Şeker Hamuru Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Şeker Hamuru Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Kurabiye Tarifi İçin Püf Noktalar

Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarım saat veya bir saat buzdolabında bekletmelisiniz. Kurabiyelerin kabarıp şekillerinde bozulma olmasın diye kabartma tozunu çok az koymalısınız. Yoksa kurabiyeler fazla kabarıp büyüyecekler.

Kalıplarla şeker hamurunu kesip üstlerine koymak için kurabiye ve şeker hamurunun boyutları farklı olacak. Diğer dikkat edilecek nokta ise kurabiye hamurunu ve şeker hamurunu açarken un değil kesinlikle nişasta kullanmalısınız. Pudra şekeri, nişasta ve unu kesinlikle eleyerek kullanın.

Kurabiyeleri şeker hamuru ile süslemek için kurabiyeleri pişirdikten en az 8 saat sonra süsleme işlemine geçin. Şeker hamurunu kurabiyeye bal ile yapıştırın. Fakat şeker hamuru üzerine tekrar şeker hamuru yapıştırmak için su kullanın. Kurabiyeleri poşetlere koyacaksanız, süslemeyi tamamladıktan 3-4 saat sonra bu işlemi yapın.

Şeker Hamuru Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 200 gr. yumuşak margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığının ucu ile kabartma tozu
Şeker Hamuru Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tarçın veya vanilya esansı ya da limon kabuğu isteğe göre ekleyebilirsiniz. Sıra geldi butik kurabiye hamurumuzu hazırlamaya. Geniş bir kabın içerisine yağ ve yumurtayı koyuyoruz ve elimizle veya bir mikser yardımıyla karıştırıyoruz. Bu karışımın içerisine pudra şekeri, nişasta ve unu elenerek ekleyin. Fakat unun hepsini bir anda eklemeyin, yavaş yavaş ekleyin. Kabartma tozunu ve isterseniz tarçın veya limon kabuğunu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurun kıvamı çok katı olmayacak, üstelik yumuşak olacak. Elinize yapışmayana kadar un ekleyin.

Kurabiye hamuru hazır, şimdi dinlendirmek için streç film ile sarıp buzdolabında en az yarım saat, mümkünse de 1 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız kurabiye hamurunu nişasta kullanarak merdane yardımıyla 0,5-1 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıbı ile açtığınız kurabiye hamurunu kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiye kalıbı ile kesilen kurabiye parçalarını yerleştirin. Kurabiyeleri çubuklu yapmak isterseniz pasta malzemeleri aldığınız yerden dilediğiniz uzunlukta çubuk alarak bunları kurabiyelerin alt bölümlerine koyun ve böyle tepsiye dizin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında tahmini 10-15 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Kurabiyeler pişerken kesinlikle kontrol edin, kalınlık ve kurabiyenin şeklinin büyüklüğüne göre pişme süresi değişiklik gösterebilir. Rengi çok hızlı değişiyor. Hafif pembeleşmeye başlayınca çıkarın. Kurabiye şeker hamuru ile süslemek için hazır. Kurabiyeleri, şeker hamuru ile süslemek için 8 saat dinlenmeleri için beklemenizde fayda var. Pişip soğuduktan sonra aynı kalıplarla kesilmiş şeker hamuruyla süsleyebiliriz. Ben şeker hamurlarını sadece suyla yapıştırdım. Suyu kurabiyeye az miktarda uygulayıp şeker hamuruyla kaplayın.

Kurabiyenin dağılmasından şikayetçiyseniz, öncelikle tarifinizdeki yağ ve un oranını gözden geçirmenizi öneriyorum. Yüksek olasılıkla ya un az geliyordur ya da yağ fazla. Kurabiye hamurunuz ele yapışmayacak bir kıvamda olmalıdır. Kurabiyeleri fazla pişirmek de küçülmelerine neden olabiliyor. Bu sebeple kurabiyeler fırında sık sık kontrol edilmeli, altları hafif kızardığında fırından alınmalıdır.

Kurabiyemizi hazırlarken tereyağı yerine margarin kullanmak da şekil bozukluklarına neden olabilir. Tarifinizdeki nişasta oranını gözden geçirmenizi öneririm. Nişasta ile daha gevrek ve ağızda dağılan kurabiyeler elde edilir, fakat nişasta fazla kaçarsa kurabiyenin kırılma olasılığı artar. Kurabiye hamurunu çok ince açarsak da üstünde çalışırken kırılma olasılığı artar. Biz çoğunlukla serçe parmağımızı ölçü alıyoruz bunun için.

Ağızda dağılan kurabiye yapmak için kullandığınız bütün malzemeler oda ısısında ve tam ölçüde olmalı. Özellikle un çok abartılmamalı. Tereyağı dolaptan çıkmış olmamalı. Buzdolabından yeni çıkarılan yağ hamurda her yere eşit dağılmaz. Eritilmiş yağda kıvam tutturmak zor oluyor. Şayet yağı çıkartmayı unuttuysanız ve evde mikrodalga fırın varsa 1 dakika buz çözme bölümünde yağı bekletin, oda ısısı kıvamına gelecektir.

Kurabiyeler çatlıyorsa bunun üç nedeni olabilir;

  • Karbonat veya kabartma tozunu ölçüsünden fazla kullanmışsınızdır.
  • Kurabiye hamurunuzun kıvamını tutturamamışsınızdır.
  • Kurabiye hamurunuzun malzemelerini iyice yoğurmamışsınızdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Basit Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Basit Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Nasıl Açılır Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Açılır Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Krep Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pişi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Arabaşı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Arabaşı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Dondurma Yapımı

Hamurdan Dondurma Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapı mı?

Evde Şeker Hamuru Yapı mı?

Yumuşak Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri