şekilde ekleyerek baklavanın hamurunu yoğurun. Eğer ihtiyaç duyulur ise biraz daha ılık süt ilave edebilirsiniz. Baklava hamurunu yaklaşık olarak 15 dakika kadar toparlayarak yoğurun. Mutlaka baklava hamurunun üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.


Baklava hamurunun açılışı

Hazırladığınız baklava hamurunu küçük parçalara ayırın, önce merdane yardımı ile bezeleri biraz açalım. Daha sonra tezgâhın üzerinden kaldırmadan üzerine hafifçe nişasta serpelim. İki baklava hamurunun arasına nişasta serptikten sonra üst üste koyalım ve açmaya devam edelim. Bu işlemi baklava hamurları bitine kadar yapmaya devam edelim. Bütün baklava hamurları bittikten sonra üzerine nemli bir bez örterek yaklaşık 45 dakika kadar dinlendirelim. Hamurlar dinlendikten sonra oklavaya teker teker alarak saralım ve açmaya devam edelim. Baklava hamurlarının birbirine yapışmaması için mutlaka bolca nişasta serpilmelidir. Açılan hamurların çok ince olmasına özen gösterilmelidir. Baklava genellikle çok katlı olarak tepsiye dizilir ve baklava dilimi şeklinde ya da küçük küçük kesilir. Ayrıca büzme şekli ya da çok farklı şekillerde de yapılabilmektedir. Baklava tepsiye alınıp kesim işlemi yapıldıktan sonra üzerine erittiğiniz tereyağı dökün ve 180 dereceli önceden ısıtılan fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Daha sonra fırının ayarını 190 dereceye çıkararak nar gibi kızartıyoruz. Önceden hazırlanarak soğutulan şerbeti sıcak baklavanın üzerine döküyoruz ve şerbeti çektikten sonra servise hazır.

Afiyet olsun.

Baklava Hamuru Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arabaşı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Arabaşı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kruvasan Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kruvasan Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şeker Hamuru Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Açılır Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Açılır Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır?

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır?

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır, Mutfaklarda hazırlanan hamurlar, kullanım amaçlarına göre çok çeşitlidir. Hamur yoğururken kullandığımız katkı malzemesi, sertlik derecesi ve [...]

Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Mayalama: Hamur, unun su veya süt ile yoğurularak, elde edilmesinden oluşan bir gıda maddesidir. Esas maddesi, nişasta ve şeker olan hamur, yiyeceklerimizde öncelikli [...]

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kab[...]

Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Şeker Hamuru; Doğum günlerinin, özel günlerin ve kutlamaların vazgeçilmez malzemesi elbette ki pastadır. Hediye yerine bile geçmektedir. Eskiden pastalar sadece krem[...]

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu hamurun içeri[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6